Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

Jasno napisalem.....dziala na Windows XP 32 bitowym.......lata jak rakieta...a wyglada super :-)

Napisze jak instalowalem:

-na zainstalowana wersje FarCry'a ......(instalka z kopii bezpieczenstawa)

zainstalowalem wszystkie patche az do wersjii 1.33

-natepnie sciagnalem patcha 1.32 dla Amd 64 --ponad 400 mb

przy instalacji napisal mi, ze system nie jest 64 bitowy ....wiec za drugim razem uruchomilem tego patcha ze switchem /a  co powoduje, ze pyta sie o katalog do instalacji (podajemy jakis dowolny) a po skonczonej instalacji trzeba recznie przekopiowac wszystkie pliki do katalogu z gra :-)

-sciagnalem patcha Amd64 ecu( ponad 400mb) i to w nim wlasnie sa chyba wszystkie nowe tekstury itd......zainstalowalem tak jak poprzedniego czyli ze switchem /a ...i wkopiowalem recznie pliki do katalogu z gra

odpalilem ze skrotu na pulpicie i  zemdlalem.......:-)

wczesniej skonczylem ta gierke i pamietam jak wygladala

1690545[/snapback]

No i co.. i trzeba sprobowac.. Jest troche sciagania, no ale czego sie nie robi dla jeszcze lepszego FarCry'a ):

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie: czy HDR może powodować niebieski ekran , błąd

STOP: 0x0000007F(0x00000000, 0,00000000, 0,00000000, 0,00000000).

I potem tylko twardy reset pomaga :|

Na stronie z opisami błędów wyczytałem,że to jest błąd dzielenia przez zero i może dotyczyć błędów zarówno sprzętowych jak i programowych.

Dzieje się to w momenencie jak chcę załadować ostatni punkt kontrolny. Ładuje się pasek postępu i nagle przy końcu jak juz ma wyświetlić obraz - bach! Niebieski ekran.

Dodam,że to zjawisko nie występuje ciągle(zwłaszcza ostatnio odpukać nie) ale jest denerwujące.

I występuje niezależnie czy grafa jest podkręcona czy nie, to samo CPU. Sprawdzałem.

Już sam niewiem co o tym mysleć. Ale jak już załaduje punkt kontrolny to gra działa godzinami.

Zjawisko występuje TYLKO I WYŁĄCZNIE w FARCRY. Baaardzo dziwne.

Acha i gram na ustawieniach very high. Sprzęt jak w podpisie. Patche wgrane od nowa od 1.3.

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba sprzet nie jest stabilny...zdejmij caly OC i zrob test na golej maszynie.

Zainstaluj gre bez OC.

Pozdro

1691755[/snapback]

No tak wszystko fajnie. Tylko czemu wszystkie testy przechodzi normalnie?

Zresztą odkręcałem CPU i GPU i to samo. Wszystkie inne gry dizałają.

Może system być niestabilny. Dawno nie robiłem reinstalki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zestrzelic ten helikopter w misji boat ? ile rakiet musi dostac helikopterek ?

1691815[/snapback]

Opisałem bardzo ciekawy, oryginalny i zarazem klimatyczny sposob gdzies miedzy 40, a 50 stroną:>

EDIT:

Dokładnie jest to strona 49;]

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak wszystko fajnie. Tylko czemu wszystkie testy przechodzi normalnie?

Zresztą odkręcałem CPU i GPU i to samo. Wszystkie inne gry dizałają.

Może system być niestabilny. Dawno nie robiłem reinstalki.

1691772[/snapback]

moze potoki niedokonca sprawne....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej to wykluczone. Poza tym co ma błąd dzielenia przez zero do potoków karty???

W sumie przy niesprawnych potokach to byłyby arty ,a nic nie zauważyłem.

Zresztą blokowalem potoki i to samo.

Myślę,że to po prostu system się sypie.

P.S. Myślę że problem rozwiązany! Przeinstalowałem grę i wszystko chodzi,ładuje się bez problemów. Myślę,że zaszkodziło grze przeinstalowywanie patchy i wtedy się coś spierdzieliło ;)

Mam wersję DVD już 1,32.

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...wiec za drugim razem uruchomilem tego patcha ze switchem /a  co powoduje, ze pyta sie o katalog do instalacji (podajemy jakis dowolny)...

I do tego miejsca doszedłem bo w czasie instalacji do folderu wywaliło mi:

TO

i na tym koniec, po plikach ani śladu :?

Pewnie chodzi mu o brak sse2 w procku, może gdzieś na sieci są rozpakowane te patche?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opisałem bardzo ciekawy, oryginalny i zarazem klimatyczny sposob gdzies miedzy 40, a 50 stroną:>

EDIT:

Dokładnie jest to strona 49;]

1692067[/snapback]

dobry sposob tylko ze ja przyplynelem do tego statku motorowka , ktora w dziwnych okolocznosciach znikla :lol: chyba bede musial wrocic sie troche :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do tego miejsca doszedłem bo w czasie instalacji do folderu wywaliło mi:

1692420[/snapback]

Dziwne ...a moze zrob inaczej..... odpal patcha jeszcze raz z przelacznikiem /a ...a gdy sie zapyta o miejsce podaj jakis nowy pusty katalog. Czy nie istalujesz przypadkiem bezposrednio do katalogu z gra? z tym przelacznikiem nie powinien sprawdzac procka......

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobry sposob tylko ze ja przyplynelem do tego statku motorowka , ktora w dziwnych okolocznosciach znikla :lol: chyba bede musial wrocic sie troche :)

1692674[/snapback]

Bo to nie ma tak łatwo;] Wracac musisz wplaw;] Motorowka okazuje sie byc rozwalona, jak weźmiesz bombe;] Ale Jeep bedzie stal nietkniety tam gdzie go zostawisz;] Zrob tak jak to opisalem - imho najlatwiej i najprzyjemniej;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne ...a moze zrob inaczej..... odpal patcha jeszcze raz z przelacznikiem /a ...a gdy sie zapyta o miejsce podaj jakis nowy pusty  katalog. Czy nie istalujesz przypadkiem bezposrednio do katalogu z gra? z tym przelacznikiem nie powinien sprawdzac procka......

Pozdro

1692903[/snapback]

ja mam to samo..instaluje do nowego katalogu, ale komunikat się nie zmienia...POMOCY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety musialem reinstalowac windowsa ale na szczescie gierke mam na innej partycji. po reinstalacji probuje uruchomic gre, gra sie uruchamia bez problemu, sa sejwy wiec uruchamiam ostatni... i tu lipa :mur: mam celownik, HUD ale poza tym nic tylko czarny ekran. gra dziala, moge strzelac, chodzic, itd ale tylko po omacku...

no nic pomyslalem sobie, trzeba zrobic reinstall tez gry - jednak to nie pomoglo, jest tak samo jak za pierwszym razem... co jest nie tak?

dodam tylko ze przekopiowalem caly folder Profiles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety musialem reinstalowac windowsa ale na szczescie gierke mam na innej partycji. po reinstalacji probuje uruchomic gre, gra sie uruchamia bez problemu, sa sejwy wiec uruchamiam ostatni... i tu lipa :mur:  mam celownik, HUD ale poza tym nic tylko czarny ekran. gra dziala, moge strzelac, chodzic, itd ale tylko po omacku...

no nic pomyslalem sobie, trzeba zrobic reinstall tez gry - jednak to nie pomoglo, jest tak samo jak za pierwszym razem... co jest nie tak?

dodam tylko ze przekopiowalem caly folder Profiles

1695102[/snapback]

Dziwne :blink: No ale czytając ten topic widze,że sporo ludzi ma problemy z tą grą... U mnie np. były niebieskie ręce w momencie oddawania strzałow z czegokolwiek :blink: :blink: :blink: , dopóki nie przeinstalowałem patchy od 1.3 w górę.

A mam wersję superseller PL , 1.32.

Wydaje mi się,że to błędy w grze, w żadnym razie karta, bo wszystko inne chodzi mi bez zarzutu.

A jak przeinstalowałem patche to przy ładowaniu niektórych checkpointów wyskakiwał mi błąd STOP 0x0000007F, czyli dzielenie przez zero.

Edytowane przez SAVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie wiem czy moze ktos mial podobny Problem

chodzi mianowidzie o to ze nagle w trakcie gry obraz potrafi zrobic sie caly czarny - natomiast w glosnikach slychac ze gra idzie dalej (mozna strzelac etc ) tyle ze nie ma obrazu

Gdy wcisne ESC to wychodzi normalnie do MENU i obraz jest ale gdy wroce ponownie do gry obrazu dalej nie ma o_O

Zauwazylem ze zjawisko ma miejsce gdy gram w HDR i nie jest raczej uwarunkowane niczym specialnym bo wystepuje LOSOWO (czasem po 10 min a czasem po 1 min gry)

Wyczailem Patent ze gdy obraz zgasnie pomaga wyjscie do Menu zmienienie rozdzielczosci na inna i mozna ponownie wrocic do gry i wtedy obraz jest (tyle ze jesto to b.uciazliwy sposob) i zdarza sie ze po paru minutach znowu obraz gasnie (obraz nie monitor)

Moze ktos spotkjal sie z czyms podobnym o-O?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i panie,Juz poraz 3 gram w ta cudna gre tylko tym razem w poprawionej wersji PL i powiem Wam szczerze,ze sie dziwie,ze nikomu sie nie podoba poprawiona wersja PL.Orginalne PL jest naprawde slabe bo sa zle dobrane glosy a do tego nic nie slychac (jakby gadali przez nos) i trza wylaczyc muze i do tego nie strzelac by dos uslyszec.natomiast w patchu cenegi znajdziemy wreszcie to,czego szukamy.Jest po mojemu dobra na poziomie Chaos Theory.Np jest misja za Regulatorem.Idziemy i slyszymy rozmowe cos na styl: O rany,cholernie boli mnie brzuch a odzywiam sie naprawde zdrowa zywnoscia,ktora ma duzo weglowodanow.Slyszalem,ze karmia nas triggenami.Chyba zartujesz.No - zartowalem.Obys sie mylil baranie" :)

No i wreszcie mamy odpowiednia glosnosc glosow no i marny procent angielszczyzny (do misji z regulatorem slyszalem tylko raz - do you see something) podczas gdy w orginalym PL co chwile cos gadal po angielsku.Polecam zagrac z ta wersja PL bo po 1 klimat,ze to PL a po 2 gra jest wogole dobra,a po 3 nic takiego nie wyszko teraz z tego gatunku wiec mozna pograc w to,chociaz do czasu nadejscia FEAR'a i Q4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli tak - prawie 700 mega pacza dźwiękowego, ponad 400 mega pacza "64bitowego", kilkadzesięt mega paczy do v. 1.33 i gra jest ok :D

ale nie narzekam bo fc to wypas. ostatnio delektuję się tą grą na nowo, na nowym sprzęcie i po extremalnym spaczowaniu i jest rzeź :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten patch 64 bitowy dziala tylko na Windowsa 64 wiec jego nawet nie sprawdzalem

1696551[/snapback]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zastanawia mnie czy ty czytasz tematy o grach , czy po prostu w każdym walisz posta nie patrząc o czym jest aktualnie mowa :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc nie mogę zainstalować patcha na wersji z 3 cd

v1.1 i 1.2 pokazuje komunikat że trzeba zainstalować gre

v1.3 zaczyna instalacje patcha ale podczas wyboru katalogu klikam dalej i nic się nie dzieje wcześniej na forum czytałem informacje że można je zainstalować ale nie wiem co trzeba zrobić krok po kroku.

Jestem początkującym

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 102 - rusz tyłek do Empiku i wysupłaj te 45 zeta na FC a problem zginie...za taką grę warto...

dzik86 - bierzesz karabin, kulka w łeb potworkowi, siup wodospadem w dół, podbiegasz do jakiegoś mutanta, prowokujesz żeby zaczął Cię ścigać i uciekasz do wody, jak się utopi powtarzasz akcję aż wyczyścisz teren...dalej sobie chyba dasz radę...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

dzik86 - bierzesz karabin, kulka w łeb potworkowi, siup wodospadem w dół, podbiegasz do jakiegoś mutanta, prowokujesz żeby zaczął Cię ścigać i uciekasz do wody, jak się utopi powtarzasz akcję aż wyczyścisz teren...dalej sobie chyba dasz radę...:)

1698462[/snapback]

buehheh, zajebisty pomysl :lol: , ale udalo mi sie jakos wszystkich poomijac :lol2:

Edytowane przez dzik86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny problem :

jak ruszyc z miejsca na mapie w ktorej mam karabin i 10 ammo :) :?:

bo jakos nie mam pomyslu :D

1698430[/snapback]

ja mam sposób :D po skoku z wodospadu wyjdz z wody i podbiegnij w lewa strone maxymalnie tam gdzie sie zaczyna górka i idz jak najwyzej i idz prosto zaden potówr do cibie nie doskoczy, pozniej szybko na głebasz wode i jest zapis a pozniej sobie poradzisz, za pierwszym razem sie meczyłem długo w tym miejscu a za drugim przeszedłem to w 3 minuty ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szedlem bokiem jak ty mowisz , ale dosiegnal mnie ten mutant z bronia,

a co do gry to juz ja przeszedlem , powiem tyle ze zajebiscie sie gralo .Wg.mnie d3 w poronaniu do tego to male pierdniecie :) , porownujac z hl2 to chyba tez facry lepsiejszy jest :)

ps. czekam na dwojke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi