Pitur Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Wtam Wielu z Was ma zapewne jeszcze karty z "niesmiertelnej" (cena) serii GF2 MX400, choc zapewne niewielu ( :D ) nie gra. Ale, jesli.. Naprawde warto zmienic konfiguracje naszej karty na typ jak w topicu. Mozna sprzetowo, co opisano w setkach miejsc w Sieci, a mozna tez "Riva Tunerem v11.x". Niedawno przekonalem sie, ze taka zmiana daje naprawde widoczna poprawe przy: ogladaniu TV/DVD, przetwarzaniu video, itp. Jakosc tworzenia koloru IUV12/2 (overlay) i szybkosc rosnie znacznie. Pojawiaja sie piekne odcienie: zolci, rozu i zieleni, ktorych nie widac, jesli karta jest "widziana" jako MX-400. Nie wiem dokladnie, dlaczego tak jest, ale jesli nie uzywamy gier, to... (wiem, pomylilem Fora? :) ). -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 A co do gier, to obniza w nich wydajnosc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 A co do gier, to obniza w nich wydajnosc ? Nie. Działa normalnie, żadnego wielkiego przyrostu wydajności w 3d nie ma. Tak więc jeśli ktoś nie zajmuje się CAD,CAM 8) to po co komu Quadro, chyba że do poprawienia TV (jak pisze PITUR), ale ciekawe czy działa to na każdym GF :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 A co do gier, to obniza w nich wydajnosc ?Witaj Sugeruje sie juz kiedys publikowanymi testami, to jednak obnizalo (np. w 3D Marku). Ale to stara sprawa.. A sam pomysl wpadl mi do glowy z powodu leciwosci karty, no i nic lutowac nie trzeba (Riva Tuner ma sterownik do tego). Oczywiscie nastepuje redetect karty, i potezna zmiana jesli chodzi o jakosc koloru w 32-bitowej glebi zwlaszcza.. Szeczegolnie ostra jest poprawa jakosci (palety) kolorow w DVD, i w ogladaniu pewnego programu z plusem w nazwie :-). Poniewaz pozwolilem sobie powtorzyc zamiane dwukrotnie (czy sie nie zasugerowalem czyms), i jestem pewien, ze poprawa wydajnosci i jakosci jest, i to spora, napisalem o tym tutaj. Dotyczy ta przerobka, o ile pomne, wszysktich kart z rodziny GF2, o ile nie sa to Quadro, rzecz jasna.. -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 http://www.jeffar.fr.pl/softquadro.htm wczoraj pytałem o sens takiego patchowania.. :) zastanawiam sie tylko jakich steroow uzyc... do Win 2000 czy NT4 ? mam Win XP. tam na stronce uzyto steroow W2K mimo, ze Xp jest na jadrze NT.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 zastanawiam sie tylko jakich steroow uzyc... do Win 2000 czy NT4 ? mam Win XP. tam na stronce uzyto steroow W2K mimo, ze Xp jest na jadrze NT.. Ja nie zmienialem (tez XP), czyli zostaly Det. 29.80 WHQL, jedynie wypakowalem je, na wszelki wypadek (tak radzili na ktorejs www) do Temp. Po zmianie "Riva Tunerem" na Quadro i restarcie (w 640x480) spytal mnie o sciezke do sterownikow i pobral chyba jeden plik. Cala zmiana. Potemm juz tylko "dopieszczenie" zostalo. A sens moim zdaniem jest. Bo wysycenie kolorow ma cala seria GF2 marne. Zastanawiam sie tylko (moze ktos z forumowiczow wie?) co powoduje ta zmiane (spora) - czyzby byla to jakas dotad nieaktywna czesc chipa GF2 ? -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Przy SoftQuadro u mnie pyta o plik nvcore.vxd, jak w chodze do katalogu z plikiem to go nie widzi. Daje mu wersje z 7.58 i 21.85 i nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Przy SoftQuadro u mnie pyta o plik nvcore.vxd, jak w chodze do katalogu z plikiem to go nie widzi. Daje mu wersje z 7.58 i 21.85 i nic Witaj Nie jestem pewien, czy ta przerobka dziale pod Win 98/ME.. Przepraszam, nie chcialem Cie wprowadac w blad. Ale moze sprobuj tak: po zmianie na Quadro, wyinstaluj DSetonatory, i zaistaluj je od nowa po restarcie? Nie mam akurat wolnej partycji na 98, bobym sprobowal. Powinno byc OK. Aha, sprawdz, czy karta Quadro jest na liscie kart obslugiwanych przez sterowniki ktorych uzywasz (readme.txt). -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 alenie moge zmienić na Quadro bo nie widzi tego pliku w obydwu wersjach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 http://www.jeffar.fr.pl/softquadro.htm wczoraj pytałem o sens takiego patchowania.. :) zastanawiam sie tylko jakich steroow uzyc... do Win 2000 czy NT4 ? mam Win XP. tam na stronce uzyto steroow W2K mimo, ze Xp jest na jadrze NT.. eeee, a 2k na jakim jadrze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 alenie moge zmienić na Quadro bo nie widzi tego pliku w obydwu wersjach Aha, rozumiem. Tobie chodzi o przerobke wg. url-a wyzej? Zrob inaczej. Sciagnij sobie, np. stad: http://www.nvworld.ru najnowsza wersje "Riva Tuner", i zainstaluj (zakladka) "NVStrap Driver". A tam wybierz Quadro "force on" i zrestartuj. A co dalej - juz pisalismy.. :-) -- Wswzystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 ja tam nie mam tej opcji???? czemu???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 ja tam nie mam tej opcji???? czemu???? Poddaje sie :-). Moze przeczytaj dokladnie Help`a od programu Riva Tuner, poszukaj w Sieci (np. Google) tematu: "GF2 Soft Quadro", i spobuj na spokojnie? Bo ja tak az dokladnie i scisle pomoc na odleglosc nie potrafie.. Bardzo Cie za to przepraszam. -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Próbowałem Rivą i oddzielnym programem i kicha. Robiłem jek pisali na GURU3D, tylko że 1. może nie działać po Win98, 2. najlepiej sterowniki 12.xx, 3. ten plik nvcore.vxd jest nie widoczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 ja mam W98 i mi to nie dziala. A PLIK NVCORE JEST WIDOCZNY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 http://www.jeffar.fr.pl/softquadro.htm wczoraj pytałem o sens takiego patchowania.. :) zastanawiam sie tylko jakich steroow uzyc... do Win 2000 czy NT4 ? mam Win XP. tam na stronce uzyto steroow W2K mimo, ze Xp jest na jadrze NT.. Win XP jest jądrze win 2000 . A win 2000 to poprostu windows NT 5.0 z nazwa bardziej marketingowa niz poprzednik jego czyli win NT (4.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 a wgranie biosu od Quadro nic by nie dało, czy się nie da? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shephard Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Da sie wgrac, ale nie wiedomo czy odpalisz kartę po tej operacji (potem się na slepo przywraca stary BIOS ;). A nie pomoże to kompletnie nic, gdyż Quadro to kilka rezystorów ułozonych inaczej niż GF. W GF4 sytuacja jest troszka bardziej skomplikowana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Da sie wgrac, ale nie wiedomo czy odpalisz kartę po tej operacji (potem się na slepo przywraca stary BIOS ;).... Nie trzeba na ślepo wystarczy podłaczyc druga grafe na PCI lub ISA , do niej monitorek i można swobodnie flashować grafe na AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 a jak przerobić hardwerowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 a jak przerobić hardwerowo Przeróbka hardwerowa polega na przelutowaniu konkretnych rezystorów (po nich plyta rozpoznaje jaka k.graficzna jest zamontowana)... Więcej na ten temat jest na stronie "dzikie podkręcanie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Tutaj masz link http://www.dzikie.net/artykuly.php?cel=quadro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 quadro to jest cos tyle ze u mnie nie da sie przerobic softwerowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shephard Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Niby dlaczego? W 9x nvstrap dla dos, a w 2k/xp nvstrap dla tych systemów - wszystko jest w RivaTuner, nawet na moim GF2MX-400 od MiNt'a działa bez problemu. NVStrap jest dużo lepszy od SoftQuadro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 ::witam! moze ktos robil "paczowanie" na gef2mx i z detkami 41.09? ja wczorajszej nocy meczylem sie ze 3h i non stop nie chcial mi wykrywac quadro!:( stery oczewiscie win 2k/xp, system mam winxp pro....na win 2k szlo mi bezproblemowo a na xp`ku jakos nie bardzo chce sie oszukac, riva tuner najnowsza rzecz jasna i obslugujaca geforce 3/4....juz normalnie nie mam pojecia co moze byc....gdyby ktokolwiek wiedzial to bylbym za to mu wdzieczny. z gory thx:: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...