smysek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Nie wiem czy ten temat był już poruszany, bo znaleźć go nie mogę. Jestem posiadaczem 9500 64MB i omegami odblokowałem sobie 4 dodatkowe potoki, które działają bez zarzutu, zmodyfikowałem BIOS podnosząc częstotliwość proc. na 324 i pam. na 648 MHZ jednak do zupełnego szczęścia brak mi biosu który przerobi ją na 9500 64MB PRO Opis tej przeróbki znalazłem tu http://www.xbitlabs.com/news/video/display...y/news6138.html http://www.xbitlabs.com/news/video/print/news6132.html znalazłem też przerobiony bios, http://download.overclockers.ru/video_bios...00/r9500p64.zip tylko że na pamięci HYNIX 3.6 a ja mam Infineon 3.0 Moją kartę kupiłem w Komputroniku i nawet nie wiem co to za firma http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9863 więc proszę kogoś o informacje czym wy edytować ten BIOS by wkleić to co trzeba tz. $70:44 76 4e 37 90 08 02 10 02. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Przeciez masz juz 9500pro tyle tylko ze nie pisze pro, ale co z tego skoro dzialka jak pro(no jak modowalne pro) poco kombinowac dziala to niech dziala nie czaruj, nie cudacz bo przedobrzysz :lol: I ciesz sie mozliwosciami OC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smysek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Przeciez masz juz 9500pro tyle tylko ze nie pisze pro, ale co z tego skoro dzialka jak pro(no jak modowalne pro) poco kombinowac dziala to niech dziala nie czaruj, nie cudacz bo przedobrzysz :lol: I ciesz sie mozliwosciami OC :P Może i mam to pro, tylko wolałbym by obojętnie na jakich sterach i na jakim kompie było PRO, pozatym cudaczenie to cała zabawa z tym sprzętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 tylko ingerencja mechaniczna , lutowanie zrobic ci wersje PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smysek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 tylko ingerencja mechaniczna , lutowanie zrobic ci wersje PRO Czytałeś ten opis do którego odwołóje się ten link http://www.xbitlabs.com/news/video/print/news6132.html wiec chyba jest to możliwe tylko szczegół w tym jak tę wiadomość tam wkleić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 tylko ingerencja mechaniczna , lutowanie zrobic ci wersje PRO Czytałeś ten opis do którego odwołóje się ten link http://www.xbitlabs.com/news/video/print/news6132.html wiec chyba jest to możliwe tylko szczegół w tym jak tę wiadomość tam wkleić? W tym linku co podałeś, autorka odwołuje się jeszcze do innego gościa, który napisał: "what I did: Get warp's 95np64.bin bios for the 64MB 9500 non pro with clock unlock. Edit it to $70:44 76 4e 37 90 08 02 10 02 .... Repair the checksum by reading&writing the bios file with radedit. Do the resistor mod & re-install drivers". Czyli wgrać/przerobić bios od 9500 PRO, przelutować rezystor i przeinstalować sterowniki. Czyli nic nowego. To nie jest potrzebne, bo wystarczy RivaTuner. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Może i mam to pro, tylko wolałbym by obojętnie na jakich sterach i na jakim kompie było PRO, pozatym cudaczenie to cała zabawa z tym sprzętem.ma to dzialac na Twoim sprzecie, a sterowniki omegi na pewno nie sa gorsze od sterownikow ATI, a wydawane natychmiast po ATI, wiec po co Ci to kombinowanie? jeszcze nie masz duzego breloka w szufladzie? zapewniam Cie - taki drogi brelok nie cieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Może i mam to pro, tylko wolałbym by obojętnie na jakich sterach i na jakim kompie było PRO, pozatym cudaczenie to cała zabawa z tym sprzętem. ma to dzialac na Twoim sprzecie, a sterowniki omegi na pewno nie sa gorsze od sterownikow ATI, a wydawane natychmiast po ATI, wiec po co Ci to kombinowanie? jeszcze nie masz duzego breloka w szufladzie? zapewniam Cie - taki drogi brelok nie cieszy. po przerobce mozna sprzedac na allegro jako pro za troche kasy:) oczywiscie jak ktos niema sumienia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 albo wyobrazni - przerobka moze byc rozpoznana w serwisie i stanowic powod odrzucenia gwarancji - co wtedy z dodatkowego zysku? a nie watpie ze moga sie zdarzyc uszkodzenia od nadmiernego podkrecenia przez napalonych mlodych podkrecaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Heh mlodzi podkrecacze :) niezle powiedziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smysek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Może i mam to pro, tylko wolałbym by obojętnie na jakich sterach i na jakim kompie było PRO, pozatym cudaczenie to cała zabawa z tym sprzętem. ma to dzialac na Twoim sprzecie, a sterowniki omegi na pewno nie sa gorsze od sterownikow ATI, a wydawane natychmiast po ATI, wiec po co Ci to kombinowanie? jeszcze nie masz duzego breloka w szufladzie? zapewniam Cie - taki drogi brelok nie cieszy. po przerobce mozna sprzedac na allegro jako pro za troche kasy:) oczywiscie jak ktos niema sumienia:) Sumienia mam aż nadto i nie bądź pochopny w opiniach. Prosiłem o rade, a nie o to co by było gdyby? Bo gdyby,… to dawno wiem. Chyba wiesz po co się kupuje 9500 a jeżeli nie to domyśl się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Może i mam to pro, tylko wolałbym by obojętnie na jakich sterach i na jakim kompie było PRO, pozatym cudaczenie to cała zabawa z tym sprzętem. ma to dzialac na Twoim sprzecie, a sterowniki omegi na pewno nie sa gorsze od sterownikow ATI, a wydawane natychmiast po ATI, wiec po co Ci to kombinowanie? jeszcze nie masz duzego breloka w szufladzie? zapewniam Cie - taki drogi brelok nie cieszy. po przerobce mozna sprzedac na allegro jako pro za troche kasy:) oczywiscie jak ktos niema sumienia:) Sumienia mam aż nadto i nie bądź pochopny w opiniach. Prosiłem o rade, a nie o to co by było gdyby? Bo gdyby,… to dawno wiem. Chyba wiesz po co się kupuje 9500 a jeżeli nie to domyśl się. przepraszam nie chailem pana obrazic, wiem po co sie kupuje sam wlasnie planuje taki zakup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...