Chaos Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) @FrIkO: moze to jakies krytyczne miejsce? :) w sumie kupa krzaków .. powiedz gdzie to jest albo daj save'a to tak "podejde" ;] zobaczymy jak moje biedne 6600 sfałszuje wynik Edytowane 27 Lutego 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 To test pierwsza plansza (chyba Trening sie nazywa) i to jest oboz najemnikow (tam gdzie strzelaja do celow i siedza w wiezach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) To test pierwsza plansza (chyba Trening sie nazywa) i to jest oboz najemnikow (tam gdzie strzelaja do celow i siedza w wiezach).spoko .. znalazlem własnie to miejsce .. mam tam 35-39 fps .. zalezy jak sie ustawie w takich ustawieniach jak podawalem mialem bez AA 45FPS http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/farcry0002.jpg dokladnie ten sam widok :) zauwazylem ze u góry sa współrzedne ;] screena z AAx2 nie ma .. bo zmienilem stery i cos mi sie FC kladzie z AA :/ raz sie właczyło a teraz za kazdym razem jak włącze aa to sie wywala krzakami na ekranie ;] .. lol Edytowane 27 Lutego 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 @Chaos, dzieki bardzo :) Czyli u Chaosa jest 45fps u mnie 21. Wiem, ze mam dosyc znacznie wolniejsza karte (pamieci!), ale chyba nie powinno byc ponad 2x mniej fps'ow? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 @Chaos, dzieki bardzo :) Czyli u Chaosa jest 45fps u mnie 21. Wiem, ze mam dosyc znacznie wolniejsza karte (pamieci!), ale chyba nie powinno byc ponad 2x mniej fps'ow? :( grafa na codzien 535/1100 lata .. takze z twojego podpisu widze ze na core masz jeszcze wiecej ... a memki az tak duzo nie daja dziwna sprawa ze masz tamk malo klatek .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) A jest mozliwosc, ze np. karta dzwiekowa (w koncu zintegtowana) za bardzo obciaza proca ? Moze lepiej bylo by kupic jakas osobna na PCI ? @Chaos W ORB'ie widze, ze masz tez drugiego kompa bardzo podobnego do mojego (nie wiem tylko na jakich zegarach wtedy miales 6600) i smarkow podobna ilosc do u mnie - kolo 7000pk. Moze jestes w stanie sprawdzic jak na tym kompie FarCry dziala ? A moze pamietasz ? Edytowane 27 Lutego 2006 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 gdzies pare, parenascie postow wyzej ktos napisal (nie chce mi sie szukac) ze framerate na otwartych przestrzeniach zalezy glownie od proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Wiem widzialem, ale mysle, ze moj procek powinien bez problemu usciagnac taka grafe (w koncu kolega pare posto dalej gral podobno na AXP 2500+ i bylo ok). EDIT Wylaczylem dzwiekowke w biosie i framerate wzrosl o jakies 6 klatek. Ale wiadomo przeciez, ze bez dzwieku sie nie da, wiec trzeba inaczej rozwiazac problem :(. Sprobuje jeszcze jakies stare stery, ogolnie sie pobawie czym tylko mozna. Edytowane 27 Lutego 2006 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 jako ze zmienil mi sie monitorek postanowilem sprawdzic jak gierka bedzie mi chodzila w rozdzialce dedykowanej monitorowi czyli 1280x1024 - w zasadzie nie widac wiekszej roznicy (poza tym ze gafa sie bardziej grzeje), fps na tym samym poziomie - co prawda sprawdzilem to tylko na 3 czy 4 mapach w multiplayerze ale zasadniczo nie powinno odbiegac chyba od singleplayera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 @Chaos W ORB'ie widze, ze masz tez drugiego kompa bardzo podobnego do mojego (nie wiem tylko na jakich zegarach wtedy miales 6600) i smarkow podobna ilosc do u mnie - kolo 7000pk. Moze jestes w stanie sprawdzic jak na tym kompie FarCry dziala ? A moze pamietasz ? nie mam pojecia o jakim orbie mowiesz .. ja 6600 mialem tylko na PCI-E... i tylko na tym kompie co mam teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 W linku do 3dmarka 2003 masz dwa kompy - My System I Compared Sytem. Ten pierwszy jest podobny do mojego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) W linku do 3dmarka 2003 masz dwa kompy - My System I Compared Sytem. Ten pierwszy jest podobny do mojego.lol ... MY SYSTEM to TWOJ SYSTEM ;]] to porownanie do twojego orba ;] Edytowane 28 Lutego 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Eeee... o rzeczywiscie, ale wpadlem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 [gluteus maximus], angielska wersja dziala tak samo zle :( Czy moze byc tak, ze np. FarCry wykorzystuje 512kb l2 cachu, dlatego tak wolno dziala jak na taki procesor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 tez mam mały problemik z wydajnoscią. Mój sprzet to venice 3000+, 1gb ram, 6600 gt i gra w rozdziałce 1024x768 detale very high bez aa i af przycina. Framerate jest ok ale dosyc czesto przytnie porzadnie jak zza rogu wyskoczy wróg albo rozwale beczke i nastepuje wybuch... chyba nie powinno tak byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Mi też tak przycina przy strzelaniu i wybuchach, a frametate również wysoki, to dzięki tej 'wspaniałej' GF 6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Mi też tak przycina przy strzelaniu i wybuchach, a frametate również wysoki, to dzięki tej 'wspaniałej' GF 6600.pierdzielisz koles .. u mnie fika jak trzeba wylacz aplikacje w tle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Jakie aplikacje?, poza lekkim nod32 nic nie było w tle. Generalnie jest tak, że na very high zdarza się to częściej, niż na high i w ogóle to się zdarza rzadko, ale w momentach, w których akurat potrzebna jest płynność. Edytowane 6 Marca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 wie ktośjak odpalić fc z hdr? bo nie moge tego odpalić, kupiłem nową grafike i kupa wpisuje r_hdrrendering 7 w grze (~) i nic :(. W config.cfg tez recznie zmienialem tam wpis i nadal nic nie ma. gra v1.33 stery 81.85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 \r_hdrrendering 7 i jest HDR... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 \r_hdrrendering 7 i jest HDR... ... i własnei nie ma :(. napisałem kropka w kropkętak jak ty i owszem w konsoli niby pojawił sie jakiśparametr z hdr ale obraz nadal taki sam:/ nie wiem musze wczytaćjeszcze raz tego save czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Wpisujesz "r_hdrrendering 7" następnie "\"+"TAB" i wtedy jest, nie trzeba wczytywać save'a od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 wie ktośjak odpalić fc z hdr? bo nie moge tego odpalić, kupiłem nową grafike i kupa wpisuje r_hdrrendering 7 w grze (~) i nic :(. W config.cfg tez recznie zmienialem tam wpis i nadal nic nie ma. gra v1.33 stery 81.85 A jaka jest ta nowa grafika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) A jaka jest ta nowa grafika?No jeżeli kupił nową.. a po sterach widać że NV, to na pewno conajmniej 6600 :) Edytowane 17 Marca 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 6600GT WDK- chyba cie nei zrozumiałem - wpisuej r_hdrrendering 7 potem \ + TAB i nic co robie źle :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazkez Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) 6600GT WDK- chyba cie nei zrozumiałem - wpisuej r_hdrrendering 7 potem \ + TAB i nic co robie źle :D? \r_HDRRendering 7 Edytowane 17 Marca 2006 przez Wazkez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 witam. Farcry przeszedlem na kompie z podpisu tylko grafa fx5200. Niestety niejestem zabardzo w temacie i mam pytanko. Zmienilem grafe na 6600gt i na jakie detale moglbym sobie pozwoilc (przy 512ram i A1800XP p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Większe niz na 5200?! A sprawdzic jak działa to chyba nie problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 witam. Farcry przeszedlem na kompie z podpisu tylko grafa fx5200. Niestety niejestem zabardzo w temacie i mam pytanko. Zmienilem grafe na 6600gt i na jakie detale moglbym sobie pozwoilc (przy 512ram i A1800XP p)ja na podobnym kompie gram na 10x7 wszystko na high i w pomieszczeniach fps masakra (znaczy sie b.wysoki :D) na zewnątrz z racji RAMek zdecydowanie mniej ale to kwesta załadowania sie porządnie planszy. a i nadal nei moge właczyć tego HDR :( wpisuje "\r_hdrrendering 7" enter i nic, jak potem zrobiłem jak ktoś doradzał "\" i klawisz TAB to pojawia sie w konsoli jakaś dziwna lista :/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 A patcha jakiego masz zainstalowanego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...