Johny_85 Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Witam. W niedługim czasie (3 miesiące) zamierzam nabyć Athlona 3000XP lub 3200XP. Proszę o informacje dotyczące podkręcalnośći owych procesorów. Z góry dziękuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 alez prosze: http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami18[CK] Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 zamierzam nabyć Athlona 3000XP lub 3200XP. Proszę o informacje dotyczące a masz jakis FC albo ciekly azot bo z tych prockow wiele nie wyciagniesz IMHO DURON 1600@ATHLON3000 bardziej sie oplaca albo kup sobie lepsza Grafe albo cokolwiek bo naprawde nie oplaca sie topic kasy w te procki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Kup sobie lepiej A64 kosztuje tyle samo co 3200XP, a wydajność o niebo lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Albo Bartona2500+ i krec go na 3200+ (fsb400) bardzo ladnie i latwo daja sie podkrecac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 XP 3200+ to mozna zrobic chyba z kazdego XP 2500+ i zaoszczedzic tym samym troche kasy :idea: Tylko wazne, zeby mnoznikiem moznabylo sie bawic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Dzieki za info. Chyba się zdecyduję na Bartona 2500. napiszcie jakie serie sie dobrze kreca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Dzieki za info. Chyba się zdecyduję na Bartona 2500. napiszcie jakie serie sie dobrze krecaZobacz cale forum "platforma amd" (chocby pierwsze 2-3 strony) - pelno tam tematow o thortonach/bartonach... z tymi seriami to roznie bywa, ale odblokowany mnoznik jest wazny :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Jezeli bedziesz mogl kupic bartona z odblokowanym mnoznikiem - to 2500xp, w sumie masz plytke ktora powinna pociagnac fsb 240 i wyzej, wiec nawet zablokowany to nie tragedia (11x240=2640mhz - a cos pamietam z chlodzenia ze jakies wypasione wc kompletujesz :) wiec przy dobrym procu to spoko - bartony sie grzeja ale wc to powinno pociagnac). Tylko przy takim fsb to z twoimi twinmosami to moze byc roznie - zalezy na jakich kosciach. Jak plyta i ram nie ciagnie takiego fsb a nie bedziesz mial mozliwosci kupna odblokowanego 2500+, to przy wiekszej ilosci siana barton 2800+ albo 3000+ - sa fabrycznie na szynie 166 i maja mnozniki wyzsze niz 2500+ (odpowiednio 12,5 i 13) - przy zablokowanym mnozniku wiecej mhz na nizszym fsb. Z seria proca to nikt ci chyba nie poradzi - obecnie odblokowane (ponizej 39 tygodnia) to rarytas a pozostale parametry to tak naprawde niewiele daja - no chyba ze testowana seria - na allegro sprzedaje gosciu "krostry" - kupowalem od niego nieblokowanego bartona, kreci sie przyzwoicie jak na moje mobo - sprobuj u niego moze. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 ...Tylko przy takim fsb to z twoimi twinmosami to moze byc roznie - zalezy na jakich kosciach. A ja myślałem że moje Twinmosy są bardzo ok, dlaczego by miały nie pociągnąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 to zle myslales....... zaczynasz mnie juz denerwoiwac, napiszcie serie, napiszcie to i sramto poszuakj sobie sam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Koleś, jak się nie podoba to nie pisz i tyle. To ja mam dość Twoich uwag!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 hehe, nawet nie mam zamiru :lol: koles Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 na forum jest naprawde w chooj info, i wystarczy poszukac na ten temat. jakbys pytal o seria a64 lub a-fx to wtedy bys mial odpowiedzi a nie cos takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 bierz pierwszy lepszy 2500+ a na magistrali smignie na 3200+ jak nie chcesz eXtremy z niego wyciskac to nie zajmuj sobie glowy seriami ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaban Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja też mam bartona 2500 + i podkręciłem go na 3200+ :D i chodzi bardzo dobrze na magistrali 200 (400) . Bardzo dobra wydajność .Gorąco polecam. :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Cześć Kaban i inni:). Powiedz mi jakiej firmy masz pamięci. A tak w ogóle jak dobrze pojdzie to będę miał w krótkim czasie: Bartona 2500, ASUS A7N8X DELUXE i Raptora od WD (37GB) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja CI powiem tyle - ja mam AXP 1700 i mam wydajnosc DUZO lepsza niz bartka 3200 po OC [bo mam 2300 MHz] wiec sam rozumiesz... lepiej moze dorzucic troszke i kupic A 64? Szybszy i DUUUUZOOOO lepszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 a nib skad to wiesz???? nie wydaje mi sie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Moj kumpel sobie sprawil COS takiego wlasnie [bartka 3200 - bez sensu] i wiem - wydajnosc MOJEGO sprzetu jest lepsza [i to nie kwestia ramoow lub grafiki bo ustawialem takie same parametry] i na podstawie wynikoow SANDRY... Wiec juz chyba jasne... Nie lubie rzucac slow na wiatra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 1467 @ 2205 [200 x 11 x 1.6] // 2x256 RAM TwinMOS 333 @ 400 [ 7-3-3-3 ] hmmm na takich timingach to nie wiem jakim cudem wziales tego bartona kolegi :roll: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Aaa - no bo podpis jest nieaktualny oczywiscie :) Juz zmieniam a dla Ciebie specjalnie FSB 210 Multiplier - 11 Timingi [niestety] - 7-2-3-2.5 [Qpilem radiatorki, nie zeby cos...] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaban Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 pamięci słabizna 256 ddr 400 :? ale niestety Seitec-a taka mało znana firma po prostu kupiłem jako niefirmówke ale na nic więcej kaski nie mam :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 na jakich kosciach sa te seiteci , tzn ile ns ??? czy ida na cas 2 , sprawdz , jak mozesz to podniesz napecie dla ramu do 2,9v i wtedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Witajcie. Juz mam zaklepanego Bartona 2500. Dzięki za porady. Czy moje TWINMOSY będą dobrze pracowały na ASUSIE A7N8X DELUXE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 A CZY WROZKA JUZ WROCILA Z WAKCAJI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 btw jest chyba caly topic o tym asusie, wiec laskawie go sobie przegladnij. Jest tam duzo o kompatybilnych pamieciach..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...