Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, wiem, wiekszość juz pokończyła tę grę, ale mi dopiero udoło się zobaczyc demo. :D Ogólnie gra i grafika b dobre. Mimo wszystko jedna brak jakiegokolwiek śladu na wodzie gdy się po niej chodzi mocno mnie zaskoczył. Prz tej grafice takie zaniedbanie. Na szcęście reszta rekompensuje ten i pozostałe błędy, choć niektóre mogą byc irytujące :) np seve'y. Przy wysokim poziomie trudności tej gry brak quicksave jest jednak lekką przesadą. Na szczęście jest consola i "kod" save game :) .

Oczywiście też patch, ale 25mb ściagnąć przez modem to dla nie za duzo. :? Czy w pełnej wersji też działa save game w consoli?. Wiem ktos może też kiedy będzie ta gra w sklepach? Na gry.wp.pl widziałem datę premiery 30.04. Na play.com.pl 10.05. W stanach podobno już jest. Słyszałem też, że u nas ma wyjść wersja pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem, wiekszość juz pokończyła tę grę, ale mi dopiero udoło się zobaczyc demo. :D  Ogólnie gra i grafika b dobre. Mimo wszystko jedna brak jakiegokolwiek śladu na wodzie gdy się po niej chodzi mocno mnie zaskoczył. Prz tej grafice takie zaniedbanie

mnie bardziej zaskoczylo np przy trzymaniu klawisza wynurzenia facet trzyma bron dwiema lapami i nie tonie, zonk wiekszy od czolganio-przesuwania.

Tu wychodzi szydlo z worka, napisales cos bardzo ciekawego, im lepsza grafika tym bardziej gra staje sie graficznie realistyczna i tym samym czlowiek wymaga coraz wiecej niestety taka prawda, bo czego oczy nie widza tego sercu nie zal :lol:

Wszyscy oceniaja gre za grafike, moim zdaniem tak nie powinno byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie znalazłem na stronie far cry taki mod "Quicksave v. 1.0" tylko 1,4mb To by było coś dla mnie :)  Niestety jak próbuję ściągnąć to wyskakuje bląd. Gdzie jeszcze można ściągnąć ten plik?

z googla pod haslem farcry quicksave 1.0

http://www.google.pl/search?sourceid=navcl...save+v%2E+1%2E0

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne nie zrozumiales aluzji, post jest o FarCry a nie o "super grze" FarCry, a PainKiller nie jest na pewno zadnym gniotem i tylko o to chodzilo ze rzucasz jakies hasla z ksiezyca

dla mnie to jest super gra Far Cry i watek o niej i nie chce w nim czytac o gniocie od ktorego robi sie niedobrze , on ma swoj osobny watek i go unikam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to jest super gra Far Cry i watek o niej i nie chce w nim czytac o gniocie od ktorego robi sie niedobrze , on ma swoj osobny watek i go unikam ...

8O i dalej nie kumasz, po co sie wypowiadasz o takiej grze jak Painkiller? napisales ze jest gniotem ok twoja sprawa mnie to na prawde lata zupelnie jak to ze ci sie robi niedobrze - a to niby kogo ma interesowac w poscie o far cry? - zrobiles to, wypowiedziales sie - i to w poscie o far cry - zrobiles to sam a piszesz ze chcesz czytac tylko o far cry, czy to nie jest sprzeczne z tym co sam piszesz? jesli masz cos do powiedzenia o painkillerze to jak sam zwrociles uwage tez ma swoje miejsce i tam mozesz swobodnie pisac np ze ci od niego niedobrze itd itp, dlatego wlasnie J-A-J-O zwrocil uwage ze szukasz zaczepki, ale tego usilnie nie kumasz lub nie chcesz kumac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Sorry że może zadaje to pytanie po raz setny ale nie doczytałem tematu do końca. Jak można przeiść plansze "BOAT" co jest na końcu ten Helikopter, ja dochodze do momentu aż on zaczyna dymić i wtedy mnie zabija :evil: . W co najllepiej szczelać lub gdzie się schować aby jak najmniej tracić życia :?: .

PS. Odkryłem jeden smieszny Bug w miejscu sterowni statku tam jak jest ta rakietnica i są małe okienka to przez nie, można strzelać z Rakietnicy a z pistoletu nie :lol: .

pzdr,

ROB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie mam problem bodajze na 5 autsave odpoczątku gry,zaczyna się tak ten autosawe że jade łodziom obok koles na łodzi nabuj i ded naprzodzie budynek rozbity,kolesie an dachac,jade dokoła budynku jest łudz szczelam doniej nadlatuje helikopter który mnie nie widzie ided?co mam w tej misi zrobić jesli ktoś zajażył:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie mam problem bodajze na 5 autsave odpoczątku gry,zaczyna się tak ten autosawe że jade łodziom obok koles na łodzi nabuj i ded naprzodzie budynek rozbity,kolesie an dachac,jade dokoła budynku jest łudz szczelam doniej nadlatuje helikopter który mnie nie widzie ided?co mam w tej misi zrobić jesli ktoś zajażył:P

ty wen idz na przod 5 autosava i dobij helikopter kolega ktory nadlatywac z lewa strona nad toba budynek nie rozbita, wtedy ty wygrac albo kupic slownika i pisac PO POLSKU!! 8O 8O 8O

sorry ale musialem :lol: :lol: :lol: stary nie kapuje o co ci chodzi (i wszyscy inni chyba tez) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja dołanczam do grupy, która skończyła Far Cry'a .... tyle złego słyszałem na temat misji Vulcan, ze sam sie obawiałem czy przypadkiem nie bede miał problemów... szło całkiem gładko.. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam mały problem z gierka - koncze level Control - wczytuje mi sie nastepny i ch... i nic sie nie dzieje, komp przestaje reagowac :-(

Mam wgranego patcha 1.1 wszystko na low 800x600. Mial ktos podobny problem?

Albo przynajmniej jeśli ktoś ma to niech mi wyśle save z misji która jest po Control.

Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem 17 lub 18 lvl coś na "S", Mam znaleźć kod do odpalenia bomy , kod sie znajduje w Head Quater ale nie wiem gdzie znaleźć karte żeby sie dostac do HQ niestety obszedłem wszystkie budynki, i nic ta misja z HQ dla podpowiedzi jest po tym szalonym rajdzie :lol: na samochodzie gdzie laska prowadzi a ja strzelam, nie wiem może zrypałem wcześniej gdzie szukać karty?? plizz HELP :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem 17 lub 18 lvl coś na "S", Mam znaleźć kod do odpalenia bomy , kod sie znajduje w Head Quater  ale nie wiem gdzie znaleźć karte żeby sie dostac do HQ niestety obszedłem wszystkie budynki, i nic ta misja z HQ dla podpowiedzi jest po tym szalonym rajdzie  :lol:  na samochodzie gdzie laska prowadzi a ja strzelam, nie wiem może zrypałem wcześniej gdzie szukać karty?? plizz HELP  :!:  :!:  :!:

przeszukaj jeszcze raz....w ktorym pokoju na stole MUSI ona lezec...tez pamietam ze ja ominalem , ale w koncu znalazlem...ale w ktorym pokoju to nie pamietam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam mały problem z gierka - koncze level Control - wczytuje mi sie nastepny i ch... i nic sie nie dzieje, komp przestaje reagowac :-(  

Mam wgranego patcha 1.1 wszystko na low 800x600. Mial ktos podobny problem?

Albo przynajmniej jeśli ktoś ma to niech mi wyśle save z misji która jest po Control.

Z góry dziękuje.

Jeśli wygląda to tak, że po wczytaniu nowej planszy (dojściu paska postępu do końca) pojawia się czarny ekran to wywal i zainstaluj jeszcze raz grę już bez patcha (zachowując wcześniej save'y). A jak to nie pomoże to daj znać na priv jakiego save'a chcesz bo FC już wywaliłem a kolejności map nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie mogę za nic rozwalić tego helikoptera na końcu !!! pomóżcie, jak to zrobić, nic nie działa, waliłem do niego z rakiet i nic, to samo jak strzelam w strzelca, już nie wiem co mam robić :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  

Nie mogę za nic rozwalić tego helikoptera na końcu !!! pomóżcie, jak to zrobić, nic nie działa, waliłem do niego z rakiet i nic, to samo jak strzelam w strzelca, już nie wiem co mam robić  :?:

musisz w niego walic caly czas - najlepiej z rakiet !

ja to zrobiłem tak:

odrazu po podlozeniu bomby -wyskoczlem ze statku i poplynolem do lądu !

i tam chowając sie za palmami zabilem go bez straty nawet jednego HP

pozdro !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że coś takiego już było w tym temacie, tylko nie pamiętam na której stronie, a 36 stron przeglądać mi sie za bardzo nie chce..Chodzi mi o takiego patcha, dzięki któremu można save'ować w dowolnym momencie. Rzuciłby ktoś linkiem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak tam sprawa z R 9100 vs Far Cry? Bo mnie kumpel zatłucze, ze mu gra nie chce działać ( u mnie na C 4.2 odpalała bez problemu :?). Przyczytałem już cały wątek, jak będzie trochę czasu, to przetestuję u niego wszystkie metody :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sqj na gf2mx400 bedzie smigac no ale potrzebny jest pewien zabieg :)

musisz w cfg ustawic na 16bit i z direct3d przestawic na opengl, teraz sie nie smiac ale mi gra lazi ladnie na zewnatrz mam 40fps w srodku nawet 70fps rozdzialka 800x600 low detal gra nie wyglada rewelacyjnie ale gra sie przyjemnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znam juz odpowiedz na moj problem zwiazany z zawieszaniem sie gry (qiuck load) i strzelaniu w jaskini. zmniejszenie "lighting effects" z high na low pomogło... dzięki za podpowiedz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi