AndiDVB Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 siemka wlasnie dzis dostalem radiatorki do mojego HIS-a 9800 non pro INf 3.0 i zaczolem testy na krecenie i jestem rozczarowany wynikami :( :( wiatrak VGA silencer a radiatorki niebieskie od TITANA na standarcie czyli 325/580 01 se--15778 03------4946 na 380/640 (max na pamieci po dalej sa baborki) 01 se--16744 03------5618 troche sie zdenerwowalem bo troche kasy wydalem i myslalem ze poleci na Pro :( Ps. sprzet jak w podpisie co o tym sadzicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Może 3dmarka walnąłeś na inne niż domyślne ustawienia? Albo AA dałeś na max? To coś źle ustawiłeś pewnie, bo niemożliwe zebyś miał tak mało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 za malo, pewnie jakos opcje ponastawiales w sterach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 wszystkie ustawienia sa stnandart w sterach jest na default nic nie zmieniane a w 3dmarkach tez standart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Wcale nie mało, mam podobne wyniki. A na Infineonach 3.0 nie dojaedziesz na Pro bez Vmoda, te memorki to straszny badziew... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Może to mało prawdopodobne ale może winde masz tak już zasyfioną że nawet 3dmark dobrze nie działa? Ja robie: 14,5k w 3dmarku01 4260 w 3dmarku03. Albo zmień stery do płyty/karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator_X Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zapodaj link do compare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 A może być tak vsync off zrobił ? :> On pożera troszke pkt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 w ustawieniach sterownika nic nie zmienialem tak ze Vsynk jest tez defaultowo ustawione. ale liczac 2000/3.0 to powino byc 666 czyli pamiatki powinny smigac na 660 lub 670 a one chodza poprawnie tylko na 640 :evil: :( ale kiche karte kupilem a myslalem ze bede tak zadowolony :( :( :( vmoda na ram 9500 zrobilem to moze na 9800 tez trzeba macie moze linka do opisu i na ile wtedy poleci ram ??? na radku 9500 polecial na 720 stabilnie ze stn. 550 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 zmien winde to powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 @AndiDVB - mi taki his jak twoj chodzil na 430/660 (seryjne vga silencer - ice-q to sie nazywa u hisa) - pamieci inf 3,0 sa lypa do kwadratu, ale rdzen w sumie powinien ci pojsc wyzej - nie wiem czy probowales, jezeli nie to daj mu jeszcze troche mhz-ow. A wyniki w 3dm-ach cos lekko lipne - ja na swoim bartku 11x200 i 9800pro na default mam jakies 179xx w 3dm2k1, 3dm2k3 nie pamietam. aha, a na jakich catach lecisz?? ja robilem tamte testy na omegach 3.7, teraz mam cat 3.10/dna - jeszcze testow nie zapuszczalem ale na razie luz. Jak masz lipne caty (3.6 chyba byly wybitnie [samocenzura :) ]) to ci moga do kilkuset pkt w markach zezrec. update: co do 3dm2k1 to za kilkaset pkt wiecej u mnie moze odpowiadac te 20mhz wiecej na ram na karcie, dual ddr (wiem ze na amd lypa ale pare % na ogol daje), 100 mhz wiecej na procku no i timingi ram 2-2-2-11. ale mimo wszystko cos malawo u ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 stery to te przedostatnie od ati 3.10 ale zastanawia mnie czy to nie tez przez to ze mam wersje plyty x-x czyli nie mam dual ddr i max przepustowosci jest tylko do 3,2 a nie jak w dualu 6,4 . na omegach bede dzis prubowal tylko jake ustawienia w omegach wszystko wyposrodkowane czy ustawic na wydajnosc???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 wcale nie jest malo mam karte tez radeona 9800 bez pro tylko ze build by ati --i takze pamieci infineon i idzie mi max 414@640 wynik w marku mam teraz 5500 na procku 1700+@2140 mhz mnoznik 13,5 fsb 171 --radeon 9800 to soc takeigo samego jak 9700 z poprwionym silnikiem po ktorym wyzsza wydajnosc jest tylko widoczna w aa i anizo w poruwnaniu do 9700@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 spoxxx wyższa :? 1-3% - co przy stosowaniu różnych sterów wcale nie jest widoczne a tym bardziej że nie ma już specjalnych optymalizacji dla R350 które dawały takie złudzenie że układ jest szybszy. R350 posiada tylko kosmetyczne zmiany umożliwiające lepsze kręcenie a hyperZ III+ i smartshader 2.1 dają max jak napisałem 1-3% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 spoxxx wyższa :? 1-3% - co przy stosowaniu różnych sterów wcale nie jest widoczne a tym bardziej że nie ma już specjalnych optymalizacji dla R350 które dawały takie złudzenie że układ jest szybszy. R350 posiada tylko kosmetyczne zmiany umożliwiające lepsze kręcenie a hyperZ III+ i smartshader 2.1 dają max jak napisałem 1-3%No ale IMHO lepiej chyba kupic 9800 np niz 9700pro... Jednak zawsze to nowszy uklad i (chyba) wiekszy potencjal :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 dzieki koledzy za podjecie tematu moze jest jeszcze ktos z radkiem 9800 non pro i podzielilby sie wynikami w markach i czestotliwosciami podchodzacymi pod pro?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 napisalem mnoznik 13,5 pomylka mam mnoznik 12,5 i fsb 171 :) -ale sadze gdyby bylo fsb np 200 gdyby yl nforce to spokojnie te 5800 by bylo lub moze kolo 6000 ogolnie karta jest spoko a kupilem ja za 1300 zl wsumie na allegro wiec za ta cene sadze nie najgorzej a posiadam ja juz 2 miesiace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 @AndiDVB - ta przepustowosc 6,4gb przy dual ddr na amd to mozesz miedzy bajki wlozyc. Wielokrotnie juz napisano i przetestowano, ze zysk z duala to od 1 do 5% zaleznie od aplikacji. Poza tym po zastanowieniu dochodze do wniosku ze nie jest to az taki zly wynik te 16700. 1200 pkt roznicy wobec tego co robilem na ustawieniach 11x200 i radek default - to jest 7% wiecej niz u ciebie - a proc 100mhz szybciej, karta na ram 20mhz wiecej, ten cholerny niby-super-duper dual ddr - moze chyba w sumie robic te 7% roznicy. Szkoda ze masz taka lype z pamiatkami na karcie - i powtarzam, sprobuj wiecej na rdzeniu - przy jakis 400-405 powinien rekompensowac te 20mhz z ramu. No chyba ze ci nie idzie wyzej core. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 core jeszcze nie testowalem bo chcialem tylko z modelu non pro zrobic tanim kosztem model pro ale dzis wieczorkiem pobawie sie w podkrecanie core . mam czujnik jeden zbedny od jakiegos starego wiatraka i przymocuje go z tylu i zobacze jak bedzie temperaturka. Ps .obecnie gram w HALO i po podkreceniu karty widze roznice w szybkosci ( szczegulnie w chodzeniu po plazy przy morzu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...