Skocz do zawartości
Snooze

Poleccie mi dobra plytke + antka 2200 + kingstone 256 400

Rekomendowane odpowiedzi

Co myslicie o MB Gigabyte GA7N400 BOX nFORCE x8 U400 365PLN + Athlon xp 2200xp 400PLN + Kingstone 256,b pc400 199pln. Bedzie to ladnie chodzi z reszta tego co w podpisie ?? Mam nadzieje ze ten antek sie ladnie kreci (podobno nie trzeba nic malowac i ma odblokowany mnoznik ??) Jest tu jeszcze GA-7400EL box nofrce2 u400 i kosztuje 344 wiec jest tansza a ma nf2 ?? Jest lepsza czy jak ?? ewentlualnie co doradzacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zły zestaw.

Płyte weź Abit NF7. Chyba już wszędzie znajdziesz za 360zł.

Procesor bez sensu. Weź Athlona XP 2000+ A-Bred lub Thorton. Na allegro kupisz nowe nawet za mniej niż 300zł, a wykręcisz spokojnie. Po co przepłacać na 2200+ skoro jego więcej nie wykręcisz niż 2000+.

Ramy mogą być, tylko uważaj żeby ci nie dali 7,5ns. Ja bym sie porozglądał za HyperX-ami DDR370 lub 333. Kupisz mniej więcej w tej cenie, a spokojnie na 400MHz pójda.

Ja bym wybrał tak gdybym miał kase. Niestety nie mam to zostaje mi tańsze rozwiązanie.

W Gigabyte'y, Solteki czy MSI to ja bym sie nie pakował. Dla mnie tylko Abit, ASUS i Epox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede sie bawil w allero...kupuje wszysko w sklepie u kumpla. Widze u niego tylko 3 abity

Abit NF7-SL nForce2 SPP FSB 400 AC + LAN 498PLn

Abit NF7-S NForce2 SPP FSB400 AC + LAN 531PLn

Abit NF7 NForce2 FSB400 AL + Lan 392PLN

To ktoras z tych ?? Czyli mowicie ze najlepsza plytka bedzie ten abit nforce ? Jaki powinny miec ten czas dostepu te kingstony 400 za 200PLN 256mb ?? A co do proca to jest pare zl roznicy wiec wezme 2200xp :) raczej. Czekam na dalsze porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widze tam jest Abit NF7 po 363.58 .... no ale coz...:( Czekam na dalesz wypowiedzi. Ludzie mowcie cos bo jutro mam to zamowic :)

Reasumujac doszlismy do wniosku ze albo

Abit NF7 NForce2 FSB400 AL + Lan 392PLN albo

MB Gigabyte GA7N400 BOX nFORCE x8 U400 365PLN

ktorego mi doradzal kolo w sklepie.

Update:

Abit NF7 NForce2 FSB400 AL + Lan 392PLN przy tej plycie mam sie upomniac o wersje v2.0 ?? Czy jest tylko jedna wersja ? Czekam na dalesze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widze tam jest Abit NF7 po 363.58  .... no ale coz...:( Czekam na dalesz wypowiedzi. Ludzie mowcie cos bo jutro mam to zamowic :)

Reasumujac doszlismy do wniosku ze albo  

Abit NF7 NForce2 FSB400 AL + Lan 392PLN  albo

MB Gigabyte GA7N400 BOX nFORCE x8 U400 365PLN  

ktorego mi doradzal kolo w sklepie.

Update:

Abit NF7 NForce2 FSB400 AL + Lan 392PLN   przy tej plycie mam sie upomniac o wersje v2.0 ?? Czy jest tylko jedna wersja ? Czekam na dalesze opinie.

Nie musisz sie upominac o rev. 2.0 wszystkie nowki sa na nowej rewizji, poza tym jest na niej napisane, ktora to wersja.

PZDR$ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tego ABITA NF7 lepszy bedzie EpoX 8RDA + rev 2.2

sa w podobnej cenie EpoX ma dużo lepszy dzwięk. ( bedzie wydajniejszy w gierkach bo zintegowana dzwiekówka w Epoxie prawie nie obciąża proca)

nie mowie tego ze sam mam epoxa ale mialem abita solteka fica i ten epox jest super a do tego miałem w testach 2 egzemplaze i lecą spokojnie na FSB 240 kumpel też ostatnio kupił i poleciał mu prawie na FSB 245 więc sam zdecyduj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompa bede mial jutro albo w sobote a finalnie zamowilem Bartona 2500xp box cos kolo 470 PLn + Abit NF7 NForce2 FSB400 AL + Lan + kingstone 350PLN 256mb 400 199PLN razem koles mi mowil w sklepie 1024PLN i nie mam zamiaru dac ani zl wiecej :) Bo tak sie umowilismy i na to jestem przygotowany :PPPP A co do muzy to mam to co w podpisie wiec na zintegrowanym dzwieku mi nie zalezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompa bede mial jutro albo w sobote a finalnie zamowilem Bartona 2500xp box cos kolo 470 PLn + Abit NF7 NForce2 FSB400 AL + Lan + kingstone 350PLN 256mb 400 199PLN razem koles mi mowil w sklepie 1024PLN i nie mam zamiaru dac ani zl wiecej :) Bo tak sie umowilismy i na to jestem przygotowany :PPPP A co do muzy to mam to co w podpisie wiec na zintegrowanym dzwieku mi nie zalezy.

ten zintegrowany Sound Storm jest lepszy od twojej dzwiekówki.

a co najważniejsze to w grach nie obciąża tak proca

mogłbyś wtedy ją sprzedać i za zaoszczędzoną kase iść na piwo :)

ale to twoja sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten zintegrowany Sound Storm jest lepszy od twojej dzwiekówki.

a co najważniejsze to w grach nie obciąża tak proca

mogłbyś wtedy ją sprzedać i za zaoszczędzoną kase iść na piwo :)

ale to twoja sprawa.

Cholera nie ma tych plyt na hutrtowni i bede mial kompa dopiero w poniedzialek:( Po drugie ceny podobno poszly w gore i mobo bedzie kosztowac cos kolo 390.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...