Skocz do zawartości
hotkey

Wgrywanie firmware do Teac

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś próbował wgrać firmware do nagrywarki Teac 24x10x40(model CDW524E) w celu możliwości kożystania z Mt Rainer i nagrywania CDMRW :?: Jak się to robi :?: Skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> program do wgrywania i firmware :?: Z góry THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś próbował wgrać firmware do nagrywarki Teac 24x10x40(model CDW524E) w celu możliwości kożystania z Mt Rainer i nagrywania CDMRW  :?: Jak się to robi  :?: Skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> program do wgrywania i firmware  :?: Z góry THX

biosy sa dostepne na stronie teaca . odpala sie to pod windowsem jak zwykla aplikacje . u mnie wszystko przepieglo poprawnie . z tych nowych funkcji nie korzystam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wogóle to małe ostrzeżenie z serwisu www.cdrinfo.pl na temat Twojej nagrywarki:

UWAGA: Jeżeli nagrywarka wyposażona jest oryginalnie w bios 1.0A to bezwzględnie konieczny jest uprzedni upgrade BIOSu do wersji 1.0C - w innym wypadku istnieje ryzyko błędnej aktualizacji BIOSu i wynikających z tego komplikacj w postaci problemów z nagrywaniem nośników a nawet całkowitej utraty możliwości nagrywania.

I odsyłam na ten serwis wogóle, masz tam najnowsze biosy, dość częste są aktualizacje strony. I jak sflashować bios też tam napewno znajdziesz.

Choć zapewniam, że na nagrywarkach teaca sprawa jest banalnie prosta i sprowadza się do włączenia programu i rozpoczęcia flashowania.

Ściąg więc te 2 biosy i powodzenia... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za wskazówki i linka. Będe uważał. Co najgorsze niestety dość często zdażają się u mnie zaniki napięcia i komp siada. Cio może się stać w czasie flashowania jeśli napięcie zaniknie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za wskazówki i linka. Będe uważał. Co najgorsze niestety dość często zdażają się u mnie zaniki napięcia i komp siada. Cio może się stać w czasie flashowania jeśli napięcie zaniknie  :?:

Nic sie nie stanie

Tylko nagrywarka sie zwali i kupisz sobie nową :lol:

PoZdr0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za wskazówki i linka. Będe uważał. Co najgorsze niestety dość często zdażają się u mnie zaniki napięcia i komp siada. Cio może się stać w czasie flashowania jeśli napięcie zaniknie  :?:

Nic sie nie stanie

PoZdr0

:lol: :lol: :lol:

Najpierw sflasciach!, a potem pogdybamy co sie stanie przy zaniku napięcia... Napewno nagrywarka nie będzie do wyrzucenia, wystarczy pewnie będzie znalezc ten sam model lub chociaż tej samej firmy.

Ale o tym pogadamy w razie zaniku napięcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za wskazówki i linka. Będe uważał. Co najgorsze niestety dość często zdażają się u mnie zaniki napięcia i komp siada. Cio może się stać w czasie flashowania jeśli napięcie zaniknie  :?:

Nic sie nie stanie

PoZdr0

:lol: :lol: :lol:

Najpierw sflasciach!, a potem pogdybamy co sie stanie przy zaniku napięcia... Napewno nagrywarka nie będzie do wyrzucenia, wystarczy pewnie będzie znalezc ten sam model lub chociaż tej samej firmy.

Ale o tym pogadamy w razie zaniku napięcia...

______Jasne_ze_nie_będzie_do_wyzucenia_Tylko_jak_nie_ma_kumpel_nagrywarki_podob

nej_to_dupa_____

Wtedy_czekan_nówka___albo_serwis____

Z_regóły_da_się_ją_zreanimowac__

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...