spyker (banan) Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 mam wielki problem z podkreceniem athlona 2000+thoroughbed po podkreceniu o 100 mhz w fuzzyz logic 4 kompuer sie resetuje moja plyte to msi kt4v pamic kingston 333 356mb radeon 9100 sapphire 64 mb nie wiem co sie dzieje prosze o pomoc czy to jakis defekt sprzetu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Sprawdz temperature procesora i napięcia oraz model zasilacza. Takie dane mogą bardzo pomóc przy diagnozowaniu problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Sprawdz temperature procesora i napięcia oraz model zasilacza. Takie dane mogą bardzo pomóc przy diagnozowaniu problemu. no wiec po kolei temperatura srednio ok 57 stopni napiecia : vcore 1,68 3,3 - 3,31 5 - 5,0 12- 11,88 zasilacz: megabajt MGB-350ATXP4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 no wiec po kolei temperatura srednio ok 57 stopni napiecia : vcore 1,68 3,3 - 3,31 5 - 5,0 12- 11,88 zasilacz: megabajt MGB-350ATXP4 ja jednak sądze, że to wina pamięci - kingstony do kręcenia są takie sobie, a niekiedy nawet w ogole nie da sie na nich "zaszalec"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 no wiec po kolei temperatura srednio ok 57 stopni napiecia : vcore 1,68 3,3 - 3,31 5 - 5,0 12- 11,88 zasilacz: megabajt MGB-350ATXP4 ja jednak sądze, że to wina pamięci - kingstony do kręcenia są takie sobie, a niekiedy nawet w ogole nie da sie na nich "zaszalec"... a w sklepie mowili mi ze sie dobrze beda podkrecac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 jezeli kupiles kingmax lub hyperx to zapomnij o tym co pisalem... tu masz artykul o zwyklych kingstonach i m.in. o hyperx (http://www.infopc.pl/index.php?id=recenzja&idrec=ddr2&idRec=2&strona=1#4 - info o zwyklych kingstonach) o kingstonach (zwyklych) w komputroniku - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=283 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 jezeli kupiles kingmax lub hyperx to zapomnij o tym co pisalem... tu masz artykul o zwyklych kingstonach i m.in. o hyperx (http://www.infopc.pl/index.php?id=recenzja&idrec=ddr2&idRec=2&strona=1#4 - info o zwyklych kingstonach) o kingstonach (zwyklych) w komputroniku -http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=283 mam te kingstony value w takim razie jakie mam kupic pamieci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Temperatura średnio 57C? Ile masz w stresie? Pamięci możesz sprawdzić ustawiając asynchro. Podnieś napięcie na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane76r Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 A z innej beczki rowniez a2000+ na jądrze Thoroughbred-B Seria B0, napiecie ustawione na 1.67 a fsb na 150 i smiga jak zloto ( wadliwe bo ma zablokowany mnoznik .... Czy drut mod go odblokuje ? ). Natomiast jak ustawie fsb 160 czyli robi sie 2GHz, napiecie na 1.8 i wszystko w win niby dziala ale juz 3d mark i prime95 sie wywalaja ( 3dmark wypisuje komunikat ze nie moze sie "focus" :) ). Pamieci mam Twinmosa 400 w dualu. Czy mozna mu podniesc napiecie bardziej ? Temp w spoczynku 47 a w stresie 51 .... Czy moze to wina zasilacza bo to stary codegen ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 A z innej beczki rowniez a2000+ na jądrze Thoroughbred-B Seria B0, napiecie ustawione na 1.67 a fsb na 150 i smiga jak zloto ( wadliwe bo ma zablokowany mnoznik .... Czy drut mod go odblokuje ? ). Natomiast jak ustawie fsb 160 czyli robi sie 2GHz, napiecie na 1.8 i wszystko w win niby dziala ale juz 3d mark i prime95 sie wywalaja ( 3dmark wypisuje komunikat ze nie moze sie "focus" :) ). Pamieci mam Twinmosa 400 w dualu. Czy mozna mu podniesc napiecie bardziej ? Temp w spoczynku 47 a w stresie 51 .... Czy moze to wina zasilacza bo to stary codegen ... ?moim zdaniem to zasilacz lecz nigdy pewnym byc nie mozna ale widzac twoj konfig to jakby nie bylo to do OC trzeba miec dobry prad, zainwestuj w chieftec`a lub q-tec`a (sam q-tec`a uzywam i jak dla mnie jest mniod:)) jezeli masz fundusze na to a jak nie to moze cos znajdziesz ciekawego na allegro! u mnie przy 166 i napieciu 1.625 dziala stabilnie (rock) reszte masz spoko a i podaj model mobo swojego a wtedy bedzie to przejrzyste.... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...