slayne Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 czesc czy ktos sie orientuje jakie sa różnice miedzy tymi konstrukcjami szukałem na róznych serwisach epoxa ale jakos nic ciekawego nie znalazłem z tego co sie dowiedziałem np w pronoxie ktory jest chyba dystrybutorem epoxa na polske ze nie bedzie juz dostepnych 8kra2i tylko 8krai ciekawe o co chodzi czy ktos mial moze obie plyty i moze mi napisac roznice ps chciałem to do takiego sprzetu napiszcie co o nim sadzicie PROCESOR AMD ATHLON XP BARTON 2500+ oem - 390 (pronox) Plyta epox 8kra2i lub inna na VIA KT 600 - 279 (popland) PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 400/ TWINMOS OEM x2 - 316 (pronox) Caviar (80GB, 8.9ms, 7200 RPM, 8MB, 3 lata) - 315 (incom) CD-RW LG 8520B (52x/24x/52x) Bulk - 152 (incom) DVD-ROM LG 8160B Bulk - 123 (incom) grafika hercules radeon 9500 pro 128 MB - 800 FDD 1.44 MB, dwa lata gwarancji - 27 (incom) klawiatura + mysz - 50 OBUDOWA MODECOM IMPACT BLACK 3 lata gwarancji - 269 pozdrawiam Slayne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 A proca moze BOX-a? 3latka gwarancji. Płyta jest bez zarzutu.(Całkiem fajnie sie na niej kreci...) A ram wez jakiegosc GeiL-a albo Kingstona bo twinMOS ostatnio straszny bubel wypuscil, i ogolnie TwinMOS to chyba tylko Twister...no chyba ze znajdziesz gdzies na kosciach M-tec. bo na kosciach Twinmos to padlo straszne jest, zreszta masz topic o problemach z twinami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 czesc czy ktos sie orientuje jakie sa różnice miedzy tymi konstrukcjami... z tego co sie dowiedziałem np w pronoxie ktory jest chyba dystrybutorem epoxa na polske ze nie bedzie juz dostepnych 8kra2i tylko 8krai ... ad 1 - praktycznie to: - 1 PCI mniej - 2 fazowe zasilanie - mniejsze wymiary ad 2 - wez mnie nie "wnerwiaj" ;) sam mysle nad 8kra2i ale czekam na dostawy z Pronoxu i jak widze to sie chyba nie doczekam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 czyli pewnie bedzie sie słabiej krecic na tej 8krai bo 2 fazowe zasilanie kurde pewnie pozostanie kupienie 8kra2+ tylko ze jest prawie 70 zł droższy niech to a nie szukałeś gdzies w jakiś sklepach internetorych tego 8kra2i ?? czy nigdzie nie ma i wszedzie czekają na dostawe ktorej pewnie nie bedzie ps poprawka w pronoxie aktualnie jest tylko 8krai i nie wiecej - kiepska sprawa grrrrr wysłałem maila do działu handlowego zobaczymy co odpiszą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 podobno dostawa ma byc w ciagu dwóch tygodni tych 8kra2i cały czas mówie o pronoxie we wrocławiu ale nie wiem czy to wazne czy moze oni dostaja na jakas centrale a moze cnetrala jest we Wrocławiu hehe nie wazne wazne jest ze prawdopodobnie mozna sie spodziewac okolo lutego dostawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Jesli chodzi o krecenie na 8KRAI to albo mam wyjatkowe szczescie albo to rewelacyjna plyta. Moj Duronik 1400@10.5x200 stabilnie pracuje po podniesieniu napiecia tylko o 0.02V. Nalezalo by sprawdzic jak sobie ta plyta radzi z podkreconymi Bartonami bo to bardziej zarloczne pradowo proce.Wtedy mozna by ocenic te 2-fazowe zasilanie.Swoja droga czy to sprawdzona informacja o tych 2 fazach zasilania proca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Jesli chodzi o krecenie na 8KRAI to albo mam wyjatkowe szczescie albo to rewelacyjna plyta. Moj Duronik 1400@10.5x200 stabilnie pracuje po podniesieniu napiecia tylko o 0.02V. Nalezalo by sprawdzic jak sobie ta plyta radzi z podkreconymi Bartonami bo to bardziej zarloczne pradowo proce.Wtedy mozna by ocenic te 2-fazowe zasilanie.Swoja droga czy to sprawdzona informacja o tych 2 fazach zasilania proca? tak sprawdzona chyba ze potrafisz zrobic 3 fazy z dwoch par tranzystorow i dwoch dlawikow :lol: nie ma co sie przejmowac tym 2-fazowym zasilaniem ,Soltek takie stosuje i jakos sobie radzi 3-fazowe potrafi za to pokazac na co je stac przy max o/c ,a do takiego ta plyta nie sluzy (max o/c rozumiem przez 2800-3000 MHz :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Jesli chodzi o krecenie na 8KRAI to albo mam wyjatkowe szczescie albo to rewelacyjna plyta. Moj Duronik 1400@10.5x200 stabilnie pracuje po podniesieniu napiecia tylko o 0.02V. Nalezalo by sprawdzic jak sobie ta plyta radzi z podkreconymi Bartonami bo to bardziej zarloczne pradowo proce.Wtedy mozna by ocenic te 2-fazowe zasilanie.Swoja droga czy to sprawdzona informacja o tych 2 fazach zasilania proca? a probowales moze zaposcic na tym 8krai tego swojego bartona mysle ze wiele osob czeka na takie zestawienie bo aktualnie z tego co wiem nie ma 8kra2i i 2+ w hurtowniach i trzeba czeka minimum 2 tygodnie a niektory nie moga :( ciekawe czy da rade z tym bartonen na 2200MHZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Widze coraz więcej zwolenników KT600 zamiast nForce2. Ciekawe czemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Widze coraz więcej zwolenników KT600 zamiast nForce2. Ciekawe czemu. moze dlatego, ze to mimo wszystko pewniejszy chipset...? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Dlaczego pewniejszy??? Jeśli dlatego że sie nigdy nie sypie to może tak, ale spróbuj dać FSB250 na KT600 to zobaczymy który pewniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Dlaczego pewniejszy??? Jeśli dlatego że sie nigdy nie sypie to może tak, ale spróbuj dać FSB250 na KT600 to zobaczymy który pewniejszy. Własnie dlatego pozatym do rozsadnego o/c w zupelnosci wystarcza wiec w tym jego wyzszosc IMHO... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Widze coraz więcej zwolenników KT600 zamiast nForce2. Ciekawe czemu. bo nowoczesniejszy :P a nForce co podkresalem ma tylko jedna przewage - zablokowane taktowanie PCI - poza tym to juz prehistoria np brak SATA :P i na dodatek dosyc droga w porownaniu z blizniaczymi konstrukcjami na KT600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Tez planuje sobie kupić tę płytkę 8KRAI, jak do tej pory wszystkie argumenty, testy, ceny, opinie o niej mnie satysfakcjonują, wygląda na to że zdania nie zmienie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Widze coraz więcej zwolenników KT600 zamiast nForce2. Ciekawe czemu. bo nowoczesniejszy :P a nForce co podkresalem ma tylko jedna przewage - zablokowane taktowanie PCI - poza tym to juz prehistoria np brak SATA :P i na dodatek dosyc droga w porownaniu z blizniaczymi konstrukcjami na KT600 no i nie wybrzydza z pamieciami...zje kazde :D :D :D a plytki na nf2 sa wybredne.... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Widze coraz więcej zwolenników KT600 zamiast nForce2. Ciekawe czemu.Bo plyty na KT600 sa tansze, a niewiele slabsze. Slayne po jaka ch... Ci 2 kostki ramu do KT600? Wez lepiej jedna 512. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Widze coraz więcej zwolenników KT600 zamiast nForce2. Ciekawe czemu.Bo plyty na KT600 sa tansze, a niewiele slabsze. Slayne po jaka ch... Ci 2 kostki ramu do KT600? Wez lepiej jedna 512. jedyne wytłumaczenie to jak padnie jedna to mam drugą :D ale moze rzeczywiscie nie ma sensu a jakie polecacie do tej plytki cały czas zastanawiam się nad tymi hynixami 4,3 ns sa w arescie we wrocku ale nie wiem dokladnie jakie oznaczenia mi wystarczy zeby na 200 ładnie chodziły bo to sprzet dla kumpla a on dopiero zaczyna wiec powinny mu wystarczyc w twinmosy nie bede sie ładował bo ostatnie wypowiedzi dały mi do myślenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Widze coraz więcej zwolenników KT600 zamiast nForce2. Ciekawe czemu. bo nowoczesniejszy :P a nForce co podkresalem ma tylko jedna przewage - zablokowane taktowanie PCI - poza tym to juz prehistoria np brak SATA :P i na dodatek dosyc droga w porownaniu z blizniaczymi konstrukcjami na KT600 Tak. Brak SATA. Jakoś droższe płyty mają SATA więc nie wiem w czym problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Jakoś droższe płyty mają SATA więc nie wiem w czym problem. sam to napisałeś, w tym ze są droższe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Droższe w sensie lepsze modele (np. NF7-S). Jeśli płyty za 350zł na KT600 mają SATA to przepraszam. Zwracam honor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Droższe w sensie lepsze modele (np. NF7-S). Jeśli płyty za 350zł na KT600 mają SATA to przepraszam. Zwracam honor. No ja kupuje plyte za 267 zl z SATA :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 A jaką jeśli można wiedzieć. Chyba nie ECS. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 A jaką jeśli można wiedzieć. Chyba nie ECS. :) No jak już napisałem Epoxa 8KRAI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Spox. Nieźle. A ta płytka ma jakieś możliwości fajne O/C, np. napięcia proca czy pamięci??? No i tyle lipa że nie wyciągniesz FSB250. Ale ogólnie płytka wydaje sie spox. Jednak ja wole kupić 8RDA3I. ;) A są kontrolery SATA na PCI??? Jeśli są to ile coś takiego kosztuje??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja na tym będę jechał z XP1700 i raczej nie planuje nadmiernego O/C, tzn ze nie będę wyciągał 250 a pewnie ani 200, poprostu na razie nie mam potrzeby na takie krecenie, chyba ze krecenie dla krecenia :lol: Plyte kupuje ze wzgledu na to ze jest tania i dobra, SATA tez nie bede uzywal :lol: Epox ma tzw Power BIOS czyli kompletnie wszystko da sie ustawiac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Spox. Nieźle. A ta płytka ma jakieś możliwości fajne O/C, np. napięcia proca czy pamięci??? No i tyle lipa że nie wyciągniesz FSB250. Ale ogólnie płytka wydaje sie spox. Jednak ja wole kupić 8RDA3I. ;) A są kontrolery SATA na PCI??? Jeśli są to ile coś takiego kosztuje??? zdziwiłbyś sie jakbys zobaczył co potrafi plyta za 270zl :D vcore: 1,425v - 2,00v vdimm: 2,50 - 3,20(wiecej od roznych zachwalanych plyt na nf2 :!: ) vagp - 1,50v - 2,20v mysle ze spoko wykreci sie na niej fsb 220-230... ma wszystko to samo co EPOX 8K9AL wiem bo mialem mozliwosc pobawienia sie ta plytka przez chwilke. co do kupowania epoxa 8rda3l to jezeli ktos ma no-name pamieci lepiej wybrac wtedy kt600, ktore zreszta w nieduzym stopniu odstaje od konkurenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 A kto teraz kupuje no-name pamięci. Zresztą wystarczy CL2,5 i pójdą na nForce2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 wydaje mi sie ze takich ludzi jest mimo wszystko sporo, po za tym skoro jedna chodzi z nonemami druga nie to nie jest to regula ani żadna zasada, wydaje mi sie ze jesli plyta jest kaprysna na noname'y to zawsze sie znajdzie i taka markowa kosc na ktora tez bedzie kaprysna, innymi slowy przezorny ubezpieczony :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ... poza tym to juz prehistoria np brak SATA :P i na dodatek dosyc droga w porownaniu z blizniaczymi konstrukcjami na KT600Tak. Brak SATA. Jakoś droższe płyty mają SATA więc nie wiem w czym problem.a co to za SATA skoro to implant - kozysta z PCI = 133MHz (a w KT600 wbudowany w chipset) wiec SATA = 150MHz na nForce2 to czysty marketing :P i jak sam wspomniales drozszy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Nie rozumiem z tymi MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...