POWER BY AMD Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 mam problem z wyborem zasilacza i tak myśle do tej pory kazdy był super gdyby nie linia 12v i tak pomyślałem no tak z koro te mobo bie ze dla procka i grafy z 12v + reszta komponetów to wychodzi ?? no włsnie ile ilemój komp zazera 12v przy max ustawieniach czyli cpu 2.25v ram 2.9v agp 1.6v nb 1.7 dyk i cdrw + 10 wiatraków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 zapomniales dodac, ze z tych 10 wentyli 3 to sa delty, dwa swieca i jeden to zalman 92mm :) zaslike musisz miec naprawde mocna skoro chieftec i enermax powiedzialy dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 a co myslicie zeby specjalnie dla wentyli podlaczyc jeszcze jeden zasilacz :wink: tylko zastanawia mnie o jakiej mocy (jak najmniejsza ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 a co myslicie zeby specjalnie dla wentyli podlaczyc jeszcze jeden zasilacz :wink: tylko zastanawia mnie o jakiej mocy (jak najmniejsza ;)) No właśnie. Jeśli masz w budzie wystarczająco dużo miejsca, to kup sobie zasilacz AT za 20zł, podłącz na przekaźniku i voila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 he he i jeszcze jedno :wink: czy zwykly zasilacz musi byc instalowany w poziomie ?? (pionowo bardzie bardziej by mi pasowal) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Nie musi - w większości obudów desktop jest właśnie pionowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 no tylko trzeba temu 2 zasilaczowi zapewnić minimalny pobur produ a jak mam zapewnić pobir na liniach 3.3 i 5v lampki choinkowe mam podłaczyć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 jak chcesz to moge Ci pozyczyc 140 czerwonych lampek :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 EE zasilacze AT bez problemu sprawowaly sie bez obciazenia na liniach, ja tez mialem specjalnie zasilacz na same wiatraki bo codegen;) nie wyrabial i wszystko bylo podpiete pod 12v i dzialalo bez problemu, tak na marginesie to AT nie mialo 3.3v ;) tylko +-12 +-5 ;) i takie pytanie : jak Ty wytrzymujesz z 3 deltami ?? :) ja z 1 nie moglem wytrzymac,, ale meczylem sie z nia rok, potem dalem qmplowi, ten sie pocieszyl tydzien a potem podziekowal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Hej, wejdź na www.xtremesystem.org, kliknij na Forum, poten na Search i wpisz PSU Znajdziesz coś, tam wymieniają najlepsze zasilacze typu Antec, Topowery itp. 8) Swoją drogą - ile masz przy +12V i +5V z molex'a? Przy moim Enermax'e odpowiednio z wskaźnika wychodzi 12.06-12.10 i 5.14-5.15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 no wiuec enermax juz sprzedany teraz kruluje chieftec po małej zabawie z potencjiometrem na pocieszenie moge powiedzec ze klient kóry kupił odemnie enermaxa ma p4 @3.2 r 9800pro.raptora +160 gb 1gb ramu dvdrw i pare innych tego typu smieci i mówi ze chodzi idealnie i cicho wiec zasiłka była na bank dobra tylko on oprócz proca za duzo nie kreci procek z 2.4 chyba nawet napiecia nie podnosił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ja mysle ze zostaje ci pozbieranie kasy na jakiegos anteca TRUE POWER przynajmniej 480watt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 EE zasilacze AT bez problemu sprawowaly sie bez obciazenia na liniach, ja tez mialem specjalnie zasilacz na same wiatraki bo codegen;) nie wyrabial i wszystko bylo podpiete pod 12v i dzialalo bez problemu, tak na marginesie to AT nie mialo 3.3v ;) tylko +-12 +-5 ;) i takie pytanie : jak Ty wytrzymujesz z 3 deltami ?? :) ja z 1 nie moglem wytrzymac,, ale meczylem sie z nia rok, potem dalem qmplowi, ten sie pocieszyl tydzien a potem podziekowal ;) 5v jak bym je trzymał na 12v to bym juz dzis swojej tuby nie słyszał mam na oku top powera 520w i Enhance ENS-0246 co o nich myślicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...