Gość Dabek Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 SuperPi testowałem na 16M chyba z 10 razym, Prime było z godzinkę i pół dnia grałem w CS:S, więc chyba stabilne jak skała 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Jakies macie slabe egzemplarze :( Moje Kingstony schodza do 2,5,2,2,5 na 400MHz a kreca sie na 508MHz :twisted: na napieciu 2,8V i na standartowych timingach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 no możliwe bardo, ale to zależy od oznczenia kości, także trafiłeś prawodpodobni ena jakieś BH-5. Ja mam te tylko 512, ale na 217 (434) przy 2,8V chodzą 2,5-3-3-8; więcej nie chcą iść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Witam, No to jak zwykle mialem pecha... kupilem z kompem kingstony model co w topicu spokojnie chodzily na 11-2-2-2, ostatnio wlasciwie dzisiaj kupilem kostke o tym samym oznaczeniu. No nic wkladam do kompa odpalam i plyta piszczy... Wszedlem do biosu i pozmienialem timmingi na optimal komp wstal wszedlem do aidy i na jednym slocie pisze Kingston K a na drugim Samsung :(. Jak ta pamiec na kosciach samsunga sie kreci ? Dodam ze chodze na FSB 166 wiec to az tak duzo nie jest. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 @rbtck1 moje są na kościach SAMSUNGa, więc kręcą się w miare dobrzę ---> patrz posty wyżej. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 No niestety trafilem na bardzo trefny egzemplarz ;/ Puscilem je na 2,7 v i dalej nie chca chodzic na 11-2-2-2 a nawet probowalem na 2,8 v tez nic. Narazie chodze 11-3-3-2 2,7v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 sugeruje wymianę pamięci na jakieś HYNIX'y D-43 albo BH6 i wasze i moje kłopoty z tmingami znikną ... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Witam wszystkich, testuję właśnie pamiątki tyle że z C3A/256 na płytce Epox 8RDA3+ Memtestem i chodzą mi 2,5-3-3-8 2,9V na FSB 235 (2x256 Single) czy walczyć o FSB czy o te timingi? (240 i 239 rzucał błędami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 wybaczcie za podłaczenie sie do topica ale nie wiem gdzie indziej o to zapytac, jakie jest standardowe ustawienie tych pamieci Kingston KVR400X64C3/512, jak daje na optimal w biosie to mam 7-3-3-2,5 a by spd 8-3-3-3, a pamiętam na 100% ze kiedys miałem z poczatkową wartościa 11 i jakims dziwny trafem optimal zmieniło sie na prawie turbo!;(mobo jak w opisie thx za wszelkie info, a pytam bo mi sie takie błędy zaczęły pojawiać: Dzieks niko szkoda ze nie piszesz co to za plik do halfa bo pewnie by się przydał, zreszta HL2 skończony i jakoś nie chce mi się wracać do C17 więc luzik, a obecnie zniknął ten problem, więc nastąpiło samorozwiązanie, thx za zainteresowanie:)pozdro obecnie mam tylko <a href="http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=101337">obawy co do Silencera rev3</a> :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 wybaczcie za podłaczenie sie do topica ale nie wiem gdzie indziej o to zapytac, jakie jest standardowe ustawienie tych pamieci Kingston KVR400X64C3/512, jak daje na optimal w biosie to mam 7-3-3-2,5 a by spd 8-3-3-3, a pamiętam na 100% ze kiedys miałem z poczatkową wartościa 11 i jakims dziwny trafem optimal zmieniło sie na prawie turbo!;(mobo jak w opisie thx za wszelkie info, a pytam bo mi sie takie błędy zaczęły pojawiać: daj By SPD - to jest standard, ewentualnie 3-3-3-11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam. Chcialem sie zapytac posiadaczy takowych kingstonow, jak rozpoznac na jakich sa kostkach ,gdyz nie znam sie na tych oznaczeniach tzn. logach jakie sa na pamiciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam. Chcialem sie zapytac posiadaczy takowych kingstonow, jak rozpoznac na jakich sa kostkach ,gdyz nie znam sie na tych oznaczeniach tzn. logach jakie sa na pamiciach. Najczęściej pisze to na samych kosktach. Jeśli tam tego nie psize, to jest napisane na opakowaniu, tak jest w przypadku kosci Pronos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam. Chcialem sie zapytac posiadaczy takowych kingstonow, jak rozpoznac na jakich sa kostkach ,gdyz nie znam sie na tych oznaczeniach tzn. logach jakie sa na pamiciach. Najczęściej pisze to na samych kosktach. Jeśli tam tego nie psize, to jest napisane na opakowaniu, tak jest w przypadku kosci Pronos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Wlasnie nie jest napisane, tylko jest jakies logo (0) cos takiego tylko przekrecone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Posiadam 2x256MB Kingston 333 cl2,5 na Winbond BH6, teraz chciałbym dorzucić 512MB w jednej kostce i zastanawiam się czy lepiej kupić KVR400X64C2.5/512 czy KVR333X64C2.5/512 - jak wiadomo o Winbonda ciężko a obecne chodzą FSB 228 11-3-2-2cl - które lepiej kupić :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Witam. Chcialem sie zapytac posiadaczy takowych kingstonow, jak rozpoznac na jakich sa kostkach ,gdyz nie znam sie na tych oznaczeniach tzn. logach jakie sa na pamiciach. Na pudełku, na naklejce w lewym dolnym rogu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Doszedlem to tego, ze sa to pamiatki na kosciach Mosel :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Możecie mi pomóc Ja mam Kingstony 512 400 mhz cl3. Jak puszczam szyne na 200 mhz to bios mi sie wiesza czasem i do windowsa nie wchodzi. Ktoś mi mówił, że one mają jakieś T1 a na nforcie2 nie można tego przedstawić na off lub T2 i przez to są zwisy. Pamięci mają Kingstone ??? Jakie mam dać napięcie na te ramy, żeby wszystko chodziło cacy. Zresztą sam nie wiem jakie teraz mają chyba 2,6 V tak pisze na ramach. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Dziś dostałem w łapki pamięć jak w tytule - na kościach widnieje napis "Kingston" timingi By SPD to 8-3-3-3 dla FSB 200, udało mi się wycisnąć FSB 220 z timingami 8-3-3-2,5 :? przy FSB 222 wywalają się gry a przy FSB 225 są restarty w 3D. Zastanawaim się ile polecą 400MHz z fabrycznym cl2,5 - takie właśnie chcę kupić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Tolokan_PL ja miałem to samo, ale tylko w grze Halflife 2, trzeba było wgrać Fixa malutki pliczek do katalogu i działa. I co nikt nie wie czemu mam zwisy na fsb 200 mhz !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Możecie mi pomóc Ja mam Kingstony 512 400 mhz cl3. Jak puszczam szyne na 200 mhz to bios mi sie wiesza czasem i do windowsa nie wchodzi. Ktoś mi mówił, że one mają jakieś T1 a na nforcie2 nie można tego przedstawić na off lub T2 i przez to są zwisy. Pamięci mają Kingstone ??? Jakie mam dać napięcie na te ramy, żeby wszystko chodziło cacy. Zresztą sam nie wiem jakie teraz mają chyba 2,6 V tak pisze na ramach. Dzięki Jeśli masz FSB 200 MHz to pamięci też pracują na 200 MHz a nie na "400" jak napisałeś. Co do zwisów to hm przestaw na CL2,5 daj im napięcie 2,7 V i zobacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Dziś dostałem w łapki pamięć jak w tytule - na kościach widnieje napis "Kingston" timingi By SPD to 8-3-3-3 dla FSB 200, udało mi się wycisnąć FSB 220 z timingami 8-3-3-2,5 :? przy FSB 222 wywalają się gry a przy FSB 225 są restarty w 3D. Zastanawaim się ile polecą 400MHz z fabrycznym cl2,5 - takie właśnie chcę kupić ... 200 Mhz nie 400 :) A to zależy od sztuki, ja mam zwykle Value RAM 2 x 512 MB ktore biegają bez problemu na 275 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Tak masz racje Szyna 200 Mhz. Mam taki problem z tymi pamięciami Kingstona jak w tytule, ale 512. Puszczam kompa.... szyna na 181 śmiga jak głupia. Więc puszczam kompa na 190 mhz, pamięci też na 190 mhz. Zwiększam napięcie na pamięci 2,77V timingi ustawiam na 8-3-3-2,5 lub na 9-3-3-2,5. I wchodzi mi do Windowsa wszystko pięknie ładnie, ale w 3dmarku mi wysiada, nie wiece jakie timingi ustawić, albo co innego zrobić ?? A na szynie 200 mhz to już wogóle kicha z tymi pamięciami, wszystko się tnie............... HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 ak masz racje Szyna 200 Mhz. Mam taki problem z tymi pamięciami Kingstona jak w tytule, ale 512. Puszczam kompa.... szyna na 181 śmiga jak głupia. Więc puszczam kompa na 190 mhz, pamięci też na 190 mhz. Zwiększam napięcie na pamięci 2,77V timingi ustawiam na 8-3-3-2,5 lub na 9-3-3-2,5. I wchodzi mi do Windowsa wszystko pięknie ładnie, ale w 3dmarku mi wysiada, nie wiece jakie timingi ustawić, albo co innego zrobić ?? A na szynie 200 mhz to już wogóle kicha z tymi pamięciami, wszystko się tnie............... HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 @niko2003 - Jak moga ci sie ciac na FSB 200 pamieci, ktore nominalnie pracuja na FSB 200? 8O Albo zes cos spapral, albo po prostu zmien CL na 3 i juz. Jak sie nie da, to sie nie da, nawet mlotek nie zadziala. 3-3-3-8 to standardowe timingi tych pamieci, u mnie pojda na 2.5-3-3-6, u innych 2-2-2-6... Twoj model nie wytrzymuje CL2.5 i czas sie z tym pogodzic. Druga rzecza moze byc procesor... Pamietaj, ze zwiekszajac FSB, zwiekszasz tez taktowanie procesora... Moze procesor nie dzwignie FSB 200 i dlatego masz problemy... @epoxer - moj brat ma te Kingstony CL2.5. I nie pojda mu na lepiej niz 2.5 :) Niestety, kwestia modelu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Kręć memki asynchro, proca zostaw default . Zwiększ napięcie na maxa ile morzesz (ja moge max 2,8V) i zobaczysz ile twoje memki potrafią. Potem kręć proca asynchro i jak już wyciśniesz z proca max to puść synchro proca z ramkami i po obniżaj timingi. Ja kręciłem wszystko synchro, bo FSB jest narazie małe i doszłem do FSB 215 (tylko narazie na Codeshicie, bedzie wiecej jak bedzie nowa zasiłka) i potem pobawiłem sie z timingiami. Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 kupilem te kingsoty okazyjnie 256mb za 90zł i mam te pamieci na kosciach infineona? normalne to? drugie pamieci mam znowu infineony tez na tych samych kostkach co kingstony te same oznaczenia maja. obie smigaja w dualu bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 ja tez mam na infineonach:)) chodza mi na 2-3-2-5:)) na 200MHz w dualu na 2,6V na 2-2-2-6 nie wstaja:((niestety nie wiecie czy moze jest jakas bardziej wydajna konfiguracja timingow pomiedzy tymi ci mam teraz a 2-2-2-6?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...