kazeQ Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 witam wszystkich mam takie pytanko:chciałbym wiedzieć czy mógłbym tą grę włączyć na ustawieniach powiedzmy : 800x600, detale na high (nie very high), bez AA i innych bajerów, ile mniej więcej miałbym fps satysfakcjonowałoby mnie około 20-30 fps Mam następujący sprzęt powiem w skrócie: AMD Athlon 2200+, 512 MB RAM 400 Mhz, nVidia Geforce 6600 256MB (128 bit), płyta główna Solteka(300 zł), HDD 40 GB 7200 rmp, Samsung DVD Prosze wszystkich o odpowiedź planuje kupić tą grę a nie mam wersji demo żeby sprawdzić jak będzie działać z góry dzieki!! P.S Jak ktoś wie na jakich dokładnie mógłbym włączyć ustawieniach tą grę to niech napisze> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Nie gralem w to i zgrzeszylem :mur: ale napewno na wysokich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 witam wszystkich mam takie pytanko:chciałbym wiedzieć czy mógłbym tą grę włączyć na ustawieniach powiedzmy : 800x600, detale na high (nie very high), bez AA i innych bajerów, ile mniej więcej miałbym fps satysfakcjonowałoby mnie około 20-30 fps Mam następujący sprzęt powiem w skrócie: AMD Athlon 2200+, 512 MB RAM 400 Mhz, nVidia Geforce 6600 256MB (128 bit), płyta główna Solteka(300 zł), HDD 40 GB 7200 rmp, Samsung DVD Prosze wszystkich o odpowiedź planuje kupić tą grę a nie mam wersji demo żeby sprawdzić jak będzie działać z góry dzieki!! P.S Jak ktoś wie na jakich dokładnie mógłbym włączyć ustawieniach tą grę to niech napisze> 1566285[/snapback] Myślę, że będziesz mógł spokojnie grać przy 30-40 fps w high detalach w 800x600 albo nawet i wyżej. Na moim kompie z podpisu mam 40-60 fps w 1024x768 na very high (w walce spada czasami do 35). BTW z HDRem wyciagam (w w/w ustawieniach) 25fps średnio :wink: . Kupuj FC warto! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 hmm 1024x768 i wsio high powinien spokojnie uciągnąć (oczywiście bez HDR)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Czy far cry powinien być zainstalowany na partycji systemowej? Przy wgrywania patcha instalator nie wykrywa zainstalowanej gry, nie wiem dlaczego. A może są jakieś sterowniki które likwidują rozjaśnienie obrazu na GF6600GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 A masz oryginał? Jakiego patcha wgrywasz? Nie musi być instalowany na systemowej. 1.1 -> 1.2 -> 1.3x Co do rozjaśnienia to don't know. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) Aha, najpierw 1.1, myślałem że można zacząć od 1.3 thx rozjaśnienie - złe cieniowanie niektórych przedmiotów :razz: Edytowane 26 Lipca 2005 przez raven246 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 A nie można ??...można 1.3 a wtedy 1.31 i 1.32... A co do rozjaśnienia obrazu...pewnie mu się HDR sam włączył (ktoś kiedyś mówił że to niemożliwe - jak najbardziej możliwe)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) Ja nie mam jeszcze patcha 1.3, czy HDR nie jest dostępny właśnie od tej wersji? Edytowane 26 Lipca 2005 przez raven246 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 A rzeczywiście...mój błąd... HDR od 1.3, SM od 1.2... Sprawdź jak wszystko na 1.3x będzie wyglądało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Czy far cry powinien być zainstalowany na partycji systemowej? Przy wgrywania patcha instalator nie wykrywa zainstalowanej gry, nie wiem dlaczego. A może są jakieś sterowniki które likwidują rozjaśnienie obrazu na GF6600GT? 1567549[/snapback] Obojetnie na jakiej partycji go masz, instalator wykrywa (SPRAWDZONE).. no chyba że masz pirata tego na 5 (3?) CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) Aha, najpierw 1.1, myślałem że można zacząć od 1.3 thx rozjaśnienie - złe cieniowanie niektórych przedmiotów :razz: 1567580[/snapback] Z tym rozjasnieniem niektórych elementów też miałem problem. Zniknął po wgraniu patcha 1.3. Aha 1.1 wogole nie instalowalem. Obojetnie na jakiej partycji go masz, instalator wykrywa (SPRAWDZONE).. no chyba że masz pirata tego na 5 (3?) CD.Hehe, na to też są sposoby, ale ććććć :wink: Edytowane 26 Lipca 2005 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Czy far cry powinien być zainstalowany na partycji systemowej? Przy wgrywania patcha instalator nie wykrywa zainstalowanej gry, nie wiem dlaczego. A może są jakieś sterowniki które likwidują rozjaśnienie obrazu na GF6600GT? 1567549[/snapback] Poprostu zainstaluj patcha a potem skopiuj jego zawartosc tam gdzie masz gre :) Ja mam natomiast inne pytanie: Czy w trybie Cold HDR jest aktywny ?? Bo po mojemu tryb Cold dodaje tez grze prawdziwej kolorystyki i Ci, co uwazaja grafike za zbyt cukierkowa powinni jej sprobowac.Powiedzcie mi czy wogole w tym trybie HDR dziala, bo chcialbym wlaczyc (oczywiscie na geforcie 6800,ktorego mam dostac za ok tygodnia) Edytowane 27 Lipca 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Właśnie z ciekawości włączyłem taką kobinację...działa :)...kolory mniej cukierkowe ale HDR na pewno działa - co widać po np kolorze piasku. Muszę zmykać póki co - wieczorem wrzucę screena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Paradise i cold dwia najlepsze tryby renderowania w grze. Apropos sterowników xg extreme o których wspominałem cześniej zawiodły na całej lini.Na "lotniskowcu", gdy wychodzi się po raz pierwszy na pokład a oczom ukazuje się rozległy widok na nabrzeże komp pocił się co niemiara.Na nowych sterach ok 50% szybciej 8O a na "molo" zaraz po wysadzeniu wielkiej anteny zwolniło do 24fps, masakra.Wróciłem do poprzednich xg71.20b i z 24 zrobiło się 44. Uff... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 a ja dziś kupiłem sobie oryginałek i zamieniłem moją poprzednia "wersje" własnie na oryginal :D ..taka grę warto mieć w oryginale..nowa cena - 49.90 na DVD!! w Empiku..przejde jeszcze raz z HDRem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 No ja też właśnie na laptopiku sobie przechodzę Far Cry z serii Superseller.Powiem szczerze że ta wersja polska nie jest zła,wszyscy tak narzekają na nią ale jak dla mnie jest ok. Fakt że niby to poprawiona wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 No ja też właśnie na laptopiku sobie przechodzę Far Cry z serii Superseller.Powiem szczerze że ta wersja polska nie jest zła,wszyscy tak narzekają na nią ale jak dla mnie jest ok. Fakt że niby to poprawiona wersja. 1569434[/snapback] gierka wyglada pieknie z HDRem.. ale byl zonk..bo z patchem 1.32 (razem z grą) i wlaczonym HDRrem nie dalo sie grac:/ tekstury znikaly itp..dopiero zainstalowalem patcha 1.3 i juz lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Witam, mam problem moze był on poruszany ale za dużos tron do czytania, a mianowicie nie moge zainstalowac żadnego patha bo niby nie mam zaisntalowanej gry, mam wersje piracką na 3 cd jedynie cos sie rusza z pathem 1.3 ale jak podaje do jakiego katalogu ma to zaisntlaowac to nie moge dać dalej, i jeszcze jedeno, dobrze powinna mi chodzić ta giera na max detalach mam to co podpisie plus jeszcze 512 ramu czyli 1024 bo teraz bez patha jak gram to mam tak koło 35 kaltek i czesto spada tak do 20 no kurde kolejna gra w której mi tn GF przycina poprzednia GTA SA) no bez jaj chyba nie jest taka zła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 mam wersje piracką 1569865[/snapback] I tu lezy problem. O piratach nie rozmawiamy. Oryginał kosztuje tylko 50 zł, a gra warta jest zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 DarkB, odpal patcha z polecenia 'uruchom' z parametrem /a, tzn: na przykład E:\Downloads\FC\far_cry_v1.3.exe /ainstalator nie będzie sprawdzał czy masz FC, tylko zainstaluje pliki do program files/ubisoft/far cry/. Przekopiuj je do gry i bedzie gitarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Git, path działa, ale sama gra w sobie nie działa za szybko jak dam wszystko max w 1024x768 to tak jak stoje koło wody mam 17 klatek to troszke chyba mało co? Poprawka teraz jest Gitaros wszystko maxi i jest 40 klatek czasami spadnie do 25 ale jest wypasik, troszke podkręce karte i będzie bosko:) ale grafa jest naprawde niezła:) Jeszcze jedno pytanko co wpisac w konsoli zeby bylo to HDR? Edytowane 28 Lipca 2005 przez DarkB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Było, było wszystko było i to całkiem niedawno. Jeśli bez hdr masz tak niski framerate to go lepiej nie włączaj. A tak poważnie to masz coś nietęgo kompa skonfigurowanego. Tutaj link dla wszystkich, którzy chcą wiedzieć jak różnej maści sprzęt sprawuje się w tej grze... http://www.firingsquad.com/hardware/far_cry_sm30/ ...a tu z hdr http://www.firingsquad.com/hardware/far_cry_1.3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 w far cry grałem jakoś w zeszłym roku chyba i mam pytanko bo wtedy nei miałem 64 bitowego procka a tera chce sobe zainstalować ten patch dla AMD 64 i mam 2 pytanaia, czy bedzie on działał na win 32bit? i czy z wersją polską styknie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Ok, wgrałem wszystkie patche, ale HDR jakoś nie udaje mi się uruchomić. Czy działa on tylko na maksymalnych detalach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Zdaje się, że tak gdzieś właśnie przeczytałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 No nie iwem czy to właczyłem czy nie bo jakos nie widzie róznicy, zanim zaczne gre w consoli wpisuje r_hdrrendering4 i właczam gre i jakos nie wiedze różnicy, a jak to wyłaczyć dac na domyslne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 najlepiej z wgranym paczem 1.31 uruchamiac hdr w pliku system.cfg w katalogu glownym far cry znalezc r_hdrrendering i ustawic na liczbe od 1 do ilus tam (7 to najmocniejszy). roznica powinna byc od razu widoczna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 a podczas gry, w konsoli jak sie wpisze, to zle [; ? tak postępując, ukazuje mi sie spierdzielony ekran, sypia sie tekstury, reki nie widac - sama bron etc. :D takze z hdr nici :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 najlepiej z wgranym paczem 1.31 uruchamiac hdr w pliku system.cfg w katalogu glownym far cry znalezc r_hdrrendering i ustawic na liczbe od 1 do ilus tam (7 to najmocniejszy). roznica powinna byc od razu widoczna :] 1571538[/snapback] Nie bardzo z tą "najmocniejszością", żadnej różnicy nie stwierdzono.Sprawdź jak poszczególne wartości wpływają nie na jasność(intensywność) efektu a na liczbę wyświetlanych klatek. ... do 11. Są jeszcze inne komendy do kontrolowania hdr. Wciskając tab przwijacie liste komend. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...