Ment0s Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Wiatm. Przerzycam sie z platwormy intel na AMD. Możecie mi poradzić jakie komponenty kupić w cenie do 800zł (proc , płyta główna, zasilacz) reszte mam z intelka najwyższa jakość. I jeszcze jedno czy zalmana 7000Cu wsadze na AMD ?? Jak nie to na co zmienić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 abit nf7 - ok 400zł lub epox 8kr2... (na kt600) poniżej 350zł. procek thorton 2000+ ok 300zł, spokojnie zrobisz z niego bartona i możesz podkręcić nawet na 2.5GHz zasilacz jak zawsze - chieftec 360 choć przy ekstremalnym kręceniu i on może nie wytrzymywać - 200zł zalmana zmieścisz jeśli będziesz miał wystarczająco dużo przestrzeni pod zasilaczem i dziury wokół socketa - abity je mają, epox chyba nie (chyba). nForce2 ciut wydajniejszy i ma możliwe wyższe FSB (blokada pci) a VIA KT600 sprawia mniej problemów ale ma s-ata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 zdrajca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Inaczej zmieńmy temat , procesor to bedzie na 100% AMD Barton 2500+. Chodzi mi o reszte płyta najlepiej Abit NF7-s rev.2 ! Ile zostanie mi na zasiłke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Na zasiłke to ci braknie i to sporo. Barton 2500+ ze zwykłym NF7 wyjdzie koło 800zł, a zasiłka na bide 130, bo Fortronów na allegro nie widziałem dawno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 ja polece solteka sl75frn2-®l ale raczej revD(ciezko znalezc), nowsze rev tez sa niezle. bardzo stabilnie wydajnie. dobrze sie kreci. :) cena ok 320zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Jesli Abit NF7S to moze taniej z tym samym dzwiekiem Epox 8RDA+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 abit najlepszy i koniec, jak chce sięmaxymalnie kręcić to lepszej nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 ja polece solteka sl75frn2-®l ale raczej revD(ciezko znalezc), nowsze rev tez sa niezle. bardzo stabilnie wydajnie. dobrze sie kreci. :) cena ok 320zl Szkoda ze nie mozna na tej plycie dac wiekszego Vcore :( Plytka stabilna polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 700 cu pasuje na kazdego amd :) wszystko zalezy od plyty! muglbys jeszcze zwrucic uwage na plyty asusa a7n8x (cala seria), ja by wziol w wersji deluxe no ale wtedy (+ barton)na zasilke juz nie starczy.muglbys pociagnac pierwszy miesiac na starym zasilaczu bez krecenia i potem dokupic jakas zasilke. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 ja bym mogł załawic modecoma(FSP) 300GT za lekko ponad 100zł , nówka. sam mam taki i jest super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Thorton 2000+ ,Abit KV7 ,Tracer 550W za 190pln na allegro(nowy) razem ciut wiecej niz 800 (840opln) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Polecam ci kupić Abita NF7, poczytaj opis aukcji i się zastanów czy warto kupować tego Bartka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20361399 sam też go kupiłem i czekam :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Thorton 2000+ ,Abit KV7 ,Tracer 550W za 190pln na allegro(nowy) razem ciut wiecej niz 800 (840opln) Nieeeeeeeeeeeee, nie pakuj sie w TRACERY, MEGABAJTY, CODEGENY itp. 100 razy lepszy bedzie Chieftec 360W za 200 zl.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 popieram. firma jest firma a mocą osiągalną na 0.1 sekundy nie nadrobi sięzabezpieczeń i stabilności napięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Widziałem oferte Atchlona Thortona 2000+ - ktory sie da podkręcić na 2700mhz i więcej. Jest on z 23 tygodnia producji ! Jaka mam pewność że odblokuje w nim 512kb cache i czy bedą one sprawne w 100% ??' I co sie bardziej opłaca Thorton i odblokować go czy na 100% działający Barton 2500+ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 w 2700MHz na ac to raczej watpie. :roll: ale gosc ma duzo komentarzy i super sprzedawce, a to o czyms swiadczy. te dodatkowe 256kB cache daje nieduza roznice wydajnosci... IMHO lepiej kupic tanszy procek i lepsza pamiec/mobo/zasilke do niego. wtedy na 100% wydajnosc i sprawnosc takiego kompa bedzie lepsza. co do o/c to jeszcze szczescie potrzebne jest. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...