Skocz do zawartości
Johny_85

3200XP czy 3000XP

Rekomendowane odpowiedzi

zamierzam nabyć Athlona 3000XP lub 3200XP. Proszę o informacje dotyczące

a masz jakis FC albo ciekly azot bo z tych prockow wiele nie wyciagniesz IMHO DURON 1600@ATHLON3000 bardziej sie oplaca albo kup sobie lepsza Grafe albo cokolwiek bo naprawde nie oplaca sie topic kasy w te procki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za info. Chyba się zdecyduję na Bartona 2500. napiszcie jakie serie sie dobrze kreca

Zobacz cale forum "platforma amd" (chocby pierwsze 2-3 strony) - pelno tam tematow o thortonach/bartonach... z tymi seriami to roznie bywa, ale odblokowany mnoznik jest wazny :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli bedziesz mogl kupic bartona z odblokowanym mnoznikiem - to 2500xp, w sumie masz plytke ktora powinna pociagnac fsb 240 i wyzej, wiec nawet zablokowany to nie tragedia (11x240=2640mhz - a cos pamietam z chlodzenia ze jakies wypasione wc kompletujesz :) wiec przy dobrym procu to spoko - bartony sie grzeja ale wc to powinno pociagnac). Tylko przy takim fsb to z twoimi twinmosami to moze byc roznie - zalezy na jakich kosciach.

Jak plyta i ram nie ciagnie takiego fsb a nie bedziesz mial mozliwosci kupna odblokowanego 2500+, to przy wiekszej ilosci siana barton 2800+ albo 3000+ - sa fabrycznie na szynie 166 i maja mnozniki wyzsze niz 2500+ (odpowiednio 12,5 i 13) - przy zablokowanym mnozniku wiecej mhz na nizszym fsb.

Z seria proca to nikt ci chyba nie poradzi - obecnie odblokowane (ponizej 39 tygodnia) to rarytas a pozostale parametry to tak naprawde niewiele daja - no chyba ze testowana seria - na allegro sprzedaje gosciu "krostry" - kupowalem od niego nieblokowanego bartona, kreci sie przyzwoicie jak na moje mobo - sprobuj u niego moze.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj kumpel sobie sprawil COS takiego wlasnie [bartka 3200 - bez sensu] i wiem - wydajnosc MOJEGO sprzetu jest lepsza [i to nie kwestia ramoow lub grafiki bo ustawialem takie same parametry] i na podstawie wynikoow SANDRY... Wiec juz chyba jasne... Nie lubie rzucac slow na wiatra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...