Lysyn Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Zainstalowalem FarCry wszystko na full. Mam x1900xtx Catalisty 6.5. I przy probie uruchomienia gry komp sie wiesza. Metodą prob i błędów doszedlem ze to wina ustawienia "Jakość oświetlenia" na poziomie bardzo wysoki. Ustawiajac pozostale na full i jakość oświetlenia na wysoki jest wszystko ok. Czy ktos tak ma? I czego to wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Zainstalowalem FarCry wszystko na full. Mam x1900xtx Catalisty 6.5. I przy probie uruchomienia gry komp sie wiesza. Metodą prob i błędów doszedlem ze to wina ustawienia "Jakość oświetlenia" na poziomie bardzo wysoki. Ustawiajac pozostale na full i jakość oświetlenia na wysoki jest wszystko ok. Czy ktos tak ma? I czego to wina. No żeby na takim sprzęcie móc grać tylko z dx8.1? :wink: A masz patch'a dodającego obsługę hdr+aa dla radeon'ów ? Jak to jest z tymi patch'ami? Edytowane 26 Maja 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Tak pache mam wszystkie 1.33/1.4. Teraz wlaczylem Jakość oświetlenia na bardzo wysokie i przy uruchamianiu gry wystąpił komunikat ze sa problemy z Direct X i Dr Watson. A potem zwis kompa. Edytowane 26 Maja 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Patch 1.4 powoduje problemy, spróbuj na samym 1,33. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Na patchu 1.33 bylo to samo. Jak zmienie "Jakośc oświetlenia" na wysoką jest ok. Dzieje sie to tylko na ustawieniach - "jakość oświetlenia" na bardzo wysoka. Wszystkie p[ozostałe parametry ustawione sa na full. Edytowane 26 Maja 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Na patchu 1.33 bylo to samo. Jak zmienie "Jakośc oświetlenia" na wysoką jest ok. Dzieje sie to tylko na ustawieniach - "jakość oświetlenia" na bardzo wysoka. Wszystkie p[ozostałe parametry ustawione sa na full. A co z aa? Może go wyłącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) :) Juz to sprawdzalem. Nie ma to znaczenia. Moze poprostu system trzeba przeinstalowac. PS. Z Catalistami 6.3 nie probowalem. I z AI tez nie. Edytowane 26 Maja 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 próbowałeś na Catalystach 6.3 na przykład? Kombinowałeś z Catalyst A.I. w sterownikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Mam drobny problem z Far Cryem, a dokładniej z cd-keyem. Jak wydobyć cd-key z gry, bo gdzieś mi wcieło książeczkę z oryginalnym cd-keyem a muszę przeinstalować grę... Jakie programy lub triki?? Wiem że moderacji może się nie spodobać ten post Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 nie da sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Mam drobny problem z Far Cryem, a dokładniej z cd-keyem. Jak wydobyć cd-key z gry, bo gdzieś mi wcieło książeczkę z oryginalnym cd-keyem a muszę przeinstalować grę... Jakie programy lub triki?? Wiem że moderacji może się nie spodobać ten post Daj zdjecie swoje z gra/pudelkiem w rece to Ci pomoge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Daj zdjecie swoje z gra/pudelkiem w rece to Ci pomoge. albo zrob skan rachunku/dowodu zakupu to tez ci moze pomoge ;] albo zadzwon do pomocy technicznej gry to moze ci dadza nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 "Ładna" hipokryzja, ale jeśli ktoś zadaje takie pytanie, to chyba nie może być piratem. No chyba, że początkującym, ale to taki, który dopiero co kompa zobaczył na oczy..... Tak jak mówi przedmówca - pomoc techniczna jeśli istnieje, to pomoże! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Mam drobny problem z Far Cryem, a dokładniej z cd-keyem. Jak wydobyć cd-key z gry, bo gdzieś mi wcieło książeczkę z oryginalnym cd-keyem a muszę przeinstalować grę... Jakie programy lub triki?? Wiem że moderacji może się nie spodobać ten post tja a ja jestm JAMES BOND B) Uderz na inne forum - to nie jest forum warezowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ok problem zażegnany. Znalazłem książeczkę, co ona robiła za szafą to nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Zainstalowalem FarCry wszystko na full. Mam x1900xtx Catalisty 6.5. I przy probie uruchomienia gry komp sie wiesza. Metodą prob i błędów doszedlem ze to wina ustawienia "Jakość oświetlenia" na poziomie bardzo wysoki. Ustawiajac pozostale na full i jakość oświetlenia na wysoki jest wszystko ok. Czy ktos tak ma? I czego to wina. chyba znam twoj problem, bo zdaje sie ze mam to samo! w dziale karty grafiki ---> ati opisalem swoj problrm z podobna kartą ( XT, a nie XTX ) i hcyab mamy to samo, zajrzyj TUTAJ i napisz czy masz to co ja. ale bedziesz do tego potrzebowal Far Craya w wersji 1.1... daj znac! EDIT : aha, wyjaśnię także, ze, jak niektorzy tutaj radzą, reinstalka systemu NIE POMAGA zeby gre odpalic na shaderach 2.0 w wersji gry 1.3 lub wyzszej. Edytowane 27 Czerwca 2006 przez slimeck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dlaczego na shaderach 2.0, a nie od razu na 3.0? Po to przecież instalowałeś patch'a, by mieć możliwość grania z wykorzystaniem PS3.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Dlaczego na shaderach 2.0, a nie od razu na 3.0? Po to przecież instalowałeś patch'a, by mieć możliwość grania z wykorzystaniem PS3.0.nie o to chodzi far cry v 1.0 ma shadera 2.0 i na tej wersji gry mi sie karta przegrzewa. far cry v 1.33 na shadera 3.0 i na ntej wersji gra mi nie startuje w ogole. i nie wiem jak temu zaradzic! Edytowane 27 Czerwca 2006 przez slimeck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 jesli komus udalo sie poradzic z tym problemem to prosze aby sie wpisal i podal sposob. ja przeinstalowalem system od nowa, i nic nie dalo. mysle jednak ze to na pewno cos z SYSTEMEM ( tylko CO? ) bo identyczna rzecz dzieje sie z tech-demkiem pt. "the project" biegającym na tym samym ( ale na maksa odbajerowanym ) silniku far cry, ten sam objaw, i ta sama metoda zeby w ogoel je odpalic. ( czyli oświetlenie z "very high" na high" ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Mam takie pytanko zainstalowałem patcha 1.3 ego co wazy 70 Mb ponad i nie chce mi zainstalowac ani patcha 1.31 ani 1.33 co sie dzieje??CCzyzby ten patch 1.3 miał wszystkie uaktualnienia juz w sobie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 coś masz skaszanione, bo powinno sie instalowac bez problemu. jest taki zbiorczy patch 1.33 ktory instaluje sie ZAWSZE bez problemowo, musisz poszukać na googlach " far cry unofficial 1.0-1.33 patch", dalej sobie poradzisz. ten patch instaluje sie "na siłę" zawsze i kazdemu. tylko potem musisz dolaczyc wpis dorejstru ktory jest z nim dolaczony. to patch zbiorczy, nieoficjalny, ale sprawdzony i działający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 załamka...ja pier.... przeinstalowalem XP, raz, drugi, trzeci, rózne instalki systemu, z SP1, SP2, i NADAL mi nie dziala ta gra na lighting=very_high.. please... help.. khhk...khk....kkk... hhh.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Omg, przeinstalowal winde, stracil tyle czasu zeby wlaczyc jedna opcje na maxa... respekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Omg, przeinstalowal winde, stracil tyle czasu zeby wlaczyc jedna opcje na maxa... respekt. no i na kolana. lubie te gierke i chce w nia pograc przy wypasionej grafice, a mam problem, wiec piszę tutaj. to raz. a po drugie niedawno kupilem nowy komp i wlasnie na nim mam takie coś. moze to zwalona karta grafiki i do wymiany, a moze cos z grą/systemem, wiec zamiast pisac ten wypasiony post to bys wysmażył dla odmiany cos konstruktywnego. parametry kompa podalem wczesniej, ale powtorze : Pentium D 920, Gigabyte X1900XT, Asus P5LD2 Deluxe, 2 GB Dual DDR-3 PC-667 Geil i Cheftec 450W. we wszystkim dzial dobrze tylko nie TUTAJ. sprawdziłem loga gry i nie bylo w nim nic podejrzanego, wygladal dokladnie tak samo jak log gościa ( dzieki Lysyn) ktoremu gra działa dla odmiany. Edytowane 28 Czerwca 2006 przez slimeck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Dzieki Slimeck znalazłem moze sie komus przyda http://gotfrags.net/patch1.33/Docs_10_133.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 a ja wrocilem do gry bo nie skonczylem w zeszloroczne wakacje, jest zajebiaszcza ;] jak sie uruchamialo hdr przy okazji ? <wiem ze bylo;]> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 a ja wrocilem do gry bo nie skonczylem w zeszloroczne wakacje, jest zajebiaszcza ;] jak sie uruchamialo hdr przy okazji ? <wiem ze bylo;]> A niech Ci będzie ;p r_hdrrendering x , gdzie x z przedziału 0-7 jak dobrze pamiętam ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 a ja wrocilem do gry bo nie skonczylem w zeszloroczne wakacje, jest zajebiaszcza ;] jak sie uruchamialo hdr przy okazji ? <wiem ze bylo;]> A niech Ci będzie ;p r_hdrrendering x , gdzie x z przedziału 0-7 jak dobrze pamiętam ;p Przedział był bodajże do 11 przy czym najlepiej ustawić 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 To trzeba wpisać w Konsoli ~ czy może w pliku jakimś *.inf (Też grałem rok temu, teraz zapewne to skończe..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaraz, zaraz. Polecenie r_hdrrendering x mozna wpisac bez zadnego patcha? Pamietam ze nasciagalem sie ich troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...