Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

??? 8O kpisz czy o drogę pytasz? U mnie w robocie na P4 2,6 HT z właśnie FX5200 giera nie dość że ledwie się czołga 15-25 FPS to jeszcze wygląda przepaskudnie - mam porównanie u siebie i u kumpla (P4 2,6 ale z GF4TI4800) Jakich cudownych driverów używasz, jeśli mogę spytać?

Nie - pytam o droge :wink: . Ledwie czolga? Nic z tego nie rozumiem... Moze masz w robocie FX5200 64bit? Mowie jak jest co mam tu zmyslac? u Ciebie wyglada przepaskudnie to faktycznie jakis fenomen bo u mnie wyglada przecudownie/przepieknie/niesamowicie szokująco najlepsza gra wizualnie dla mnie - chodzi plynnie nie mierzylem fps ale na pewno minimum 25 fps jest bo jakis zaskokow nie ma. Pewnie nie chodzi jak na 9500/9600 nie wiem ile 40-50 klatek ale na pewno nie chodzi tak jak to opisujesz ze sie "ledwie czolga" i tak jak opisuja to wlasciciele 8500 stad moje zdziwienie... Drivery mam 53.xx nie pamietam ale na pewno najnowsze, ustawienia na jakosc. Nie zapominaj ze mam XP@2100 MHz przy 200 FSB, a karta 250/500 standard (troche bym oklamal ze bez O/C mam 265/535 tak lajtowo do testow na razie) bo to jest ultra czyli najmocniejsza fx5200 128 MB. Jedyne co u mnie spowalnia i to strasznie to to felerne swiatlo - dlatego mam go na low bo juz na middle samo swiatlo spowalnia o polowe jesli nie wiecej. BTW jakos nie widze roznicy tego efektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie rowniez to co opisujesz, to naprawde zjawisko. Ale plynnosc jest pojeciem wzglednym i u jednego gra bedzie latac w 15 klatkach i to bedzie dla niego zajebiscie plynnie, drugi zas zeby tak powiedziec potrzebuje 60,70fps. Wiec nie ma co sie sprzeczac - opinia subiektywna. BTW. To, ze masz proca przekreconego na 2,1ghz, nie oznacza, ze on Ci z tego 5200 nagle 6800ultra zrobi 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze primo to mam na tyle wystarczajace IQ ze nie musisz mi pisac jakis idiotyzmow w stylu ze 2,1 ghz nie robi mi 6800 ultra, drugie primo pewnie ze plynnosc jest pojeciem wzglednym, skoro tak to znaczy ze dokonalem idealnego zakupu bo dla mnie chodzi bardzo plynnie wiec po jaki xxx mi cos lepszego? zupelnie jak kwota wydana na karte, ja tu sie nie chwale ze mam 5200@6800 tylko dziwie ze sa ludzie niezadowoleni z plynnosci piszacy o "ledwie czolga" zmniejszaniu efektow do minimum czy paskudnej grafice, wieszajacych sie systemach, wychodzeniu z gry itd itp i to jest wlasnie dziwne a nie to co ja pisze, bo to co ja pisze jest chyba normalne i zaplacilem raptem 330 za karte i mam srednio 30 fps czyli minimalne zmierzone frapsem w ciagu 5 minut testow najnizszą wartosc 22 jak widac dym/swiatla/cienie i maksymalną 56 fps, suma sumarum co by nie gadac dla mnie gra wypas w ktorej ani razu podczas gry nie mialem mozliwosci zastanowic sie ze cos idzie za wolno i gra sie bardzo przyjemnie, a drugi wydal 1400 i ma 100 fps srednio i niech sie cieszy jesli potrafi 15 razy bardziej bo ma 3 razy szybciej i 5 razy drozej...

Kilka screenow

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Przyjemnosc tez przeciez jest względna :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie rowniez to co opisujesz, to naprawde zjawisko. Ale plynnosc jest pojeciem wzglednym i u jednego gra bedzie latac w 15 klatkach i to bedzie dla niego zajebiscie plynnie, drugi zas zeby tak powiedziec potrzebuje 60,70fps. Wiec nie ma co sie sprzeczac - opinia subiektywna. BTW. To, ze masz proca przekreconego na 2,1ghz, nie oznacza, ze on Ci z tego 5200 nagle 6800ultra zrobi  8O

a u Ciebie jak chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie nie dziwie mrtnt chodzi plynnie na gf fx5200 nie kreconym, bo ja gram w wszystkich detalach na medium + woda na HIGH. Wiem że niektórzy mogą nie wierzyć, chętnie zrobie screeny z frapsem. zreszta gdy testowalem Bench'em all to na detalach LOW mialem 70FPS a na HIGH 22FPS. Czyli jak gram na medium bede mial z 35FPS....

aha ma ktos moze jakis serwerek aby zapodac moje zdjecia na niego? bo ja niestety swoim nie dysponuje, a nie chce mi sie zakladac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wymiata - mimo swietnej grafy u mnia na gf3 w detalach hight na 1024x768 chodzi plynnie.

Mam pytlko lekkie zastrzezenia co do inteligencji mojego przeciwnika w tej grze :)

Sceny typu - chowam sie w zaroslam naparzam w goscia powiedzy 3 razy - co prawda malo celnie (trafiam ale go nie zabijam) on patrzy sie w moja strone ale i tak szuka mnie dalej!! - potrafi stac kolomnie bokiem ja w niego strzele raz a on dalej mnie wypatruje gdzies w odali ;)

Pozatym praktycznie 0 zastrzezen !!!

(mam pytanie - czy ta gra przypadkiem nie stoi na enginie Prince of Persia??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowalem ta gre na GF 3 TI i na FX 5200 w roznych konfigach i w ustawieniach na HIGH to jest pokaz obrazkow na jednej i na drugiej karcie ... w jednym kompie bylo 512 mb ddr , 2500xp , plyta MSI na nf2 ultra , fx 5200 ( 128 bit ) , na high nie dalo sie grac straszne opoznienia w grafice itd ,medium bylo w miare ... drugi komp 368 ram ddr , 1500xp , gf3 ti , plyta na kt333 , na ustawieniach high w zaraz na poczatku gry wtedy ,kiedy wychodzi sie pierwszy raz na otwarta przestrzen , pomyslalem ze komp sie zawiesil , bardzo wolno obraz praktycznie wogle nie reagowal na ruchy myszka nie mowiac juz o strzelaniu ... po zjechaniu z detalami na medium z oswietleniem i cieniami na low mozna bylo grac bez problemow ...

pozdrawiam bajkopisarzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie plynnie... - nie wiem co z twoim sprzetem :) (moj gf to gainward 450 ze 128 ramu). U mnie wszystko plynnie na hight - a komp to t-bred 2,0+ (nie krecony) ramu 512ddr - chodzi na 266!!! Grafa o dziwo nawet nie krecona :)...

nie wiem moze przez tego radka z podpisu przestalo mi wystarczac 10 pfs zeby powiedziec ze jest plynnie ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem moze przez tego radka z podpisu przestalo mi wystarczac 10 pfs zeby powiedziec ze jest plynnie ... :)

Z 10 klatkami to Twoje pobozne zyczenie moze na Rivie TnT :wink:

A co do FarCry powiem tylko tyle ze ma wiele denerwujacych rzeczy, wspomniane idiotyczne zachowanie gosci, mega widzenie, wkurza to jak musze grac pol misji od nowa bo bazookarz na wiezy przywali mi z pol metra w twarz z bazooki np bo wszedlem do niego po drabince, juz pomijajac fakt ze sam nie zginal wcale, zabic go tez trzeba miec szczescie bo rakiet ma nieskonczonosc a jak juz zobaczy a zobaczy na pewno bo maja mega wzrok to juz strzela nieprzerwanie.

Do tego np pasek zmeczenie/powietrze co za bzdura wbiegam do wody i facet sie topi 8O Do tego biega jak harcerzyk meczy sie po 10 sekundach biegu. Bardzo czesto wrogowie tak jak juz ktos napisal dostaja cala serie i zyja dalej. Poziom, gram na easy a tu szok juz niejednokrotnie skonczyla mi sie amunicja to jakies nieporozumienie jest. Co mnie dalej rozbraja, ci skaczacy goscie to jakas bzdura jest chyba producent na lekcjach fizyki nie byl, czolganie, facet sie czolga i do tego strzela nie mowiac o tym ze czolganie polega na przesuwaniu sie a nie czolganiu itd itp :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam problem, jestem w misji volcano zabilem juz tego doktorka teraz ide po XXX (zeby ci co nie doszli nie wiedzieli) dochodze do takich dwoch otwieranych drzwi a za nimi jest jakis budynek w ksztalcie ufo ; ) a w okolo lawa i masa gosci z rakietnicami snajperami itp. Po srodku od wyjscia widze urwany mostek a pod nim rure, duzo wiecej nie da sie rozejrzec bo gine. Moze wie ktos co zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jezu to juz wiem po co tyle tam jest ammo i apteczek, zeby po nie wracac. Hmmm ide tluc!

edit: kurde jak sie otworzy 2 drzwi to juz nie mozna wrocic, a sila rzeczy ich tam jest za duzo, zeby amunicji starczylo. Ja tego chyba nie przejde. : (

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obczajam o co chodzi ale to głupie.

Misja we wraku lotniskowca (pierwsz po traningu). Ustawiłem wszytko na high i w 1024x768 i wszystko cacy chodzi dopóki nie wyjde na zewnątrz tego lotniskowca 8O. Wystarczy, że wyjde na zew, chwile sie porozglądam ( w dali wysepki, woda itd.) i po chwili wiecha karty. Miga obraz albo odrazu czarny się robi i wraca do pulpitu :?. Tak sami jest jak ustawie szystko ma medium, wystarczy, że wyjde na zew. Jak jest na LOW to nie problemu. Powyżej low odrazu zwiecha, jak tylko wyjde poogladac krajobrazy. Zaznaczam, że nawet na zew przy high nie ma jkiś wielkich skoków, obraz płynny tylko że nagle się zatrzymuje (coś myśli, przelicza) i klapa zwiecha.

I co wy na to? paranoja. Może coś sknocili z configiem dla ATI, jakiś patch. BO to dziwne, że wiesza sie dlatego że jestem na zewnątrz, a obraz jest płynny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy chcecie od AI, jak lezysz w krzaczorach to jasne ze cie nie widzi poza tym u mnie ani razu nie bylo tak ze facet stoi kolo mnie i po serii dalej sie patrzy w sina dal, jak dostanie to wtedy trzeba szybko go dobic

ktos inny napisal ze brakuje amunicji, ja tam gram teraz na najtrudniejszym i mam na ful , trzeba tylko trafiac w glowe, i to jasne ze jak goscie maja kamizelki to mozna wladowac tam prawie cala serie i zyja, to tak jak ty, masz "zbroje" dluzej zyjesz, dostaniesz w glowe giniesz praktycznie od razu

z tym czolganiem to faktycznie troszke skopali ale jak dla mnie to jest drobny szczegol, poza tym uwazam ta gre naprawde za bardzo dopracowana

ps ten najtrudniejszy poziom wcale nie jest taki trudny, w sumie wszystko tak samo tylko zywotnosc gosci sie poprawila ale i tak po trafieniu w glowe gina od razu, no i moze sa czujniejsi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos inny napisal ze brakuje amunicji, ja tam gram teraz na najtrudniejszym i mam na ful , trzeba tylko trafiac w glowe, i to jasne ze jak goscie maja kamizelki to mozna wladowac tam prawie cala serie i zyja

:lol: :lol: :lol:

Nie zrozumiales sensu tego zdania, chodzi mi o to ze na poziomie easy nie powinno braknac amunicji, to jest gra a nie rzeczywistosc, moze w zyciu sie planuje rozwaznie kazdy ruch i strzal bo snajper myli sie tylko raz, a nie gracz przed komputerem, dla gracza to ma byc przyjemnosc/rozrywka a nie katorga czy kombinowanie, no chyba ze ktos lubi jak np Ty czy inni wtedy daje hard tez miewam ochote na hard i wtedy daje hard ale poki co oczekuje easy.

Zreszta gdyby to mialo byc realistyczne to co bys nie robil to juz pierwsza misja na easy powinienes byc trupem bo cudow nie ma, a w grze jest zwykly przerost formy nad trescia, taki styl duke nukem wlasnie, z jednej strony facet meczy sie jak przedszkolak, tonie po przebiegnieciu 10 metrow nie wiem jakim cudem zmeczenie ma zwiazek z tlenem 8O :lol: , strzela np czolgajac sie to talent nr1 :lol: , albo raczej sunie jak waz, do tego te odzywki jak slysze goscia mowiacego ze ma moj numer telefonu (ive got your number) to nie wiem czy sie smiac czy plakac bo to juz wkracza w styl Franko :lol: ... z czwartej goscie maja przedziwny wzrok ja ledwie jestem w stanie ich zlokalizowac, a oni mnie widza w nocy 300 metrow dalej i to na bardzo wysokim wzgorzu :lol: ...

Nie wiem czy np w jakiejkolwiek prawdziwej walce mialbys czas celowac w glowe, nie na tym wlasnie polega przewaga w walce - tak mozna zabic jednego a nie 15, a realnie sila polega na szybkostrzelnosci po to wlasnie powstala np ta amerykanska "pukawka" nie wiem jak to sie zwie (magazynek 50 naboi)... wiec wydaje mi sie ze nie o to chodzi w tego typu grach, potwory powinny byc silne, przerazajace ale i bohater powinien miec niezly arsenal do ich wymiatania a tu tego poprostu brakuje.

A realizm? Byla taka gra full realizmu Vietnam zdajsie czy jakos tak sie zwala bardzo fajna zreszta polecam i tez od 1 strzalu sie umieralo i to niekoniecznie w glowe ale tam na calej planszy bylo 10-15 przeciwnikow a zabic kazdego z nich bylo bardzo ciezko i juz walka vs 2-3 konczyla sie tragicznie a tu mamy styl rambo, poziom easy i na dzien dobry mam cala armie helikoptery, mutanty scinajace mnie jednym ruchem reki, jakies skaczace cuda lamiace prawa fizyki, karabiny maszynowe, lodzie i to wszystko razem w jednym miejscu (np misja pierwsza - statek - wyjscie na poklad, z lewej 2 gosci, z prawej cos a'la vulcan ktorego nawet nie zdążyłbys zobaczyc, dalej w tle z 10 gosci i jeszcze helikopter z ktorego strzelaja :lol: :wink: :roll: ) i jeszcze mam im w glowy strzelac bo mi amunicji braknie to jaki to realizm :lol: :lol: :lol: ...

Czy np zeby na easy bywaly takie momenty ze sie czaje z 10% energii i uciekam przed salwami z 10 roznych stron oczywiscie bez zapisu. Albo uhahany ze udalo mi sie z tymi 10% przetrwac spadne ze skarpy i gram to samo od nowa bo sie potknalem... Gra jest zle zpoziomowana, nie ma tu zadnego AI tylko goscie nawalaja w co sie da do tego najczesciej potrafia lepiej trafic ze zwyklej spluwy na slepo z 300 metrow niz sam bohater przeciwnika ze snajperki z 200 bo juz przy 150 mu sie rece trzesa jak pijakowi Tutaj przytocze plansze trzecia chyba ta obfita jungla gdzie posrodku jest dzialko vulcan dookola namioty i tam trzeba wysadzic jedna wiezyczke, no wiec czaje sie zabijam goscia, lezy, drugi... podczolguje sie do niego, tzn podsuwam :lol: strzelam mu w glowe rzuca go cos, raz drugi, trzeci ups :lol: zmiana magazynka ale nic gosc zyje, niemal mnie nie podeptal po czym slysze haslo ive got your number :lol: i gosciu sobie poszedl zadowolony z kulą w glowie, po tym incydencie mam lekcje numer 1 na temat orientacji wroga wchodze na wieze zeby zalatwic goscia i tu nagle jaki zwrot akcji, lekcja numer 2 na temat orientacji wroga :lol: minely 3 sekundy i juz tam helikopter jest tak jakby mnie zobaczyl z kilometra i juz czekal w powietrzu :lol:

Albo co to za bzdura np zeby facet z rakietnicą ładował w obiekt znajdujacy sie metr przed sobą, tez mu kamizelka pomoze? :lol: I jakos w takim wypadku mnie zabil a sam przezyl... nie kazdy laduje taka gre zeby sie czaic po krzakach jak jakis snajper i walic kazdemu w glowe bo to jakis absurd jest, ja mialem nadzieje po tej grze na przyjemna strzelanke i tyle, a tu sie okazuje cos zupelnie innego ze poziom easy zatytulowany - wakacje 8O - wymaga sporo wysilku, ja sobie poradze i na hardzie, ale nie wiem czy np jak ktos kupi taka gre jako pierwsza tego typu to sobie poradzi, raczej to go bardzo zniecheci. I reasumujac co by duzo nie gadac po to wlasnie powinny byc poziomy. W ogole dlaczego nie mozna nosic wszystkich broni na raz tylko 4 nie kumam tego, przeciez to jest gra wiec po co to ciagle urealistyczniac? A broni w ogole jest bardzo malo bylo tu takie pole do popisu ze hej, inaczej bym sie czul jakbym mial chocby takie m249 z 200 nabojami w magazynku zsupportowane ktore chocby SoF, BHD, AAO maja a w grze przeciwko paru jednostkom ludzkim a tu przeciwko super mutantom ich dziesiątkom i tworom mam jakas prostą uzi ktora musze 3 razy przeladowac zeby rozwalic jakiegos frajera z rakietnicą co idzie jak mumia na mnie i wali we wszystko co sie rusza czyli we mnie :lol: , lornetka z czujnikiem form zycia? 8O :lol: Granatu nie mozna trzymac. Zoom polega na tym ze sie bron i widok zbliza a tu powinna byc szczerbinka i tak powinien wygladac prawidlowy zoom. Facet jedzie pojazdem i jednoczesnie strzela, co za dwuosobowy talent nr2 - Nobla! :lol: Do tego euraka w tych autach jest talent nr3 nie mozna sie zabic do poki nie eksploduja, mozna skakac i z 300 metrow sprawdzalem i nic sie nie stanie, lup wysiadziemy otrzepiemy sie i tyle :lol: Czym dalej tym bardziej wszystko pokrecone, jacys goscie z tarczami :?: Co ja na boisku pilkarskim jestem przed meczem z legią? 8O :lol: dla mnie to kompletne nieporozumienie... Topiące sie monstra :lol: no comment - pomieszanie z poplataniem np poczatkowo sie okazuje ze monstra sa wynikiem eksperymentow i wymksnęły sie spod kontroli plansza dalej rabią sie nawzajem jak jakas dzicz i obraz wojny wlasciwie nie wiadomo kto kogo bo takie zamieszanie :lol: a plansza jeszcze dalej ci sami co sie nawalali stoja ramie w ramie i juz grzecznie czekaja na mnie :wink: . Widac ze producenci wzorowali sie na roznych grach jednak nie wszystko wyciagneli tak jak nalezy, chcieli zamiescic wszystkiego po trochu.

uwazam ta gre naprawde za bardzo dopracowana

Tak wiec dla mnie gra nie jest za bardzo dopracowana, poza grafiką i efektami ktore sa niebianskie to silna strona tej gry, jednak za gre bardzo dobrą tej gry bym nie uznal bo ma jednak spore uchybienia. Doom, Quake, Unreal, Counterstrike, Return to Castle Wolfenstein, Medal Of Honor, to sa gry dopracowane w ktorych sie nie ma do czego przyczepic a tu maks dalbym ocenę dobrą bo gra az tak zla nie jest ale na pewno z powodu grafiki i efektow nie stanie sie super hitem. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh,skonczylem ta gre jakis czas temu i dla mnie jest bardzo fajna i tak sobie czytam te Wasze sprzeczki o wymaganiach sprzetowych i az mi sie :cry: chce jak to widze :P Nie wiem kto to napisal ze gra dziala plynnie na gf3 albo fxie 5200 :) jak skacze u mnie a nawet u kolesia na 9700 pro z Athlonem 2200 Mhz i plytra na nforsie wiec mi nie wciskajcie kitow.No chyba ze macie wszystko powylaczane to wtedy uwierze,ale jak npp przeczytalem na allegro ze - kupujcie radeona 9600 pro,polecam,u mnei na far cry'u w max ustawieniach 35 fpsow (Duron 1400 :lol) to az moj komputer sie zresetowal ze smiechu.Takze nie wciskac mi kitow z plynna gra - pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydro2 ze u Twojego kolegi skacze na 9700 to juz sprawa Twojego kolegi niech ma nawet 9900twinturbo@uniegotezskacze, sztuką jest zeby gra chodzila plynnie na slabym sprzecie a jesli chodzi kiepsko na solidnym to nie jest sztuka tylko jakies partactwo i wyrzucanie pieniedzy w bloto, wiec nie wiem czy jest tu sie czym chwalic, bo jesli na 9700 pro karcie za takie pieniadze gry skacza Tobie czy koledze to wiesz co? to ja to pomine bo komentarz tu jest zbedny. Dziwne ze w ogole wyskakujesz z takim kontrargumentem. Mam takie wrazenie ze normalnie nie mozesz przebolec ze inni graja w te same gry na kartach za mniejsze pieniadze i tu Cie boli, z przekory chcialbys zeby to bylo minimum detali czy jak inni napiszesz ze dla mnie plynnie znaczy 10 fpsow, niestety chcialbys - ale tak nie jest wiec jak juz wczesniej dobrze zauwazyles to Tobie plakac sie chce, a ja sie cieszę :wink:

PS. A moze ta gra nie jest optymalizowana dla Ati???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obczajam o co chodzi ale to głupie. 

Misja we wraku lotniskowca (pierwsz po traningu). Ustawiłem wszytko na high i w 1024x768 i wszystko cacy chodzi dopóki nie wyjde na zewnątrz tego lotniskowca  8O. Wystarczy, że wyjde na zew, chwile sie porozglądam ( w dali wysepki, woda itd.) i po chwili wiecha karty. Miga obraz albo odrazu czarny się robi i wraca do pulpitu  :?. Tak sami jest jak ustawie szystko ma medium, wystarczy, że wyjde na zew. Jak jest na LOW to nie problemu. Powyżej low odrazu zwiecha, jak tylko wyjde poogladac krajobrazy. Zaznaczam, że nawet na zew przy high nie ma jkiś wielkich skoków, obraz płynny tylko że nagle się zatrzymuje (coś myśli, przelicza) i klapa zwiecha. 

I co wy na to? paranoja. Może coś sknocili z configiem dla ATI, jakiś patch. BO to dziwne, że wiesza sie dlatego że jestem na zewnątrz, a obraz jest płynny.

Mialem podobne do Twoich problemy tylko, ze na swojej grafie z sterownikami 56.64. Poprostu wystepowaly artefakty. Gra sie nie wieszala, tylko arefakcila. Przeinstalowalem system i jest ok na driverach 53.03. BTW. A zwiechy moga byc wina grzejacego sie procka. Sam mialem podobnie. All mialem stable oprocz far cry. Zwolnilem proca i wszystko ok.

BTW. Do kolegi mrtnt: Wrzucilem u siebie detale jak pisales tylko, ze ustawilem shadows i lights i low i faktycznie - gra chodzi duzo duzo szybciej. Jednak niestety kosztem jakosci obrazu - a tu widac roznice. Tak wiec juz nie dziwie sie ze Ci chodzi ok. Pozdro i peace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydro2 ze u Twojego kolegi skacze na 9700 to juz sprawa Twojego kolegi niech ma nawet 9900twinturbo@uniegotezskacze, sztuką jest zeby gra chodzila plynnie na slabym sprzecie a jesli chodzi kiepsko na solidnym to nie jest sztuka tylko jakies partactwo i wyrzucanie pieniedzy w bloto, wiec nie wiem czy jest tu sie czym chwalic, bo jesli na 9700 pro karcie za takie pieniadze gry skacza Tobie czy koledze to wiesz co? to ja to pomine bo komentarz tu jest zbedny. Dziwne ze w ogole wyskakujesz z takim kontrargumentem. Mam takie wrazenie ze normalnie nie mozesz przebolec ze inni graja w te same gry na kartach za mniejsze pieniadze i tu Cie boli, z przekory chcialbys zeby to bylo minimum detali czy jak inni napiszesz ze dla mnie plynnie znaczy 10 fpsow, niestety chcialbys - ale tak nie jest wiec jak juz wczesniej dobrze zauwazyles to Tobie plakac sie chce, a ja sie cieszę  :wink: 

PS. A moze ta gra nie jest optymalizowana dla Ati???

Poprostu gra jest slabo zoptymalizowana i wiem jak jest,zreszta sobie poczytaj posty tych co maja Radki 9500 pro w zwyz i zobaczysz ze mowia zeby ponizej tej karty nawet do gry nie podchodzic a jesli cie interesuje grafika rodem z 2002 to prosze bardzo ale dla mnie idealna plynnosc to 0 spadku ponizej 24 klatek.Jesli spada tzn ze skacze,nie tak ze sie grac nie da bo przyjemnosc z gry mam nawet na 20 klatkach ale sam fakt ze skacze a na karcie 9700pro nie powinno spadac w zadnej grze ponizej 30 klatek a w FC spada i to nawet czesto do 20,stad mowie ze skacze (oczywiscie mowie o detalach wlaczonych na very high z woda na very high (nie ultra) bez AA),a Ci co graja na GF3 to nie maja wlaczonych ponad polowe efektow,bo grafa na tych kartach a na karcie z DX 9 to roznica ok 70%.Uwierz mi -DX9 strasznie zwalnia a co do DX8 to gra jest przyjemna dopiero na GF4Ti4400,ponizej wylaczasz za duzo detali albo masz 15 klatek.Nie znaczy to ze na takich kartach nie da sie grac - da tylko ze w detalach na medium,no chyba ze 15 klatek mu nie preszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh. qrde jak mi sie chce tlumaczyc po raz setny dlaczego gra na gf3ti200 czasem chodzi lepiej niz na r9500pro.

Jak wszyscy wiedza gf3ti200 obsluguje efekty dx 8. A radek 9500pro dx 9. I dlatego np. gf3ti200 ma w tym samym miejscu 40fps a radek "ledwie" 25fps. A tak jest dlatego ze radek obsluguje wiecej efektów i przez to jest wyrazny spadek fps. A gf nie obsluguje efektow dx 9 wiec nie wyswietla hiper super duper pixel sharderow 2.0 itp itp.....rozumiecie teraz?? szczególnie grass i hydro 2....zreszta na poprzednich stronach topicu bylo to wyjasnione....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh. qrde jak mi sie chce tlumaczyc po raz setny dlaczego gra na gf3ti200 czasem chodzi lepiej niz na r9500pro.

Jak wszyscy wiedza gf3ti200 obsluguje efekty dx 8. A radek 9500pro dx 9. I dlatego np. gf3ti200 ma w tym samym miejscu 40fps a radek "ledwie" 25fps. A tak jest dlatego ze radek obsluguje wiecej efektów i przez to jest wyrazny spadek fps. A gf nie obsluguje efektow dx 9 wiec nie wyswietla hiper super duper pixel sharderow 2.0 itp itp.....rozumiecie teraz?? szczególnie grass i hydro 2....zreszta na poprzednich stronach topicu bylo to wyjasnione....

tylko ze ja wierzylem w to dopoki nie zobaczylem jak to wyglada naprawde ... juz kij z tym ze na high na gf3 ta gra wyglada jak na low na radku , chodzi o to ze jak zobaczylem jak gra chodzi na tych grafach to poprostu nie wierze w te bajki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi