Gość kev Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 biegałem ,podchodziłem nawet do niej strzelałem - niccc !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Mam orginała i też miałem ten problem , wczytałem poprzednia misję doszedłem do tego pokoju w panienką , w tym pokoju zabiłem 2 Trigeny potem Valeri zaczeła cos nawijać i koniec misji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 no ale poprzednią 12 ???? nie chce mi sie jeszcze raz tego wszysktiego przechodzić :/ może save ???:> byłbym wdzięcny gg:8473067 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 co jest ???????/ czemu nikt nie odpowiada ???????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Jak myślicie czy na moim szprzęcie pójdzie far cry ???? 1285482[/snapback] Ja w neigo grałem na P4 1.5Ghz (socket 423) + 256Ram + GF 4 64Mb/64bit na ALL LOW i w 1024/768 i grac się dało. Nigdy nie spadło poniżej 20 FPS :D @Kev Ja nie wiem, ja nawet do niej nie zdążyłem podejść. Zabiłem te 2 małe mutanty i koniec misji. A grałem na versji niespatchowanej oryginalnej angielskiej. A teraz sobie zamierzam kupić GF 6600 (oczywiście podkręcić) i sobie pograć w FC na ALL High z AA i Anizo :lol: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Problem z graniem po sieci.Mam programik all-seeing eye ale nie moge wejsc na zadne server w z far cry.Przy polaczeniu wyskakuje blad "kod produktu nieprawidlowy albo klucz juz zostal uzyty".Mam polska wersje na dvd byla dolaczona do karty graficznej.MAm patcha 1.3 build 1.337.Nie mam pojecia co z tym kluczem jak przy instalcji gry nie wpisuje sie go.HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 dziwne.. ja to samo mam ze splinterem2 dolaczonym do karty:/ tez wyskakuje o kluczu (mam go) ale nigdzie sie nie pyta by wpisac.. to samo farCry :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 wkoncu dorwalem ta gre;) i akurat sprzedalem karte graficzna... na czym juz mozna w to grac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Myśle że na 6600GT będzie śmigało elegancko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Co do usatwień...sprzęt jak niżej, ustawienia - 1024x768, V.High, Anisotrop Filtering x4, Anti Aliasing - Medium, Weapon Deatail - V.High. No i teraz zapusciłem dla porównania pierwszt trening z dużą ilością wody, drzew, przeciwników...~30FPS, przy oddawaniu strzału potrafiło spaść. Misje w pomieszczeniach idą ~70FPS i niżej przy oddawaniu strzału. 6600 nie pozwala na komfortową grę ;/ Chociaż nawet przy srednim AA gra wyglada pięknie :D Szkoda troche, ze to oddawanie strzału nie zostało zoptymalizowane lepiej. Zna ktoś może jakieś komendy czy cuś ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Ja nie wiem, ja nawet do niej nie zdążyłem podejść. Zabiłem te 2 małe mutanty i koniec misji. A grałem na versji niespatchowanej oryginalnej angielskiej. A teraz sobie zamierzam kupić GF 6600 (oczywiście podkręcić) i sobie pograć w FC na ALL High z AA i Anizo :lol: Pozdrawiam 1366488[/snapback] Ja mam podobny problem, zabilem najpierw jakiegoś wiekszego mutanta potem 2 mniejsze podszedlem do kobitki, cos tam powiedziala i nic, w zadaniach wyskoczyło save i imie tej kobity :? :? Macie jakieś savy do nastepnego etapu , albo co zrobić :D POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Witam. Mam pytanko- doszly mnie sluchy ze po wgraniu patcha 1.3 do Far Cry'a gra ta moze obslugiwac Pixel Shadery 3.0 i Vertex Shadery 3.0. Slyszlem rowniez ze dzieki temu ze uruchomimy te shadery to gra chodzi troche szybciej niz ma to miejsce z kiedy dzialaja shadery 2.0. Czy to prawda?? Bo cos mi sie nie chce az wirzyc- odpalalem jak dotad dwie gry na shaderach 3.0 i wydajnosc leciala strasznie w dol... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 a mozesz napisac jakie to były gry :-P farcry przyspiesza na shaderach 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 a mozesz napisac jakie to były gry :-P farcry przyspiesza na shaderach 3.0 1403646[/snapback] np. nowy splinter cell i chyba ridick ma PS 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 riddick nie ma shaderow 3.0 w Far Cry w shaderach 3.0 wydajnosc wzrasta a w sc3 chyba kod cos nie domaga:) czekam na full'a splintera, wtedy mozna sie wypowiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 TU są savy do FarCry'a jakby ktoś potrzebował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Jeśli ktoś mógłby mi podać linka do tego benchmarka FarCry co mieży ilosc klatek w poszczególnych ustawieniach . Sorry, ale temat jest tak obszerny że niechce mi sie teraz przeszukiwać go calego. :wink: . Z góry dzięki za odpowiedź :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 wpisz benchmark far cry w google i masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Ejjj .....na moim radziu czasem występują dziwne przekłamania kolorów np. piasek czasem staje sie zielony <_< Niewiecie może czemu tak sie dzieje ??Stery mam Catalysty5.4 , wgralem patcha 1.3 , który..... nic niedal :wink: Co mam zrobić ??? Ps. Gram na ustawieniach 800/600 i większość na medium (nic nieprzycina , minimalnie jest 35FPS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Miałem 9200SE i dla próby dałem ustawienia na High. Wszystko co było powyżej medium miało przekłamania. Woda migała i miała rozjechane piksele, migały drzewa i wszystko było niestabilne. Chyba z tą kartą tak już jest. Może odpowiada za to DX8, albo coś jeszcze innego, nie wiem. Tylko tyle ci powiem _Ran'dall_, że na tej karcie to raczej normalne... tyle, że u ciebie to się dzieje na medium, jeśli masz chociaż jedno ustawienie na high, to zmniejsz... Widzę, że planujesz niebawem zmianę karty... więc może odpuść sobie gierę do tego czasu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Miałem 9200SE i dla próby dałem ustawienia na High. Wszystko co było powyżej medium miało przekłamania. Woda migała i miała rozjechane piksele, migały drzewa i wszystko było niestabilne. Chyba z tą kartą tak już jest. Może odpowiada za to DX8, albo coś jeszcze innego, nie wiem. Tylko tyle ci powiem _Ran'dall_, że na tej karcie to raczej normalne... tyle, że u ciebie to się dzieje na medium, jeśli masz chociaż jedno ustawienie na high, to zmniejsz... Widzę, że planujesz niebawem zmianę karty... więc może odpuść sobie gierę do tego czasu :wink: 1408306[/snapback] Dzięki :] zmniejszylem cienie z high na medium i już się to niedzieje . A grę już kończę więc niemam co sobie odpuszczać :wink: .No i przyznam że FarCry bardzo mnie zaskoczył przedewszystkim tak dobrze zoptymalizowanym silnikiem . U mnie na moim "radonie" gram 800/600 wszystko na medium woda na high i nigdzie niespada mi na mniej niż 35klatek, przeważnie jest ok.50 więc jak to mówią wymiata. A ten dziadoski doom3 niechce mi plynnie dzialac więcej niz na LOW <_< . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 FAR CRY do gry w VeryHigh Details wymaga minimum 128MB na karcie obsługa sprzętowa DX9.0 mile widziana Są ponoć takie Magiki co niby potrafią odpalić FC w max Detalach na kartach z 64MB Ramu ;) sam sprawdzałem, na dwuch kompach i zawsze były problemy z teksturami Dla graf z 64MB polecam kombinacje Ustawień Medium/High zależnie od grafy RAM i CPU Sam jakis rok temu na Athlonie XP 3200+ 1GB Ramu i Radku 9000Pro grałem płynnie około 45-55 fps w 800x600 Detale Medium , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) Są ponoć takie Magiki co niby potrafią odpalić FC w max Detalach na kartach z 64MB Ramu ;) sam sprawdzałem, na dwuch kompach i zawsze były problemy z teksturami Nie Magiki tylko mocne 64MB karty jak np. radeon 9500@pro@ i żadnych problemów z teksturami nie ma, też sprawdzałem na dwuch kompach :P Nie mówię że u mnie było płynnie, niestety ponad trzy latka to dla kompa to sporo, ale grać się w full detalach dało, jednak do przyjemnej zabawy redukuję detale do High, cienie na medium i 1024x768 no aa. Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 No być moze ;) Ja sprawdzałem na grafach z obsługą DX 8.1 :/ Radek 8500 i Radek 9000pro ale......... z tego co czytałem na forach to do pełnych max detali gra potrzebuje grafy z 128MB i obsługą DX9.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 http://www.imdb.com/title/tt0400426/ <-- pewnie wyjdzie z tego kolejna kiszka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 i stalo sie w koncu.... Far Cry for A64 pojawi sie niedlugo (niewiadomo ale juz mozna sie zarejestrowac) i ma to byc patch. > TUTAJ < macie screeny porownawcze. Ciekawe... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Ciekawe...fajnie ten mapping wygląda (np na tym głazie, że o kamieniach na plaży nie wspomnę...:))... Co do filmu...Uwe Boll chyba nigdy w życiu filmu dobrego nie nakręcił... Sad But True... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 1403841[/snapback]Po co savy,wystarczy napisac w konsoli \Map nazwamapy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) stalo sie w koncu.... Far Cry for A64 pojawi sie niedlugo (niewiadomo ale juz mozna sie zarejestrowac) i ma to byc patch. > TUTAJ < macie screeny porownawcze. Ciekawe... Fajnie to wyglada ale dziwie sie, ze na niektorych screenach wyglada obraz calkiem inaczej. Nie, ze wyswietla lepsza grafike ale np. drzewo jest calkiem innego ksztaltu. PS. Po przejsciu na pelna obsluge dx9.0 i PS 2.0 widze jak gra nabrala pozytywow w moich oczach. Staje sie moja ulubiona pozycja w FPP. Skoncze gre i sie wypowiem ale narazie w moim skromnym rankingu Riddick nie dorasta jej do piet. Edytowane 9 Maja 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Heh Kaeres...a u mnie zupełnie na odwrót...Riddick górą :) A co do względów technicznych...w HDR giera kopie tyłek (może i za kolorowa ale mimo wszystko...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...