Marcjan Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Witam, Kupiłem sobie zasiłkę Chifteca 420W z dwoma wiatrakami. Wkładam ją do obudowy i widzę, że mogę ją zamontować tylko w ten sposób, że drugi wiatrak na zasiłce znajduje się nie na dole (tj. od strony procesora) tylko na górze (tj. od góry obudowy). Zastanawiam się, czy przypadkiem nie potraktować mojej obudowy wiertarką i pilnikiem do metalu (zresztą nie pierwszy raz :) ) i jednak zamontować zasiłkę wiatrakiem do dołu. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 U mnie zasiłka wiatrakiem do dołu. Zabiera ciepłe powietrze znad procka i wysysa je przez zasiłkę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Ja musiałem tak zrobić ze swoją obudową. Przy próbie montażu w obudowie okazało się, tak jak u Ciebie, że dolny wentylator zasilacza jest częściowo zasłaniany przez blachę obudowy. Wyciąłem kawałek tej blachy Wentylatory zasilacza po części wymuszają obieg powietrza w obudowie. Jeśli zamontujesz "do góry nogami" nic z tego nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjan Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Wielkie dzięki za odpowiedzi - tak coś czułem, że z tym wiatrakiem mam nie tak. Operację obudowy zaplanowałem już na weekend :-) Dobrze, że kiedyś kupiłem sobie wiertakę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 kurcze mam Chifteca 360W DF w obudowie modecom prostation i mam ten sam problem, dodatkowy wentyl zasilki zzasysa powietrze z samej gory a nie znad procka niestety nie wiem jak zaleca producent - instrukcja bardzo lakoiczna, jak jest u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 drugi wentyl ma pobierac powietrze znad procesora - po to jest !!! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...