JAMBO Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 JESTEM JESZCZE DOSYĆ ZIELONY W KWESTII KRĘCENIA,MAM ASUSA A7V8X,ATHLONA XP 1700+ (THOROUGHBRED-B) PODKRĘCONEGO NA 1886(14X133).(48STOPNI-STRES),STANDARDOWEGO COOLEA,I GÓWNIANY ZASILACZ DEER 350W.JAK WIDZICIE KRĘCIŁEM TYLKO MNOŻNIKIEM ,BO NIEWIEM CZY JEŻELI PRZESTAWIE FSB POWIEDZMY NA 166 TO DZIELNIKI USTAWIĄ SIĘ SAME ,CZY MUSZE TO ZROBIĆ SAM.JEŻELI TRZEBA TO ZROBIĆ SAMEMU TO JAK TO ZROBIĆ? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 1. Nie pisz proszę z capslockiem, w sieci to oznacza krzyk. 2. Ta płyta jest na KT400, więc jest obsługa magistrali 166 -> masz dzielnik 1/5 i wszystko jest OK, o ile Twoje pamięci tyle pociągną. Dzielniki PCI&AGP ustawią się same, taktowanie pamięci - nie wiem jakie są defaulty na tej płycie. Zacznij od przestudiowania manuala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoosenOne Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Masz płytę na KT400 i masz odblokowane PCI i AGP przy kręceniu ponieważ masz tylko dzielnniki max/5 na FSB166 i tylko przy standardowych szynach PCI i AGP jest nieprzetaktowywane 100/133/166. Wszystkie pośrednie FSB zwiększają procentowo taktowanie PCI i AGP. Dlatego powinieneś zmniejszyć na początek mnożnik i od razu ustawić FSB166 a dopiero później jak ci się stabilnie odpali powoli kręcić mnożnikiem i zobaczyć ile ci pujdzie procek!!! Poprostu nie ustawiaj pośrednich FSB a będzie wszystko dobrze :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAMBO Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Ok dzięki wam ,rozjaśniło mi co nieco w tej kwestji,być może wycisne z kompa co nieco więcej ,bo jak patrze tu na forum kto jaki sprzęt ma i co udało mu się z nim zrobić to czuje się taki malutki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...