Skocz do zawartości
snaj*

Sredni temp w budzie !

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie jaka jest srednia temperatura w obudowie w dajmy na to srednio grzejacym sie kompie ?!

I jaka bedzie na takim sprzecie : HuntKey Silencer, VGA Silencer, 6000AlCu na A1.6 delikatnie OC w trybie Silent, na nb Zalman ZMNB32J,

W obudowie z przodu zasysajacy Papst lub Artic TC z tylu wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy Arctic TC, buda zamknieta.

Jestem ciekaw bo Papst nie chce kupowac ze wzgledu na stala ilosc obrotow i spory podmuch ktory wywoluje bo to moze powodowac halas ze wzgledu na kratki w obudowie. Znowu Artic ma regulowana ilosc obrotow ale jak temp wewn bedzie za duza to tez bedzie kicha bo bedzie smigal na wysokich obrotach :?

Tak wiec jaka jest ta temp w srednio (albo mocno) grzejacym sie kompie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze byscie od razu podawali jakie macie temperatury w pokoju, bo inaczej te wyniki nic mi nie mowia. I jeszcze w ktorym miejscu na plycie jest umieszczony czujnik temperatury, bo wiadomo ze inna jest na dole a inna u gory obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie uwierzycie, ale mam.... 10 stopni (proc 21). Obudowa Chieftec z kompletem wentyli (5 szt)...

A to wszystko dzięki awarii ogrzewania :) Jutro mają włączyć :) Mi tam pasuje, lubie takie temperatury, a i komp nie narzeka (leeepiej sie kręci ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja chyba troszeczkę was zaskoczę (siebie też:P)

Po POTĘŻNYM, 4-ro godzinnym :D graniu w NFS:U na procku (Athlon 1700+@2200+) 40st C, a w środku budy 22st C !!!!

Buda zamknięta, jeden wiatrak wysysający z tyłu. Buda roczna Codegen, zasilacz 300W orginalny codegenowski... Temperatur w pokoju ok. 20-21st C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp. w budzie 28C, w pokoju 22C, prawa ścianka obudowy zdjęta, jeden wentyl wtłaczający powietrze ...

PS

W środę wreszczie dostanę obudowę Chiefteca + 3wentyle (od 6 stycznia czekam :evil: ). Jak zmontuję wszystko to dam znać jaka temp. w budzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi