Skocz do zawartości
Xalpha

Ge-force2: Dlaczego tak wolno??

Rekomendowane odpowiedzi

MAm kartę Ge-force 2 Mx200 32 mb sdram: NAjnowsze gry typu NFSUnderground lub CofD tną mi, a u mojego kolegi z taką samą kartą graf. to nie tnie mu!! Czy to jest spowodowane moją płytą głowną, czy trzeba coś doinstalować do niej (sterowniki ma)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno, żeby ci się NFSU-gra z końca ubiegłego roku ci się nie cieła na celinie 350 i gf2mx200. Jeśli kuplowi sie nie tnie z tą samą grafą tzn. że ma np. lepszego proca, więc podaj najpierw jego konfig, to dopiero będziemy myśleć dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NFSU README.txt

MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS

===========================

Windows 98, 98 Second Edition, ME, 2000 Professional, XP Professional,

or XP Home operating system

Intel Pentium III (or compatible) CPU running at 700Mhz or higher

32MB DirectX 9 compatible video card (Geforce2 or higher) using a

supported chipset (see below)

128MB of RAM (256 MB using Windows 2000 or XP)

DirectX compatible sound card

2 GB of HD space

8X CD-ROM

Chyba niemusze komentować, czemu Ci się tnie :lol:

POZDRO MARIO :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, duron 800 = celeron 1000 a w wymaganiach co podałmarioskarpa GF2 oznacza pełnego GF2, który jest 2 razy szybszy od mx440 a ten z kolei jest 2 razy szybszy od mx200.

chcesz grać to musisz nowego kompa kupić, nie ma siły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys mialem ta karte.jest poprostu fatalna.

wymien to COS ,albo lepiej zacznij od proca.

poruwnanie:

gf2mx200 64ram....3dmark2000=2700

gf1 32ram..............3dmark2000=5200

innymi slowy zakup tej karty to wogule nieporozumienie!!!

kiedys muj kumpel kupil gf1 a ja gf2 pul roku puzniej i dalem i tak 100zl wiecej..a efekty?macie w w/w poruwnaniu.lol.

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co mnie na GF 2 GTS nie tnie w 800x600 ale wszystko inne na maxa. Ale na takim konfigu to możesz sobie pograć w NFS PORSCHE lub NFS:Hp2 ale nie ręcze ze ci ruszy :D :twisted: :P. Nie ma z czego się nabijać ja przez 2 lata jechałem na procku intela Celero 1 ghz i uważam ten prodykt za nie wypał Co innego P4 :twisted: :!:

Pozdro Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam  Mint GF 2 Mx 200 32 mb sdram

Taktowanie chyba pamięci mam obniżone dwu-krotnie niewiadomo z jakiego powodu!!

Norma to 340 (chyba tyle) a mi taktuje 167!!

Wiem bo ją troche podkręcałem na Riva Tunerze

Ale bez powodzenia! :cry:

Tak norma taka jest ale na na SDR tylko DDR więc twoje taktowanie jest wporządku :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt twój sprzęt to zabytek a kumplowi pewnie chodzi bo ma karte 128 bit

Wiesz co 128 w tym przypadku ni ma nic do rzeczy. Sam GPU MX200 jest wydajny mniejwięcej jak Riva TNT 2. I to nie zart porównywałem z moim kumplem i sam się zdziwiłęm :twisted: były albo tak samo wydajner albo NAWET Riva Była Troszeczke lepsza (czyt. 10 marksów). moi koledzy mają MX 40064 bityra im bardzo dobrze chodzi :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt twój sprzęt to zabytek a kumplowi pewnie chodzi bo ma karte 128 bit

Wiesz co 128 w tym przypadku ni ma nic do rzeczy. Sam GPU MX200 jest wydajny mniejwięcej jak Riva TNT 2. I to nie zart porównywałem z moim kumplem i sam się zdziwiłęm :twisted: były albo tak samo wydajner albo NAWET Riva Była Troszeczke lepsza (czyt. 10 marksów). moi koledzy mają MX 40064 bityra im bardzo dobrze chodzi :!:

Wybacz, ale mówisz oczywistą nieprawdę. GPU na kartach z serii 2MX jest wszędzie takie samo, różni się jedynie taktowaniem. Karta GF 2 MX 200 jest dlatego takia słaba, ponieważ posiada 64 bitową magistralę pamięci, a nie dlatego że istnieją jakieś różnice konstrukcyjne samego GPU (pomijając taktowanie). A wiem to, bo miałem zarówno 2 MX 200 jak i 2 MX 400 i przetestowałem je należycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zwracam honor. Ja nigdy nie miałem mx'a ale wime za jednemu kumplowi na mx 200 NFS chodzi tak ze... :? . a na mx 400 ta gra chodzi dość płynnie. Ale widze ze ty się tez dobrzez znasz więc nie bede się kłuucił ale co do wydajności to Riva jest mniejwięcej taka sama :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zwracam honor. Ja nigdy nie miałem mx'a ale wime za jednemu kumplowi na mx 200 NFS chodzi tak ze... :? . a na mx 400 ta gra chodzi dość płynnie. Ale widze ze ty się tez dobrzez znasz więc nie bede się kłuucił ale co do wydajności to Riva jest mniejwięcej taka sama :!:

Ustawiają to co grafa obsługuje, to wygląda to mniej więcej tak:

medium detail 17-24 FPS

high detail 14-18 FPS

pozdro MARIO :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co, ja nie negowałem Twojej wypowiedzi pod kątem podanej przez Ciebie oceny wydajności kart, tylko samego faktu, dlaczego tak się dzieje. Naprawdę nie doceniasz faktu, co potrafi zrobić 64 bitowa magistrala pamięci:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiają to co grafa obsługuje, to wygląda to mniej więcej tak:

medium detail 17-24 FPS

high detail 14-18 FPS

pozdro MARIO :D

Ale przyznaj sam ze to i tak dobrze jak na Taki rzęch bez obazy dla posiadaczy takich maszynek :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pS. na rozdzielczości 640*480 85hz.

niewiem dlaczego też Unreal tournament mi tnie.

Ps. Co może być z tym przyśpieszeniem Agp. Jak ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m go to mi gry wiszą.

Czy to może być spowodowane niełączeniem karty graficznej?? Gdy zmieniałem karte, montowali mi ją ponad godzine bo port Agp byl cały w kleju?? (nie wiem jakim)

Tak montuje karty graficzne firma Perfektus:) Ehhhh!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... ja mam Celerona 1 Gh i GeForce 2 MX 400- Cod śmiga na NAJWYŻSZYCH USTWIENIACH!!! I to bez żadnego podkręcania. GTA VC, Medal of Honor, nawet Far Cry... normalnie wszystko... sekretem są najnowsze sterowniki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi