Gość Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 pogrzeb dobrze w riva tunerze.jest napewno i działa;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 http://forums.guru3d.com//showthread.php?t...?threadid=97852 link jak przerobić na quatro, tylko mam pytanie co to jest to quatro bo znalazłem nawet juz wiem jak zmienic ale co to jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 quadro to profesjonalna karta do programów 3d pod opengl. 3dstudio max i te sprawy :wink: ale cs i quake3 w trybie opengl są o wiele szybsze niż na zwykłej karcie nie przerobionej na quadro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 U mnie na configu z podpisu patch 1.2 dal duze przyspieszenie grze, wzrost fps i szybsze wczytywanie, jednak pojawil sie zasadniczy problem, po 10-20 min grania wlacza sie vpu recover :( Zmusilo mnie to do powrotu do patcha 1.1, na nim ten problem nie wystepuje, jednak jakosc gry jest slabsza :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 dzieki hmm to te najdorzesz karte hehe za 15 tys. :) to sobie przerobie zobaczymy ile da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 przerobienie na quadro nic nie da... ale mozecie probowac jak tam ktos napisal jest to profesjonalna karta do grafiki do grafiki a nie do gier pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 przerobienie na quadro nic nie da... ale mozecie probowac jak tam ktos napisal jest to profesjonalna karta do grafiki do grafiki a nie do gier pozdrawiam ja to napisałem 8) ale to karta do aplikacji open gl. wszystko napisane pod opengl na niej śmiga lepiej quake3, CS, może i farcraj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 ale najwiecej mi dało wyłaczenie dźwięku w grze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 to ciekawe leborg :) a po czym wnosisz? bo mi sie wydawalo ze samo przerobienie na Quadro nic nie daje, smigac zaczyna dopiero jak sie wgra odpowiednie sterowniki, w OpenGL nie ma zadnej roznicy w predkosci, czyli musialbys miec dedykowane stery do queja CS-a czy innych ps wiem to z autopsji, testowalem (kiedys, jak takowa karte mialem) w 3dsmaxie przed przerobieniem i po przerobieniu w OpenGL praktycznie nie bylo roznicy, nawet minimalnie gorzej wypadla po przerobce, kopa dopiero dostala po zainstalowaniu Maxtreemow greets Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 poczytaj zagraniczne fora to sie dowiesz.. zresztą nawet na polskich jest o tym co nieco, ale sory nie kce mi sie szukać :wink: jak jesteś ciekawy to poszukaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Witam Dopiero dzisiaj dopadlem F-C i od razu problemy :/ W menu szachownica, efekty wybuchow i dymu kwadratowe. Zmniejszenie rozdzialki nie pomaga. Problem wystepuje zarowno na Low detalach, jak i na Medium, High Sprzet jak w podpisie, stery - Omegi 4.7 Artefakty to na pewno nie sa, bo inne gierki smigaja az milo (Morrowin, NFS Underground) Sorry, jesli problem byl juz omawiany, ale 50 stron :/, wybaczcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 A na odkreconej karcie tez takie bajery sa ? , sprobuj stery zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Witam Dopiero dzisiaj dopadlem F-C i od razu problemy :/ W menu szachownica, efekty wybuchow i dymu kwadratowe. Zmniejszenie rozdzialki nie pomaga. Problem wystepuje zarowno na Low detalach, jak i na Medium, High Sprzet jak w podpisie, stery - Omegi 4.7 Artefakty to na pewno nie sa, bo inne gierki smigaja az milo (Morrowin, NFS Underground) Sorry, jesli problem byl juz omawiany, ale 50 stron :/, wybaczcie urok radkow 8500 , czekaj na patcha albo kup gef4ti :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Witam Dopiero dzisiaj dopadlem F-C i od razu problemy :/ W menu szachownica, efekty wybuchow i dymu kwadratowe. Zmniejszenie rozdzialki nie pomaga. Problem wystepuje zarowno na Low detalach, jak i na Medium, High Sprzet jak w podpisie, stery - Omegi 4.7 Artefakty to na pewno nie sa, bo inne gierki smigaja az milo (Morrowin, NFS Underground) Sorry, jesli problem byl juz omawiany, ale 50 stron :/, wybaczcie ej t plaama ot moze przjeście do innego wymiaru hehe, zartuje :) tak jak pisał poprzednik odkręć grafe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Kurcze, zmienilem z pliku setup.cfg linijke r_driver="direct3d" na opengl i mam moze z 0.05 fps. Gdy zmienilem spowrotem na direct3d to juz gra sie nie uruchamia :( !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 setup.cfg? Chyba system.cfg. Gdzieś kilka stron wczesniej ktoś się pytał o niesmiertelnośc. W pliku devmode.lua trzeba dopisać function ToggleGod()if (not god) then god=1; else god=1-god; end if (god==1) then System:LogToConsole("God-Mode ON"); else System:LogToConsole("God-Mode OFF"); endendInput:BindCommandToKey("#ToggleGod()","backspace",1); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Kurcze, zmienilem z pliku setup.cfg linijke r_driver="direct3d" na opengl i mam moze z 0.05 fps. Gdy zmienilem spowrotem na direct3d to juz gra sie nie uruchamia :( !! wpisz r_Driver = “Direct3D9” lub r_Driver = “OpenGL” widocznie cos zle wpisales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 to juz nikt nie wie jak mi pomoc? jak juz pisalem, to nie sa artefakty, to samo wystepuje na odkreconej grafie mam patcha 1.1 karty nie mam zamiaru zmieniac, bo jestem z niej zadowolony :P ktos tu chyba mial podobne problemy? ----UPDATE----- http://ubbxforums.ubi.com/6/ubb.x?a=tpc&s=...891&m=102109523 Czyzby rozwiazanie :roll: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 poczytaj zagraniczne fora to sie dowiesz.. zresztą nawet na polskich jest o tym co nieco, ale sory nie kce mi sie szukać :wink: jak jesteś ciekawy to poszukaj :D nie chce wszczynac klotni ale "co nieco" moze pochodzic z dziwnych zalozen ktore sobie zakladacie, proponuje przerobic i sprawdzic a nie gdybac, ja mialem taka karte przerobilem ja, gralem nawet na niej i wiem ze nie ma zadnego przyrostu predkosci w grach, ale jezeli mysisz ze jest inaczej to ok, w zasadzie nie zalezy mi na tym by sie madrowac, moje wypowiedzi powinny sklonic cie/was do tego aby to sprawdzic jest to jedyna metoda aby sie przekonac... greets sorki za taki maly OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 poczytaj zagraniczne fora to sie dowiesz.. zresztą nawet na polskich jest o tym co nieco, ale sory nie kce mi sie szukać :wink: jak jesteś ciekawy to poszukaj :D nie chce wszczynac klotni ale "co nieco" moze pochodzic z dziwnych zalozen ktore sobie zakladacie, proponuje przerobic i sprawdzic a nie gdybac, ja mialem taka karte przerobilem ja, gralem nawet na niej i wiem ze nie ma zadnego przyrostu predkosci w grach, ale jezeli mysisz ze jest inaczej to ok, w zasadzie nie zalezy mi na tym by sie madrowac, moje wypowiedzi powinny sklonic cie/was do tego aby to sprawdzic jest to jedyna metoda aby sie przekonac... greets sorki za taki maly OT żeby było śmieszniej to przerabiałem swojego 4mx na quadro i wzrost wydajności był. więc nie wmawiaj mi że nie ma bo swoje widziałęm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 hehe nie bede ci nic wmawial, bo po co, chcecie przerabiajcie, obawiam sie ze oboje sie nawzajem nie przekonamy wiec, zostawmy to za soba i cieszmy sie FC czekajac na HL2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 hehe nie bede ci nic wmawial, bo po co, chcecie przerabiajcie, obawiam sie ze oboje sie nawzajem nie przekonamy wiec, zostawmy to za soba i cieszmy sie FC czekajac na HL2 :)napisałem już że przerabiałem 4mx na quadro;] poczytaj uważnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 posluchaj skonczmy ten temat, moze ulegles autosugestii :), poniewaz ja rowniez sprawdzalem i u mnie tak nie bylo, poza tym sterownik OpenGL jest ten sam, i to dedykowane sterowniki do kart FireGL czy Quadro wykorzystuja jej "ukryte" mozliwosci a do CS-a takich nie ma prawda :) druga sprawa, po przerobce na quadro wykorzystujesz Detonatory, kiedys na najnowszych sterach nie zawsze chcialo sie przerobic wiec musiales pewnie stosowac nienajnowsze, co za tym idzie ten "ogromny" wzrost predkosci w grach mogl wynikac wlasnie z roznicy zastosowanych sterow, jak wiadomo nowszy sterownik nie zawsze dziala szybciej, tym bardziej tyczy sie to starszych kart jak GF4MX. sa wakacje, akurat swieci slonce looooz i szczerze mowiac nie bedzie mi spedzalo sny z powiek czy mi uwierzysz czy nie, ja tez sie nie upieram ze mam racje - WYDAJE mi sie ze mam, bazujac na mojej wiedzy. w kazdym razie jezeli sprawdzales w jakis wymierny sposob a nie na oko to nic jak sie cieszyc :) greets milego weekendu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Udalo mi sie rozwiazac problemy z F-C i teraz gierka smiga jak nalezy w 1024x768 z niezlym framerate'em Kto powiedzial, ze R8500 nie wystarczy zeby nacieszyc oko w F-C :P Dobra, wracam do gry :) (poziom 'Steam') Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Caminero w jakiej rozdzielczości i na jakich detalach grasz we Far Cry :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 dziwnie to jakos wyglada...nie wiem moze mam zwidy??:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 no bo nie ma bump mappingu i dynamicznego oswietlenia, ale mozna przebolec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 ma ktoś moze link do patcha 1.2 ale tak zeby w z normalana predkoscia sciagnać?? bo gdzie nie wejde to 2 kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Marcin_gps No właśnie , w grach FPP ważniejsza jest płynność niż efekty , cóż z tego ze ktoś ma włączone wsio na VeryHigh skoro w akcji framerate spada mu do 8-10 fps :) jak tacy ludzie mogą grać w FC ,ano mogą ..... with godmode ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Mam pytanie czy mógł by mi ktoś podać wszytkie wpsy z rejestru z Far Cry'a bo ja mam jakos dziwna wersje ktora nie daje wpisów do rejestru a potrzebuje je do patcha prosze bardzo! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...