ITI Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 CHcialbym w rpzyszlosci kupic sobie do kompa, do obudowy jakies oswietlenie oraz np. (jak pojawi sie w sprzedarzy) przezroczysty wentylator z oswietleniem (2 w jednym :)). Komputer mam wlaczony 24h/dobe, wiec w nocy takie swiatelka moga mi troche przeszkadzac :( Czy ktos wie/zna moze sposob (oprocz wylaczenia komputera), aby bezpiecznie wylaczyc to oswietlenie, np. moze gdzies w sprzedarzy jest jakis wylacznik, ktory moznaby zamontowac w komputerze (dziurka w obudowie :)), aby za jego pomoca wylaczyc np. lampke czy wentylator, czy jeszcze cos podobnego (czasem nie HDD itp. :))? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam ITI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Poprostu kupujesz przelacznik montujesz w obudowie i tyle ;) oczywiscie trzeba go polaczyc z sprzetem ktory chcesz sterowac. W Wawie pod GUS'em masz sklep z ogromna ilosci roznych przelacznikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITI Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Poprostu kupujesz przelacznik montujesz w obudowie i tyle ;) oczywiscie trzeba go polaczyc z sprzetem ktory chcesz sterowac. W Wawie pod GUS'em masz sklep z ogromna ilosci roznych przelacznikow. Do warszawy to ja mam prawie caly dzien drogi autobusem :(<br> A znasz moze jakis sklep internetowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 W każdym zwykłym sklepie elektronicznym będzie cała masa wyłączników. Nie kupuj w necie, przesyłka wyjdzie Ci 10x cena "pstrykacza" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Poprostu kupujesz przelacznik montujesz w obudowie i tyle ;) oczywiscie trzeba go polaczyc z sprzetem ktory chcesz sterowac. W Wawie pod GUS'em masz sklep z ogromna ilosci roznych przelacznikow. dokladnie tak :), ja pracuje tylko na przelacznikach z WGE ;), a jak masz daleko to po prostu jakis sklep elektryczno-elektroniczny znajdz i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Są w sprzedaży przełączniki próżniowe. Małe, estetyczne, bez żadnych "guzików" - reagują na mocniejszy dotyk. Na zewnątrz wyprowadzone są tylko styki, więc nie zabrudzi się, nie zaśniedzieje ani nie zamoczy :lol: No i przełącza bez pocierania, więc bezpiecznie dla delikatnych urządzeń. Cena od 3 zł do 30 w sklepach elektronicznych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Oj możliwości to masz całą masę. Z ciekawszych to np. - wyłączanie na pilota, - wyłączanie razem z monitorem, - wyłaczanie na przycisku, - wyłączanie na przełączniku, - wyłaczanie czasowe ... Jak sam nie umiesz, to pierwszy lepszy elektronik amator zrobi Ci coś takiego za Piwo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 zimne katody takie jak np na www.pc-tuning.pl to gotowe zestawy z wylacznikiem etc wiec jak kupisz to nie ma problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...