petrumi Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 @paolowawa: jakich używasz catalystów lub omeg? może to jest przyczyna. ja zauważyłem ze czasami po graniu całego levelu komp zaczyna piszczeć (dzwięki się zacina) i resetuje. nie miałem czasu sprawdzić w jakich to okolicznościach ale chyba działo to się przy ustawianiu AA w samej grze.. powalcze jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 O potrzebnej pamięci było juz wiele razy. Nie chce sie wam czytać od początku. na 9700 można grać na max ustawieniach ale czasami robi się 25 fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 instalowal juz ktos patha 1.1 .... czy wszyscy pochlonieci tylko graniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 @paolowawa: jakich używasz catalystów lub omeg? może to jest przyczyna. ja zauważyłem ze czasami po graniu całego levelu komp zaczyna piszczeć (dzwięki się zacina) i resetuje. nie miałem czasu sprawdzić w jakich to okolicznościach ale chyba działo to się przy ustawianiu AA w samej grze.. powalcze jeszcze. Omega Catalyst 4.2, poprzednio mialem 4.3 bylo jeszcze gorzej, DirectX 9.0 FarCry wersja na 3CD...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 instalowal juz ktos patha 1.1 .... czy wszyscy pochlonieci tylko graniem :) Zainstalowałem patcha , ale nie zauważyłem żadnych zmian w żadnym zakresie, tylko na początku mam napis v1,1 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Mam pytanie co do tego quicksave/load robil to ktos, bo mi jakos nie wychodzi. Jezeli tak to prosze napisac bo nie bardzo wiem w ktorym pliku dodac koncowke "-devmode". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 R4VeN_pl a ze tak spytam .... ktora wersje kupiles 3CD czy DVD ?? bo u mnie na 3CD niechce sie zainstalowac .... krzyczy ze nie mam zainstalowanej gry ..... chyba bede musial to reklamowac w Ubisofcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 pisalem wczesniej zeby wywolac poprawna liste komend dwa razy nacisnij TABULATOR w konsoli. tam normalnie wpisujesz /save_game i wsio. jezeli ci o to chodzi, bo mi to dziala bez problemu , a wersji 1.1 podobno mozna bindowac klawisze i komendy do nich. Tak czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Co do tych 64MB na karcie ,niech sie wypowie jakis prawdziwy fachowiec , bo to jakaś lipa chyba że przy takiej ilości ramu na karcie mozna wyświetlić wszystkie textury i efekty na VeryHigh Na jednym Forum czytałem ,ludzik grał płynnie na medium detali na GF2Mx200 32MB ??? i 256 MB ramu Polak potrafi ścieme walić ,nie ? nauczył sie chyba od naszych polityków ;) aż odpaliłem u siebie na 64megowej karcie i działa z wszystkimi ustawieniami na very-high + woda na ultra high ... nawet z szybkością nie jest najgorzej, chodź zauważalnie wolniej niż na high. Jedno co to zauważalnie dłużej ładuje się (kwestia ilości ramu), grafika nie tyle laguje co chodzi poprostu za wolno, straciła dynamikę, jak dla mnie nie ma mowy oczywiście o komfortowym graniu.... ale jako ciekawostka trzeba powiedziec, że chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Napieraj z tego działka do oporu. Btw problemów z przechodzeniem - jestem na misji tuż po tym, jak wysadziłem z tą laską laboratorium i z helikoptera ten dowcipniś doktorek mnie strącił.Mam karabin i 10 naboi i potworka przed sobą i wodospad, a na dole mnóstwo potworków.No i za cholerę nie wiem jak to przejść. HELP!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 marcellus >>> zabijasz kolesia za karabinem sam za nim stajesz i nawalasz tak dlugo az przestana sie ruszac :))) pozniej drzwi na prawo kilku kolesi z karabinami , dalej wyskoczy kilku malych brzydkich mozna sie szybko cofnac do karabinu i nawalac , jak uslysza halas przyjda i wtedy i zalatwisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Niom, wskakujesz za karabin i jedziemy ich :D Ja sobie tam odpalalem noktowizor i lookalem skad na mnie ida, bo po pewnym czasie, to juz nic nie widac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Komenda /save_game nie dziala jak cos. Nawet po 2 krotnym nacisnieciu tabulatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 byc moze napisalem /save_game , ale jak bys pokombinowal i bardzie zakumal to zauwazyl bys ze moze to byc np. save_game i ten napewno dziala. http://www.dzieju.republika.plFarcry136.JPG ps.sorry za / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 wiesz dla jednego plynnie to 20 (znam paru takich) mowia, ze gra im nie chaczy wrecz chodzi zajebiscie. Jak dla mnie ponizej 40fps gra sie juz ciezko, czytaj przycina :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 nie śmiejcie się ;) mam Durona 800, Radeona 9200 SE 64MB 64bit, 256 MB RAM DDR 400 i... gra mi działa! klatków mam tak: na łódce: 16-20 kl/s jak patrzę w stronę wyspy (i w wodzie widzę jej odbicie), 20-28 kl/s jak patrzę w inną stronę, gdzie jest mniej odbić. na wyspie, zaraz na początku, przy chatkach i przy plaży: 20-23 kl/s na wyspie, trochę dalej i wyżej, mnóstwo roślinek i zero wody w okolicy (za to biegająca świnka): 20-28 kl/s (czasami dochodzi do 35 kl/s, ale to baaardzo żadko) w podziemiach (czy też tunelach, czy co to jest... bunkrach :)): 25-35 kl/s ustawienia: wszystko na medium. po zmniejszeniu do low nie ma żadnych zmian :?: - nie wiem dlaczego, bo gra wygląda znacznie gorzej. mam demko ściągnięte z www.fileshack.com. jeszcze nie grałem w drugą misję (też mam ściągniętą), ale dziś po powrocie do domu pokatuję. aha. te klatki podane z włączoną muzyką. po wyłączneniu muzyki wzrost ilości renderowanych klatek o ok. 3 kl/s. po wyłączeniu przyspieszenia sprzętowego dla dźwięku (w zakładce DirectX) i wyłączeniu muzyki na samym początku, przy łódce, miałem 26-30 kl/s, patrząc na wodę (detale na medium - wszystkie), ale przy strzale dźwięk rozlegał się jakieś 2-3 sekundy później :? jak dalej to wygląda, to nie wiem, bo późno już było, jak nad nią siedziałem. ogólnie gierka mi się bardzo podoba - szczególnie grafika i te kolorki. idealna gra na zimne wieczorki. ale idzie wiosna, więc chyba na razie nie pogram. pogram zimą, jak już będę miał lepszy sprzęt (oby!) aha: rozdzielczość 800x600 (w 640x480 różnica 1-2 kl/s in plus, czyli żadna) i cienie i światła na minimum. Catalisty najnowsze Omegi (zasysałem 23-04-04 ze strony Omegi) nie ma żadnych bugów (przynajmniej nie zauważyłem), jeśli chodzi o grafę. P.S. u znajomego (Athlon 2000+, 384 MB RAM, GF MX 440 128bit) gra nie działa: tzn. działa, ale zamiast tekstur ma tylko niebieskie powierzchnie nieoteksturowane w ogóle. jakieś pomysły, co może zawinić? ma najnowsze stery do grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Co trzeba zrobić w misji REGULATOR Tam na samym początku jest rozwalony most przed mostem stoi ciężarówka Nie mogę sie przedostać na drugi brzeg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m00 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 witam!!! jestem w lokacji DAM mam 10 kulek w m4 i lipa :D !!!! jak co i gdzie zrobic :D zeby przejsc :o dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Jodlasty kopsnij sie do ciężarówki i spróbuj przeskoczeć :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Jodlasty kopsnij sie do ciężarówki i spróbuj przeskoczeć :D . HEHE Już sobie poradziłem Trzeba było na tej lince się przejechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Dzieju wpisywalem z / poniewaz w quake ten znak byl pochylony tak jak napisalem, wiec stwierdzilem, ze nic sie nie zmienilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobik Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Ja nie moge zestrzelić tego cholernego śmigłowca w misji BOAT...... wiem ze trzeba kilka razy trafic w niego z rakietnicy, no ale.......próbóje się kryć ale i tak mnie zabijają.... jakieś pomysły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 R4VeN_pl a ze tak spytam .... ktora wersje kupiles 3CD czy DVD ?? bo u mnie na 3CD niechce sie zainstalowac .... krzyczy ze nie mam zainstalowanej gry ..... chyba bede musial to reklamowac w Ubisofcie :) No właśnie u mnie to samo, nie ma ktoś pomysłu jak zainstalować tego patcha na wersji 3cd?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Temat juz poruszany, sciagnij patcha od Myth... Link do emule jest chyba 1-2 stronki wczesniej :) Dziala :D Gra skonczona :) Multiplayer zabiera o wiele mniej zasobow niz SIngle :) Max mialem 512MB ramu uzywane a w singlu 800 :( WYPASS, teraz czkam na HL2, D3 i STalker :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ed2k://|file|Far.Cry.patch.v1.1.for.Myth.DVDrip.zip|23974844|5C7DFFE14FA377399A58C67956 128964|/ ps. to jest tylko patch chyba można go tu podać (na tym forum) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 THX, ale lepiej żebyś NIEREALNY szybko wyedytował posta, bo ktoś cię przylooka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 No i teraz ja utknąłem. Ktoś już o to pytał ale odpowiedzi nie dostał konkretnej. Wyłażę z dżungli do jakiejś bazy. Trzeba zniszczyć magazyn broni. Mam ładunek wybuchowy i zieloną kartę, podchodzę do drzwi i nijak nie da się wejść. Zamkniete na amen, karty nie ma gdzie użyć. Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 pytanie do posiadaczy Radków 9700. Na jakich ustawieniach da się grać bez zwiechów ?? Gra po włączeniu auto-detect ustawia mi wszystko na medium i wodę na high. Rozdziałka 1024. - Co zalecacie ustawić dodatkowo, co nie wpłynie na wydajność a poprawi wygląd? - Co zmienia Render Mode? - Czy w ustawianiach Direct3D zostawić wyłączone AA i AF i grzebac pózniej w ustawieniach antyaliasingu w grze? - Mój R9700 obecnie chodzi na 300/600 ale po włączeniu 1280x1024 i wszystkiego na high fraps niby pokazywał 25-60 fps. ( scena na statku , w środku wiecej fps, po wyjsciu na zewnątrz 25-30) ale obraz czasmi rwał. Czy jest to wina braku RAMU??? Bo juz zaczynam łapać doły, że karta za tysiąc zeta i podkręcony barton (w bechmarkach smiga jak w podpisie) jest za słaby na dzisiejsze gry :////// ?????? Ale ogólnie gra wymiata. Wprawdzie od kiedy mam synka mam coraz mniej czasu ale przez FarCry zarwałem już dwie noce :) ja na sprzecie AMD 2100MHz + 1024ramu +9700pro gralem w 1024x768 + AAx4 + Anizox8 wszystkie detale na very high tylko woda na ultra high i tak skonczylem cala gre fps najnizej spadl mi do 20Fps ale to czasami w 80% oscylowal w okolicach 30 FPS wiec spokojnie mozna bylo grac. P.S. Tak jak zapowiadalem mialem okazje (thx komputronik) te gra przetestowac na sprzecie klasy AMD 64 FX-51 + 1GB ram + Radeon 9800XT (wszystko jeszcze podkrecone) i powiem tak gralem wszystko na maxa w ustawieniach + rozdzielczosc 1280x1024 AAx4 Anizox16 gra wyglada bajecznie w takich ustawieniach. Szybkosc - najnizszy fps jaki zobaczylem to 27 - a zazwyczaj ok 35/40. Jak zmienilem na 1600x1200 to juz nie bylo plynnie. Wniosek na prawie najszybszym sprzecie obecnie dostepnym gra chodzi srednio (bo co to jest 35fps 8O ) - masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Tak jak zapowiadalem mialem okazje (thx komputronik) te gra przetestowac na sprzecie klasy AMD 64 FX-51 + 1GB ram + Radeon 9800XT (wszystko jeszcze podkrecone) i powiem tak gralem wszystko na maxa w ustawieniach + rozdzielczosc 1280x1024 AAx4 Anizox16 gra wyglada bajecznie w takich ustawieniach. Szybkosc - najnizszy fps jaki zobaczylem to 27 - a zazwyczaj ok 35/40. Jak zmienilem na 1600x1200 to juz nie bylo plynnie. Wniosek na prawie najszybszym sprzecie obecnie dostepnym gra chodzi srednio (bo co to jest 35fps 8O ) - masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hmmmm nie ma to jak pomażyć AMD 64 FX-51 + 1GB ram + Radeon 9800XT (wszystko jeszcze podkrecone).........ale zeby na takim sprzecie bylo w granicach 27-40 FPSów......to jest smieszne.......mając kompa za tyle tysiecy i tylko tyle FPSów........a tak przy okazji powiedz czy robileś na tym kompie jakieś Benchmarki........3Dmarka Aquamarka.....jesli tak pochwal sie wynikami.....oraz bardzo ineteresuje mnie cena tego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Hanu jezeli to jest to co mysle to musisz schodami isc w kolko do gory i tam przeskoczyc przez zarwany pomost do drzwi ,albo w miejscu gdzie zakrecasz pare obroc sie o 360stopni i bedzie przejscie :wink: Potem juz bulka z maslem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...