siebek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Wczoraj kupilem sobie nowego kompa. Posmarowalem rdzen mojego bartona 2500+ pasta Titan Silver Grease. Gdy chcialem usunac nadmiar wacikiem, przejechalem nim przez cala dlugosc procka. Chcac usunac ta paste z powierzchni procka tylko ja rozprowadzalem (bo uzywalem do tego suchego wacika). W ten sposob ubabralem ok. 30% pow. bartona. :D Po znalezieniu na tweaku kilku tematow o czyszczeniu procka, udalo mi sie szczoteczka wyczyscic prawie wszystko. Niestety gdy patrze na procka pod swiatlo widze gdzieniegdzie opilki srebra. Za chiny nie moge tego usunac, a nie chce mocno szorowac szczoteczka bo sie troche boje. Macie jakas rade co z tym fantem zrobic. Mozliwe jest ze moze spowodowac to uszkodzenie procka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 niestety nie wiem czym to czyscic,ale nie wsadzaj procka do kompa!!!muj kumpel tak zjaral nowego procka!!!!! wiec koniecznie zaczekaj az ktos ci powie czym to czyscic!!!! mozesz tez uzyc szukajki bo wydaje mi sie ze taki temat byl. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Szukalem i znalazlem kilka tematow o czyszczeniu. Pomogly mi w wyczyszczeniu procka, ale zostaly gdzieniegdzie opilki srebra, ktorych nie moge w zaden sposob zczyscic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Ja też miałem brudny i wziołem szczoteczke i wyczyściłem ciepłą wodą z mydłem jak czyścisz samą wodą to nic nie pomaga :D Nie napomnij o wysuszeniu procka chyba nie musze ci tumaczyś jak się to robi :D Mi to pomogło mam nadzieją że pomogłem tobie w problemie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoosenOne Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 A na następny raz warto pomyśleć o zakupie dobrej i wydajnej pasty, która nie przewodzi prądu i nie będzie problemu: Arctic Ceramique ok 15zl Nanotherm XTC+ ok 35zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 A na następny raz warto pomyśleć o zakupie dobrej i wydajnej pasty, która nie przewodzi prądu i nie będzie problemu: Arctic Ceramique ok 15zl Nanotherm XTC+ ok 35zl Uzylem pasty, ktora dostalem razem z coolerem. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 siebek uzyj WD-40. Pasta powinna zleciec razem z nim. Przynajmniej u mnie tak bylo ;) BTW Nawet te smieszne naklejki gwarancyjne da sie latwo usunac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoosenOne Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Uzylem pasty, ktora dostalem razem z coolerem. :/ Moja dobra rada!!! Dokup sobie jedną z tych, które ci poradziłem (podobna wydajność ale Nanotherm jest więcej). Nie przewodzą prądu(nie ma ryzyka zwarcia czegokolwiek) i na 100% będą wydajniejsze od tej co masz. Uwierz mi!!! Dobra pasta potrafi obniżyć temperaturę proca o 2-5C. Też kiedyś na to nie zwracałem uwagi dopuki nie zjarałem Atlona 1400 TBirda przez Arctic Silver. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 witam procek umyj polewając go płynem do mycia naczyń i ściereczką doczyść sprawdzone nie raz tak robiłem to działa [ płyn Ludwik] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Nie mam WD-40, dlatego ta opcje na razie odstawiam, ale dzieki za rade. Wyszorowalem szczoteczka i plynem do naczyn. Rzeczywiscie juz jest lepiej. Pod lupa wypatrzylem ze jest jeszcze jeden opilek srebra :P na mostkach (czy jak to sie nazywa :P ). Ale on dalej nie chce zejsc, nawet jak paznokciem skrobe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Bardzo dobrze sprawuje sie w roli czysciciela pasty srebrnej zwykla gumka szkolna - najlepiej w miare miekka. Jak doczyscisz gumka - wtedy pedzelkiem zmiec skruszone kawalki gumki i ponow akcje. Jak juz doczyscisz, to przemyj wszystko spirytusem i po sprawie :idea: Zawsze tak czyszcze proca i jeszcze nigdy nie mialem problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Wyszoruj wodą z mydłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Wyszorowalem woda z mydlem, przetarlem gumka, wyczyscilem pedzelkiem, a na koniec wyczyscielem jakas ruska wodka (jakies paliwo rakietowe :P ) :D . I jak na razie nie widze juz zadnego opilka :D . Dzieki wzsystkim za rady. Zobaczymy pozniej czy dziala. Teraz czekam tylko az dojedzie do mnie monitor. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Mówiłem że woda z mydłem jest to wszystko co do szczęścia potrzebne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Juz wszystko dziala. Dzieki wszystkim za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowy Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 A na następny raz warto pomyśleć o zakupie dobrej i wydajnej pasty, która nie przewodzi prądu i nie będzie problemu: Arctic Ceramique ok 15zl Nanotherm XTC+ ok 35zl czy te pasty mozna bez broblemu stosowac do 'miedzi'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 Jak najbardziej tak - nie ma zadnych przeciwskazan :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 może już to ktoś pisał ale ale ja mam taki mały patęcik .. 8) poporstu jak sie wcikiem cały nadmiar zbierze i nadal pozostają kawałki pasty .... to pszykeljam taśme pszezroczystą ...i delikatnie paznokciem ..w miejscu gdzie się pszykeiło no i łądnie schodz :) może to troche głupie itp ale najważniejsze że dzała :) CU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja natomiast wziąłem ludwika i athlona (cały w paście srebrnej) - poszedłem do łazienki... Najpierw polałem procesor ludwikiem i paluszkiem ładnie wyczyściłem, po czym pod letnią biezącą wodę... Procesor wyglądał jak nowy! Nalezy pamiętac tylko o dobrym wysuszeniu... W kwestii standardowj białej pasty, to najlepsze wfekty daje czyszczenie "na sucho" - papierem toaletowym - poprzez "wcieranie". Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...