peseq Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) No i ja 3 screeny zrobiłem:) HDR SCREEN A1 193.26 KB no-HDR SCREEN A2 171.93 KB HDR SCREEN B1 262.2 KB no-HDR SCREEN B2 277.97 KB HDR SCREEN C1 214.71 KB no-HDR SCREEN C2 214.79 KB Wszystkie screeny w rozdzielczości w jakiej gram. Czyli 1024x768. Wszelkie ustawienia na Maxa. Dopiero co gre zainstalowalem wiec screeny raczej z początku gry:) Edytowane 15 Lipca 2005 przez peseq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Thoom screeny super. HDR tez super :) jeszcze zeby AA dzialało z HDR i gra muzyka :D Edytowane 15 Lipca 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 A powiedzcie, czy jak doloze do mojego zestawu GF 6800gt to bede mogl pograc z tym HDRem na max detalach przy rozdzialce 1024x768 w komfortowych warunkach (min. 40fps)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) ricko11 napisał(a): A powiedzcie, czy jak doloze do mojego zestawu GF 6800gt to bede mogl pograc z tym HDRem na max detalach przy rozdzialce 1024x768 w komfortowych warunkach (min. 40fps)?? 1549534[/snapback] A powiedz, czy posiadasz mózg ? Tak ? To popatrz, istnie takie coś jak sygnatura. Osoba wyżej podała screeny z włączonym frapsem i ma podaną dokładną sygnature. Co zrobi myślący użytkownik ? Myślący użytkownik popatrzy na jego sygnature i zobaczy : Cytat Normalne Użytkowanie: Barton2500@3200 | AsusA7N8Xv2.0 | 1GB DDR333@400 no-name GF6800GT@430/590 | SBLive! 5.1 | 2xHDD WD800JB 80GB Chieftec1136H | TtPOLO735eXtreme | DVD+/-RWGSA-4163B WinXP ProSP1 | WHQL 71.89 (graphics driver) | WHQL 4.27 (nforce) Więc, TAK ! Dołożenie GF6800GT pozwoli Ci grać w konfortowych warunkach ponieważ posiadasz A64 (lepsze niż socA) ! Z tego co pamiętam to początek posiada największe & najbardziej detaliczne level'e. Edytowane 16 Lipca 2005 przez Nexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Te screeny mnie nie przekonaly ze HDR jest taki genialny. Moze ten pierwszy w pomieszczeniu. Na zewnatrz to sobie mozna przyciemnic i bedzie identycznie jak z HDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) No nie Kaeres, biegnij szybko do okulisty.Rozbrajasz mnie raz za razem.Nie będę tłumaczył na czym polega ta "subtelna" różnica ani przekonywał Ciebie do hdr.Możesz sobie "przyciemnić" choć wydaje mi się, że już dawno to uczyniłeś i to mocno. :lol: Wasze screen'y bardzo ładnie ukazują różnicę z "przyciemnieniem" i bez.Far :cry: bez hdr to jak grzyb bez kapelusza. Edytowane 16 Lipca 2005 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekny Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 A ja mam pytanko: Na jakich ustawieniach grać na takim sprzęcie: MB - ASRock K7VT6 CPU - AMD Semptron 2800+ K.graficzna - Gigabyte ATI Radeon9550 128MB/128Bit Pamięć RAM - 512DDR SDRAM 400MHz Goodram HDD - Segate Barracuda 7200.7 80GB Nic nie podkręcane,wszystko standardowo,sterowniki to omegi. Bo nie umiem trafiś w ten złoty środek :) Albo wygląda do bani ale jest płynnie albo wygląda świetnie ale za to tnie :/ Jak byście podali co poORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ć,co powyłanczać i jak poustawiać bo mnie juz szlag trafia a chciał bym sobie pograć. Za pomoc z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Kaeres napisał(a): Te screeny mnie nie przekonaly ze HDR jest taki genialny. Moze ten pierwszy w pomieszczeniu. Na zewnatrz to sobie mozna przyciemnic i bedzie identycznie jak z HDR. 1549572[/snapback] Jedna mała uwaga - w przypadku HDR screeny nigdy nie oddadzą tego jak naprawdę gra wygląda z włączonym efektem. To jest gra światła, a statyczne obrazki nie pokazują do końca "miodności" tego rozwiązania. Nie uzyskasz czegoś takiego przez przyciemnienie obrazu. Ponieważ te kolory stają się ciemniejsze, ale także nabierają głębi. To po prostu trzeba zobaczyć. Teraz bez HDR FarCry wygląda dla mnie jak wypłowiały kolorowy obrazek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Kaeres napisał(a): Te screeny mnie nie przekonaly ze HDR jest taki genialny. Moze ten pierwszy w pomieszczeniu. Na zewnatrz to sobie mozna przyciemnic i bedzie identycznie jak z HDR. 1549572[/snapback] ja wiem co by ciebie przekonało. doom 3 z hdr :lol: :lol: :lol: juz po prostu nie mogę czytać tych twoich bredni screen z hdr wyglądają super, ale i tak nie oddają tego co się dzieje w realu. Ja tylko czekam żeby hdr działał razem z AA (transparent supersampling) w tedy to będzie coś naprawdę super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Kaeres napisał(a): Te screeny mnie nie przekonaly ze HDR jest taki genialny. Moze ten pierwszy w pomieszczeniu. Na zewnatrz to sobie mozna przyciemnic i bedzie identycznie jak z HDR. 1549572[/snapback] Tak jak napisali poprzednicy, screen nie odda tego:) Na otwartym terenie z HDR widać moc, woda wygląda jeszcze bardziej jak woda, zieloności tymbardziej, po prostu to chodzi pięknie, gra światła, cienie nawet lepiej wyglądają.. Jedyny minus? AntiAliasingu nie można włączyć:( aha, żeby nie było niedomówien, te screeny z frapsem robiłem na niekręconym GF.. czyli 350 i 500. Zawsze testy robie na standardzie dla karty. jak skonczy sie powoli tego moc, dopiero wykręce:) a podane taktowania w sygnaturce, to max co osiągnełem:) nawet gdzies orba mam.. hehehe orb Edytowane 16 Lipca 2005 przez peseq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Mam wrażenie, że nowe xg77.62 sporo przyspieszają far :cry: 'a a i obraz jakby ostrzejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Piekny napisał(a): A ja mam pytanko: Na jakich ustawieniach grać na takim sprzęcie: MB - ASRock K7VT6 CPU - AMD Semptron 2800+ K.graficzna - Gigabyte ATI Radeon9550 128MB/128Bit Pamięć RAM - 512DDR SDRAM 400MHz Goodram HDD - Segate Barracuda 7200.7 80GB Nic nie podkręcane,wszystko standardowo,sterowniki to omegi. Bo nie umiem trafiś w ten złoty środek :) Albo wygląda do bani ale jest płynnie albo wygląda świetnie ale za to tnie :/ Jak byście podali co poORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ć,co powyłanczać i jak poustawiać bo mnie juz szlag trafia a chciał bym sobie pograć. Za pomoc z góry dzięki. 1549726[/snapback] Czlowieku podkrecaj tego sprzeta to pograsz w miare konfortowo na 1024x786 i Very High Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 wiatam mam pytanie mam Far Cry(DVD) no i to jest ta podstawowa wersja bez żadngo patcha,czy musze instalować każdy patch od najstarszego do najnowszego czy wystarczy zainstalować te 2 ostanie ??.Bo byłem jeszcze na stronie oficjalnej gry no i tam są właśnie patche ale wszystkie po kolei,no i niewiem jak zabardzo zabrać sie do tego paczowania. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 ...wystarczy od 1.3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 aha rozumie od 1.3 aż do najnowszego i powinno być wszystko OK.?? Słyszałem ponoć że spaczowana gra działa ponoć szybciej od starej wersji,czy to prawda ??.Ciekawe czy zauważe przyrost wydajności po spatchowaniu na mojej karcie Geforce FX 5700 128/128 ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Witam. Mam jedno pytanko dotyczące tej gry: jakie ma oficjalne wymaganie sprzętowe? Bo nigdzie nie moge tego znaleść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 A o googlach słyszał ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 P@weł m napisał(a): Witam. Mam jedno pytanko dotyczące tej gry: jakie ma oficjalne wymaganie sprzętowe? Bo nigdzie nie moge tego znaleść. 1550156[/snapback] Mógłbyś sam poszukać.. a to Oficjalne wymagania.. z readme z FarCry... Cytat Minimum System Requirements Single Player Only - Computer: AMD Athlon 1 GHz or Pentium III 1 Ghz (AMD Athlon XP 2000 / Pentium 4 2 Ghz recommended) - Operating System: FarCry is supported on the following operating systems: Windows 98SE, Windows ME, Windows 2000, and Windows XP. - Memory: The game requires 256 MB of RAM. - Controls: A keyboard and mouse are required - Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 4x DVD or 16x CDROM is required to install the game. - Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 64 MB of video memory is required. - Sound: A DirectX®-compatible 16-bit PCI sound card is recommended. For Multiplayer play only the following configurations are supported Recommended System Requirements - Computer: A 2 GHz AMD processor or better is recommended. - Memory: We recommend 512 MB of RAM - Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 8x DVD or 32x CDROM is recommended to install the game. - Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 128 MB of video memory is recommended - Multiplayer Connectivity: Access to UBI.com online gaming service, requires a low-latency, active Internet connection, rated at 64 Kbps upstream or faster. Multiplayer games played over a LAN require an active connection to a TCP/IP network. We recommend the use of cable or ADSL connection with 512 Kb/s in downstream and 128 kb/s in upstream. High System Requirements - Computer: A 3 GHz AMD processor or better is recommended. - Memory: We recommend 1024 MB of RAM - Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 16x DVD or 32x CDROM is recommended to install the game. - Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 128 MB of video memory is recommended - Multiplayer Connectivity: We recommend the use of cable or ADSL connection with 512 Kb/s in downstream and 128 kb/s in upstream. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Słyszałem ponoć że spaczowana gra działa ponoć szybciej od starej wersji,czy to prawda ??.Ciekawe czy zauważe przyrost wydajności po spatchowaniu na mojej karcie Geforce FX 5700 128/128 ?? Odpowidział by kotś na moje pytanko ?? z góry dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 działa szybciej jakieś 10%.. jednak nie oczekuj codów w dx9 na FX'sie. a na przyszłość.. mógłbyś troche poczekać a nie dublować posty;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 może nie odczuje takich cudów jak mówis na Fx ale zawsze jakieś to 5% może odczuje w wydajności. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 NA RADKU 9550 BEDZIE TEN HDR??? bo zainstalowalem patcha 1.3 1.31 i 1.32 daje komende \r_hdrrendering 7 i co NIC :blink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 To_MeKs napisał(a): NA RADKU 9550 BEDZIE TEN HDR??? bo zainstalowalem patcha 1.3 1.31 i 1.32 daje komende \r_hdrrendering 7 i co NIC :blink: pozdro 1550475[/snapback] o , a ja myslałem ze zeby odpalic hdra trzeba miec gefa 6xxx :blink: jednak 9550 wszystko uciągnie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 na radku 9550 nie ma żadnego HDR-a,wieć nie miej pretensji że komenda nie działa.HDR jest tylko na kartach z serii 6xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Nexer napisał(a): A powiedz, czy posiadasz mózg ? Tak ? To popatrz, istnie takie coś jak sygnatura. Osoba wyżej podała screeny z włączonym frapsem i ma podaną dokładną sygnature. Co zrobi myślący użytkownik ? Myślący użytkownik popatrzy na jego sygnature i zobaczy : Więc, TAK ! Dołożenie GF6800GT pozwoli Ci grać w konfortowych warunkach ponieważ posiadasz A64 (lepsze niż socA) ! Z tego co pamiętam to początek posiada największe & najbardziej detaliczne level'e. 1549536[/snapback] Wybacz o guru ze nie mam dla Ciebie mozgu ale skoro ty na podstawie statycznych obrazkow jestes w stanie stwierdzic czy da sie w cos grac komfortowo to zycze szczescia :lol: !!! Jak kazdy wie, podczas gry ilosc fps skacze i chodzilo mi o to czy na takim sprzecie jak ja mam plus GF6800gt te fps'y nie spadna ponizej 40 dos czesto... No tak, ale zapomnialem ze przeciez tego mozna sie dowiedziec na podstawie paru screenow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 ricko11 napisał(a): Wybacz o guru ze nie mam dla Ciebie mozgu ale skoro ty na podstawie statycznych obrazkow jestes w stanie stwierdzic czy da sie w cos grac komfortowo to zycze szczescia :lol: !!! Jak kazdy wie, podczas gry ilosc fps skacze i chodzilo mi o to czy na takim sprzecie jak ja mam plus GF6800gt te fps'y nie spadna ponizej 40 dos czesto... No tak, ale zapomnialem ze przeciez tego mozna sie dowiedziec na podstawie paru screenow... 1550626[/snapback] LOL. Jemu nie chodzilo o to zebys spradzal ilosc fps na kazdym jego screenie tylko papatrzyl na sygnaurke. A ze pare postow wyzej napisal, ze gra na 1024x786 i wszystko na max i sie nie skarzy to chyba logiczne, ze nie ma slide-show'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Zaraz, zaraz, gra ma duże wymagania i kropka.Nie każdy ma sprzęt jak Wy(albo my), w pewnym momencie padła odpowiedź jak chodzi na 9550 i sprawa jest jasna.Możesz sobie podkręcać i podkręcać... Na 5900xt dało rade pograć normalnie ale na 5700 no to przykro mi ale pozostaje 8.1 czyli w opcjach grafiki "lighting quality" mniej niż very high i po sprawie. A Ty leborg nie mondruj się bo Cię pająki za obraz wciągną. :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Wow, te hdr wymiata 8O . Chyba przejde gre jeszcze raz :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Hmmm grałem na fx 5700 (pixel view golden limited) 2x256ddr, a2400 no i 1024 medium i dało sie grac, czasami były przycinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 qqrydza to że na 5700 będe musiał ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> w opcjach grafiki "oświetlenia" mniej niż very high to trudno akurat mi na oświetleniu nie zależy tak samo jak i na cieniach ważne że inne efekty będe mógł ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na ver high :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...