Skocz do zawartości
KvM

jak uruchomic to dziadostwo

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi o karte DVDpm2t firmy A-TREND. Strona firmowa zdaje sie nie istnieje. Sukalem juz pare godzin sterow, ale mam wrazenie, ze ta karta byla sprzedawana tylko w Polsce.

Ma ktos moze cos takiego, albo wie gdzie dorwac do tego shitu strowniki?

opis karty tu:

http://www.allcom.pl/karty/atrend_dvd.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

Cytaty x podanego przez ciebie URL:

"UWAGA: Karta działa w systemach Windows 95 OSR2 i Windows 98"

"W zestawie:

Karta

Płyta ze sterownikami i oprogramowaniem ..."

Zas strona Atrend faktycznie.. nie istnieje, stary IRL to: http/www.atrend.com.tw/english/product/multimd/dvdpm2t.htm - tu byly sterowniki. Produkowana do 1998 roku :-(. Spojrze jeszcze na windrivers.com (mam abonament) i Ci odpowiem.

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

Cytaty x podanego przez ciebie URL:

"UWAGA: Karta działa w systemach Windows 95 OSR2 i Windows 98"

"W zestawie: 

Karta 

Płyta ze sterownikami i oprogramowaniem ..."

Zas strona Atrend faktycznie.. nie istnieje, stary IRL to: http/www.atrend.com.tw/english/product/multimd/dvdpm2t.htm - tu byly sterowniki. Produkowana do 1998 roku :-(. Spojrze jeszcze na windrivers.com (mam abonament) i Ci odpowiem.

-- 

Pozdrawiam

Dzieki wielkie za zainteresowanie :-) oczywiscie chce to uruchomic pod w98. Niestety plyte ze sterami i softem polamala mi corka :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma za co. Sa tu: ftp://ftp.univ-lille1.fr/pub/vendor/atren..._Serial/TVDPM2T

Przepraszam, ze czekales, no i za brak uploadu, ale mi ftp wysiadl :-(

--

Pozdrawiam

Stary! Jestes fenomenalny! Dzieki wielkie. Jak mozesz jeszcze napisac jak to znalazles to bede w siudmym niebie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary! Jestes fenomenalny! Dzieki wielkie. Jak mozesz jeszcze napisac jak to znalazles to bede w siudmym niebie ;-)

Coz.. Nie przesadzaj. W Sieci jest wszystko. Plik, ktorego szukasz wazy 2.9MB (sprawdzilem). Ajak go znalazlem? URL http://www.windrivers.com (niestety, platny, na haslo), tam WhiteBoard, zapytanie, i po ok. 30 sekundach reply z France. Caly sekret.. :)

--

Wszystkiego Dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz.. Nie przesadzaj. W Sieci jest wszystko. Plik, ktorego szukasz wazy 2.9MB (sprawdzilem). Ajak go znalazlem? URL http://www.windrivers.com (niestety, platny, na haslo), tam WhiteBoard, zapytanie, i po ok. 30 sekundach reply z France. Caly sekret.. :)

--

Wszystkiego Dobrego

Najgorsze, że nie pomogło. Efekt jest taki jak po zainstalowaniu driverów uniwersalnych od mpact2. CZyli są jakieś dwa niezainstalowane urządzenia, grafika jest z wykrzyknikiem i nie dział w innych rozdz. jak 480x640 x 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze, że nie pomogło. Efekt jest taki jak po zainstalowaniu driverów uniwersalnych od mpact2. CZyli są jakieś dwa niezainstalowane urządzenia, grafika jest z wykrzyknikiem i nie dział w innych rozdz. jak 480x640 x 4

Coz.. Obawiam sie, ze bedzie potrzebny CD-ek. Tam byl pewnie jeszcze jakis driver-sprzeg z karta graficzna. Przepraszam. Pozostaje nam apel: userzy takiej karty z plytka CD - pomocy! (moze ten dystrybutor sie "poczuje"?). Bo via Siec szukanie calych plyt jest hmm.. ryzykowne, zwlaszcza na stalym IP.

--

Dobrej Nocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz.. Obawiam sie, ze bedzie potrzebny CD-ek. Tam byl pewnie jeszcze jakis driver-sprzeg z karta graficzna. Przepraszam. Pozostaje nam apel: userzy takiej karty z plytka CD - pomocy! (moze ten dystrybutor sie "poczuje"?). Bo via Siec szukanie calych plyt jest hmm.. ryzykowne, zwlaszcza na stalym IP.

--

Dobrej Nocy

Podejrzewam, że prędzej kupię jaką inną kartę. :-) Leży już u mnie ona od dłuższego czasu i żal mi jej, bo w sumie całkiem fajna. Wydaje mi się, że kiedyś udało mi się ją uruchomić. Nie pamiętam tylko jak :-(

Czemu uważasz, że szukanie całych płyt ze stałym IP jest ryzykowne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, ze predzej kupie jaka inna karte. :-) Lezy juz u mnie ona od dluzszego czasu i zal mi jej, bo w sumie calkiem fajna. Wydaje mi sie, że kiedys udalo mi sie ja uruchomic. Nie pamietam tylko jak :-(

Po kolei: nie wiem jak zasnac w taki zaduch (off-topic) :-). A sam znam Twoj bol. bo: lubie "ozywiac" starsze karty, czasem naprawde warto, a i "niszczycielke" (tej samej plci, co Twoja) mam, tylko juz dorosla, i nie niszczy nic u mnie (a za zniszczenia poza swoim domem nie odpowiadam :-)).

Zas stale IP.. Mialem juz nalot. Chcialem sciagnac divX`a wystawionego na "podpuche" :-(

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, ze predzej kupie jaka inna karte. :-) Lezy juz u mnie ona od dluzszego czasu i zal mi jej, bo w sumie calkiem fajna. Wydaje mi sie, że kiedys udalo mi sie ja uruchomic. Nie pamietam tylko jak :-(

Po kolei: nie wiem jak zasnac w taki zaduch (off-topic) :-). A sam znam Twoj bol. bo: lubie "ozywiac" starsze karty, czasem naprawde warto, a i "niszczycielke" (tej samej plci, co Twoja) mam, tylko juz dorosla, i nie niszczy nic u mnie (a za zniszczenia poza swoim domem nie odpowiadam :-)).

Zas stale IP.. Mialem juz nalot. Chcialem sciagnac divX`a wystawionego na "podpuche" :-(

No to gratuluję córki. Ja tam nalotu się nie boję - wszystko mam legalne. U Ciebie jak się skończyło?

Spróbuję jeszcze na innym windowsie (znaczy na 98 ale zainstalowanym na czysto). Może to wina tych pierwotnie zainstalowanych sterów?

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to gratuluje córki. Ja tam nalotu sie nie boje - wszystko mam legalne. U Ciebie jak sie skonczylo?

Spróbuje jeszcze na innym windowsie (znaczy na 98 ale zainstalowanym na czysto). Może to wina tych pierwotnie zainstalowanych sterów?

Ad1. Nie ma czego gratulowac. Teraz jestes (-cie) szczesliwy, za pare latek zaczniesz sie bac, jak kazdy ojciec, za nastepnych pare odetchniesz z ulga (ale - nigdy nic nie wiadomo:-))

Ad2. Na szczescie nic, poza donosem do providera (tepsa), i uwaga, "ze beda mieli na mnie oko" - a tylko chcialem "Atak Klonow" przed premiera obejrzec :-(. Teraz i w Polsce robia takie podpuchy. Z modemem to pol biedy (poza iloscia impulsow), bo im sie nie chce logow sprawdzac, a stale maja 'na widelcu". Dlatego (na razie) "jestem grzeczny" :-)

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...