Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowalem FarCry wszystko na full. Mam x1900xtx Catalisty 6.5. I przy probie uruchomienia gry komp sie wiesza. Metodą prob i błędów doszedlem ze to wina ustawienia "Jakość oświetlenia" na poziomie bardzo wysoki. Ustawiajac pozostale na full i jakość oświetlenia na wysoki jest wszystko ok. Czy ktos tak ma? I czego to wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem FarCry wszystko na full. Mam x1900xtx Catalisty 6.5. I przy probie uruchomienia gry komp sie wiesza. Metodą prob i błędów doszedlem ze to wina ustawienia "Jakość oświetlenia" na poziomie bardzo wysoki. Ustawiajac pozostale na full i jakość oświetlenia na wysoki jest wszystko ok. Czy ktos tak ma? I czego to wina.

No żeby na takim sprzęcie móc grać tylko z dx8.1?

:wink:

A masz patch'a dodającego obsługę hdr+aa dla radeon'ów ?

Jak to jest z tymi patch'ami?

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pache mam wszystkie 1.33/1.4.

Teraz wlaczylem Jakość oświetlenia na bardzo wysokie i przy uruchamianiu gry wystąpił komunikat ze sa problemy z Direct X i Dr Watson. A potem zwis kompa.

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na patchu 1.33 bylo to samo. Jak zmienie "Jakośc oświetlenia" na wysoką jest ok. Dzieje sie to tylko na ustawieniach - "jakość oświetlenia" na bardzo wysoka. Wszystkie p[ozostałe parametry ustawione sa na full.

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na patchu 1.33 bylo to samo. Jak zmienie "Jakośc oświetlenia" na wysoką jest ok. Dzieje sie to tylko na ustawieniach - "jakość oświetlenia" na bardzo wysoka. Wszystkie p[ozostałe parametry ustawione sa na full.

A co z aa?

Może go wyłącz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam drobny problem z Far Cryem, a dokładniej z cd-keyem. Jak wydobyć cd-key z gry, bo gdzieś mi wcieło książeczkę z oryginalnym cd-keyem a muszę przeinstalować grę...

Jakie programy lub triki??

Wiem że moderacji może się nie spodobać ten post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam drobny problem z Far Cryem, a dokładniej z cd-keyem. Jak wydobyć cd-key z gry, bo gdzieś mi wcieło książeczkę z oryginalnym cd-keyem a muszę przeinstalować grę...

Daj zdjecie swoje z gra/pudelkiem w rece to Ci pomoge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tja a ja jestm JAMES BOND B)

Uderz na inne forum - to nie jest forum warezowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba znam twoj problem, bo zdaje sie ze mam to samo! w dziale karty grafiki ---> ati opisalem swoj problrm z podobna kartą ( XT, a nie XTX ) i hcyab mamy to samo, zajrzyj TUTAJ i napisz czy masz to co ja. ale bedziesz do tego potrzebowal Far Craya w wersji 1.1... daj znac!

EDIT : aha, wyjaśnię także, ze, jak niektorzy tutaj radzą, reinstalka systemu NIE POMAGA zeby gre odpalic na shaderach 2.0 w wersji gry 1.3 lub wyzszej.

Edytowane przez slimeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego na shaderach 2.0, a nie od razu na 3.0? Po to przecież instalowałeś patch'a, by mieć możliwość grania z wykorzystaniem PS3.0.

nie o to chodzi

far cry v 1.0 ma shadera 2.0 i na tej wersji gry mi sie karta przegrzewa.

far cry v 1.33 na shadera 3.0 i na ntej wersji gra mi nie startuje w ogole.

i nie wiem jak temu zaradzic!

Edytowane przez slimeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli komus udalo sie poradzic z tym problemem to prosze aby sie wpisal i podal sposob.

ja przeinstalowalem system od nowa, i nic nie dalo.

mysle jednak ze to na pewno cos z SYSTEMEM ( tylko CO? ) bo identyczna rzecz dzieje sie z tech-demkiem pt. "the project" biegającym na tym samym ( ale na maksa odbajerowanym ) silniku far cry, ten sam objaw, i ta sama metoda zeby w ogoel je odpalic. ( czyli oświetlenie z "very high" na high" ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś masz skaszanione, bo powinno sie instalowac bez problemu. jest taki zbiorczy patch 1.33 ktory instaluje sie ZAWSZE bez problemowo, musisz poszukać na googlach " far cry unofficial 1.0-1.33 patch", dalej sobie poradzisz. ten patch instaluje sie "na siłę" zawsze i kazdemu. tylko potem musisz dolaczyc wpis dorejstru ktory jest z nim dolaczony. to patch zbiorczy, nieoficjalny, ale sprawdzony i działający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omg, przeinstalowal winde, stracil tyle czasu zeby wlaczyc jedna opcje na maxa... respekt.

no i na kolana.

lubie te gierke i chce w nia pograc przy wypasionej grafice, a mam problem, wiec piszę tutaj. to raz. a po drugie niedawno kupilem nowy komp i wlasnie na nim mam takie coś. moze to zwalona karta grafiki i do wymiany, a moze cos z grą/systemem, wiec zamiast pisac ten wypasiony post to bys wysmażył dla odmiany cos konstruktywnego.

parametry kompa podalem wczesniej, ale powtorze : Pentium D 920, Gigabyte X1900XT, Asus P5LD2 Deluxe, 2 GB Dual DDR-3 PC-667 Geil i Cheftec 450W. we wszystkim dzial dobrze tylko nie TUTAJ. sprawdziłem loga gry i nie bylo w nim nic podejrzanego, wygladal dokladnie tak samo jak log gościa ( dzieki Lysyn) ktoremu gra działa dla odmiany.

Edytowane przez slimeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wrocilem do gry bo nie skonczylem w zeszloroczne wakacje, jest zajebiaszcza ;]

jak sie uruchamialo hdr przy okazji ? <wiem ze bylo;]>

A niech Ci będzie ;p

r_hdrrendering x , gdzie x z przedziału 0-7 jak dobrze pamiętam ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wrocilem do gry bo nie skonczylem w zeszloroczne wakacje, jest zajebiaszcza ;]

jak sie uruchamialo hdr przy okazji ? <wiem ze bylo;]>

A niech Ci będzie ;p

r_hdrrendering x , gdzie x z przedziału 0-7 jak dobrze pamiętam ;p

Przedział był bodajże do 11 przy czym najlepiej ustawić 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi