shaolin Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Wczoraj po malym 'psuciu' biosa (zmiana mnoznika i paru innych ustawien) zrobilem reset grata, przez pierwsze 3 sek bylo ok ;) ruszylo cdromem i nagle 4 piski i [gluteus maximus]. Monitor czarny. Kasowanie CMOS`a zworka i bateria nic nie dalo. Caly czas to samo. Konfig: 2x64mb 133, 1x64mb 100, Duron 650@715 i plyta ECS K7VZA Wielokrotne resetowanie ktore pomaga czasem w przypadkach erroru biosu nie pomoglo. Takze wsadzanie pokolei bebechow i proba uruchomienia nic nie dalo. Prosze o pomoc bo juz stracilem nadzieje na to ze cos uda sie zrobic z gratem... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 sprawdz podlaczenie wiatraka, mi sie podobnie dzialo jak mialem ta plyte ma hjakies zabezpieczenie, czujnik wiatraka ze jak go nie wykryje poprawnie to pipipi i zamkniecie systemu :lol: moze to o to chodzi ;) jak nie to to poszukamy innego rozwiazania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaolin Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Sprawdzilem wszystkie kabelki itp. Dalej jak uruchamiam to 4 dlugie piski i sie wylacza. Nawet moj ojciec probowal cos zrobic i nic nie wyszlo. Nie wiem co zrobic... help :) Na razie zostawilem jedne pamieci (133mhz), odlaczylem dyski, cd i fdd. I nie wiem czemu jak wsadzam wtyczke do gniazda zasilacza to cos strzela ;) ostatnio juz raz mi sie upalil zasilacz ale nie bylo nigdy takich objawow jak teraz. Edit: Czasami po ponownym resecie przestaje piszczec, ale dalej wszystko martwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 a na innym ramie sprawdzales ? no i jak sie zachowuje bez ramu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaolin Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Bez ramu te same objawy a na innym nie sprawdzalem bo nie mam dostepu do innego. Ale moze komus dzisiaj zabiore i sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...