Skocz do zawartości
kucyk

Far Cry

Rekomendowane odpowiedzi

poca napisał(a):

Zaraz, zaraz. Polecenie r_hdrrendering x mozna wpisac bez zadnego patcha?

Pamietam ze nasciagalem sie ich troche.

Nie pisaliśmy, że bez patch'a :P Tylko pytanie było co się wpisuje ;d A patch'e to 1.3, 1.31, 1.32 i 1.33 :P jak na skrinie ^^. Niko2003 a nie możesz spróbować wpisać ? chyba Ci się komp nie spali od tego ? ;d

W konsoli się wpisuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poca napisał(a):

Tylko ze w pliku FC1_4prereleasepatch-[Guru3D.com] znajduje sie rid mi w ktorym jest napaćkane How to enable FSAA+HDR for Ati X1K owners...

Czyli instalowac te pliki tylko jak sie ma X1xxx ?

No chyba jest tak jak pisze :P Inatluj do 1.33 włącznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak wpisałem i bez tego /, ale na końcu zamiast enter nacisnałem TAB i HDR się włączył. Reset kompa i wszystko jest rozmazane jakby nie na swoich poziomach, a przecież sterów starych nie będe instalował. Patcha mam ten zbiorczy 1.33 co podał Milo.

A ściagać mi sie tych dwóch podAM64 patchów niechce..... lekka przesada...

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Far Cry'u i tak Anty Aliasingiem nie są obejmowane drzewa (które to są właśnie najbardziej postrzępione jak się patrzy z daleka, a jak wiadomo dalekich krajobrazów w FC nie brak :wink:).

Ale HDR też nie powala jakoś super (no najbardziej mi się podobał efekt wpadania słońca przez okna w ciemnych pomieszczeniach, bo na zewnątrz to już tak średnio jest, IMO sporo gorzej niż w HL2 [na mapach z HDRem]).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_q_b_a_ napisał(a):

W Far Cry'u i tak Anty Aliasingiem nie są obejmowane drzewa (które to są właśnie najbardziej postrzępione jak się patrzy z daleka, a jak wiadomo dalekich krajobrazów w FC nie brak :wink:).

Ale HDR też nie powala jakoś super (no najbardziej mi się podobał efekt wpadania słońca przez okna w ciemnych pomieszczeniach, bo na zewnątrz to już tak średnio jest, IMO sporo gorzej niż w HL2 [na mapach z HDRem]).

Kurcze, chyba to ponownie zainstaluje i zobacze jak faktycznie jest z tym HDRem.

Giera mi sie podobała ale grałem jeszcze bez HDR...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobrowisko napisał(a):

Kurcze, chyba to ponownie zainstaluje i zobacze jak faktycznie jest z tym HDRem.

Giera mi sie podobała ale grałem jeszcze bez HDR...

jeśli uzywasz adaptive-antialiasingu to rowniez drzewka są super wygladzone i wygladaja elegancko, tylko ze to znacznie zmniejsza fps. na x1900xt w 1024x768 fps jest relatywnie wysoki, ale gra reaguje na ruchy myszki z delikatnym opoznieniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sobie załatwiłem Far Craya, żeby zobaczyć co to za ciekawa gierka i czemu tak się ludzie nad nią podniecają. Przeszedłem w około 15h - czas nawet niezły w porównaniu do znacznie krótszego Q4. Jednak nie rozumiem czym się ludzie tak "podniecają". Mapa, owszem spora i tyle... reszta jest średniawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza napisał(a):

Wydaje mi się, że teraz też robi wrażenie tylko trzeba mieć sprzęt, który pozwoli na zaprezentowanie gry w pełnej krasie. A radzio9550 to troszkę za mało.

Oj robi wrażenie robi :wink:

Pamiętam jak za pierwszym razem grałem jeszcze na GF4mx :oops:

Niedawno postanowiłem mieć tą grę w swojej kolekcji i zakupiłem w serii Kolekcji Klasyki i teraz mogę cieszyć się nią w pełnej krasie (HDR robi wrażenie..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza napisał(a):

Wydaje mi się, że teraz też robi wrażenie tylko trzeba mieć sprzęt, który pozwoli na zaprezentowanie gry w pełnej krasie. A radzio9550 to troszkę za mało.

tja, czy ja pisałem, że grałem na swoim sprzęcie? nie. Muszę cię rozczarować gdyż wgrałem na 2x 7900GT 3gb ramu i Athlon 4800+. Wrażenia na mnie nie zrobiło niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie chodzi o to, ze chce sobie ta gra kupic ( ostatnio widzialem jakies dosc tanie wydanie :D ) i nie wiem czy moj kompek sobie poradzi w miare 'fajnych' detalach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bio napisał(a):

tja, czy ja pisałem, że grałem na swoim sprzęcie? nie. Muszę cię rozczarować gdyż wgrałem na 2x 7900GT 3gb ramu i Athlon 4800+. Wrażenia na mnie nie zrobiło niestety...

łe, ale jesteś fajny, taki bogaty i w ogole :( ludzie są jednak uparci ;\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gralem na starym pc tzn Barton 2500@3200 512 ramu i radek 9600 (troche krecony) i gralem wszystko full i 800x600 jak dobrze pamietam no i czasem byly przycinki ale bylo spoko ;] a Ty masz 9600 XT wiec powinno byc si choc ramu by sie przydalo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafifeo napisał(a):

siemka

czy na moim konfigu z sig'a pogram sobie w tego FC w 1024x768 z efektami na sredni? :)

karta grafiki i ram stykną w zupelnosci zeby pomyskało szybko i ładnie, ale na maksa przydal by ci sie leszy procek ( to on decyduej o plynnosci na otwartych przestreniach ) bo ten 2000+ do "high" to średniawo do tej gry, aczkolwiek na "medium" bedziesz miał juz calkiem grywalną akcję.

a przy okazji, zajrzyjcie TUTAJ i napiszcie mi na priva jesli potraficie mi pomoc z moim problemem odpalenia FarCry, jakiś nieprzychylny moderator zablokowal mi moj temat i teraz znikąd pomocy :( hehe grrr...

Edytowane przez slimeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bio napisał(a):

"A jedzie mi tu czołg?"

:lol:

Dziecko drogie, przecież far :cry: trzyma wysoki poziom nawet teraz przy dzisiejszych produkcjach.

Niczym nie ustępuje wydanym już grom a Ty tu taki afront.

Masz jeszcze linka do screen'ów bo pewnie w takich detalach jej jeszcze nie widziałeś.

http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=3494&a=1

Pozdrawiam.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok niech wam będzie... jak dla was to mogłem w ogóle w to nie grać... a po za tym to nie jest mój komp, tylko mojego kumpla. Ale cóż. Widać jak ktoś ma inny gust/zdanie o grze niż większośc forum to odrazu jest zjeżdżany... bezsens...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi