Skocz do zawartości
POWER BY AMD

ile mój zasilacz musi mieć na 12v

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z wyborem zasilacza i tak myśle do tej pory kazdy był super gdyby nie linia 12v i tak pomyślałem no tak z koro te mobo bie ze dla procka i grafy z 12v + reszta komponetów to wychodzi ?? no włsnie ile ilemój komp zazera 12v przy max ustawieniach czyli

cpu 2.25v

ram 2.9v

agp 1.6v

nb 1.7

dyk i cdrw + 10 wiatraków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myslicie zeby specjalnie dla wentyli podlaczyc  jeszcze jeden zasilacz  :wink:  tylko zastanawia mnie o jakiej mocy (jak najmniejsza ;))

No właśnie. Jeśli masz w budzie wystarczająco dużo miejsca, to kup sobie zasilacz AT za 20zł, podłącz na przekaźniku i voila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EE zasilacze AT bez problemu sprawowaly sie bez obciazenia na liniach, ja tez mialem specjalnie zasilacz na same wiatraki bo codegen;) nie wyrabial i wszystko bylo podpiete pod 12v i dzialalo bez problemu, tak na marginesie to AT nie mialo 3.3v ;) tylko +-12 +-5 ;) i takie pytanie : jak Ty wytrzymujesz z 3 deltami ?? :) ja z 1 nie moglem wytrzymac,, ale meczylem sie z nia rok, potem dalem qmplowi, ten sie pocieszyl tydzien a potem podziekowal ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, wejdź na www.xtremesystem.org, kliknij na Forum, poten na Search

i wpisz PSU

Znajdziesz coś, tam wymieniają najlepsze zasilacze typu Antec, Topowery

itp. 8)

Swoją drogą - ile masz przy +12V i +5V z molex'a?

Przy moim Enermax'e odpowiednio z wskaźnika wychodzi 12.06-12.10

i 5.14-5.15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiuec enermax juz sprzedany teraz kruluje chieftec po małej zabawie z potencjiometrem na pocieszenie moge powiedzec ze klient kóry kupił odemnie enermaxa ma p4 @3.2 r 9800pro.raptora +160 gb 1gb ramu dvdrw i pare innych tego typu smieci i mówi ze chodzi idealnie i cicho wiec zasiłka była na bank dobra tylko on oprócz proca za duzo nie kreci procek z 2.4 chyba nawet napiecia nie podnosił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EE zasilacze AT bez problemu sprawowaly sie bez obciazenia na liniach, ja tez mialem specjalnie zasilacz na same wiatraki bo codegen;) nie wyrabial i wszystko bylo podpiete pod 12v i dzialalo bez problemu, tak na marginesie to AT nie mialo 3.3v ;) tylko +-12 +-5 ;) i takie pytanie : jak Ty wytrzymujesz z 3 deltami ?? :) ja z 1 nie moglem wytrzymac,, ale meczylem sie z nia rok, potem dalem qmplowi, ten sie pocieszyl tydzien a potem podziekowal ;)

5v jak bym je trzymał na 12v to bym juz dzis swojej tuby nie słyszał

mam na oku top powera 520w i Enhance ENS-0246 co o nich myślicie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi