ANalfabeta Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Mysle o zakupie nagrywarki DVD Liteona i myslalem na poczatku o modelu 411s (wiadomo przerobka na 811), ale patrze po sklepach i jest rowniez model 451s ! Mam wiec pytanie jakie sa roznice pomiedzy nimi, bo z wielu opisow niestety nic niewynika. Czesto przy 451s podane jest ze jest DUAL (o ile wiem 411 rowniez obsluguje +/-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Bierz tego nowszego :) A co do róznic to nie mam pojęcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 A da sie przerobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Jasne, że się da :) 451S@851S :D - Działa wyśmienicie! Tylko, nie wiem, gdzie znajdziesz płytki x8 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 No niegadaj ?? Serio ?? YEAH pewnie zaraz nawiedze cdrinfo.pl :) Dzieki teraz bede mogl spokojnie isc spac :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Kowanski na swojej stronie ma wszystkie potrzebne narzędzia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jak narazie mod sie powiodl poczekamy na plytki x8 to bedzie lepszy test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jak narazie mod sie powiodl poczekamy na plytki x8 to bedzie lepszy test.I tak płytek nagranych taką prędkością nie przeczyta 9/10 stacjonarnych odtwarzaczy DVD 8) Z 4x są problemy, a co dopiero 8x 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jak narazie mod sie powiodl poczekamy na plytki x8 to bedzie lepszy test.I tak płytek nagranych taką prędkością nie przeczyta 9/10 stacjonarnych odtwarzaczy DVD 8) Z 4x są problemy, a co dopiero 8x 8O Ja mam jakiś egzotyczny odtwarzacz Norcent LHNT-2000 i płytki DVD-R nagrane x4 czyta bez żadnego problemu! Sprawdzałem na dwóch markach. Może starsze odtwarzacze DVD (sprzed 2000 roku) nie radzą sobie z takimi płytami. Tutaj problemem nie jest prędkość, lecz fakt, że z prędkością x8 nagrywane są jedynie płytki DVD+R, których wiele odtwarzaczy stacjonarnych nie obsługuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Nie wiem czy wiesz, ale to właśnie te egzotyczne odtwarzacze mają najmniej problemów. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ALE JAJA! Okazuje się, że 451S można przerobić nawet na 812S!!! :) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32098 Tylko, kto jeszcze tego spróbuje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 I tak najczesciej nagrywam plytki zdanymi. Na filmy przyjdzie czas. wojs Co daje mod na 812s ?? UPDATE. Doczytalem DVD-RW x4 a nie x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 I tak najczesciej nagrywam plytki zdanymi. Na filmy przyjdzie czas. wojs Co daje mod na 812s ?? UPDATE. Doczytalem DVD-RW x4 a nie x2 Yeeeeeeeeeeessssssss!!! Ten mod też u mnie działa! 8) Analfabeta, jeśli masz 451S lub 851S, to myślę, że bez problemu możesz pokusić się o kolejną modyfikację :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Ciekawe, czy doczekam momentu, kiedy pojawi się mod 451S@DVD-RW DUAL LAYER ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Ciekawe, czy doczekam momentu, kiedy pojawi się mod 451S@DVD-RW DUAL LAYER ;)Sądze ze to tylko kwestia czasu. Gdzies przed oczkami mi mignelo ze wystarczyc ma pewnie tylko zmiana firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 No to się doczekałem i DL, chociaż w to akurat raczej nie wierzyłem, ale jest! :) Chyba działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zadnej z tych nagrywarek nie bierz. Pierwszy porządny model to dopiero SOHW-812S, którego za 320-360zł kupisz. Na firmowych płytkach nagrywa idealnie, a i na słabszych nieźle. A modele z serii LDW to słabiutka jakość nagranych płytek (851S tylko na Verbatimach dobrze nagrywa). EDIT. Sorry, nawet nie spojrzałem na date tematu. Jak żeś 451S przerobił na 832S??? I wątpie żeby ci to dobrze nagrywało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=80355 szukajka nie gryzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Sorry, nie chciałem konkretnie o linka do przeróbki tylko spytałem sie jak on to zrobił bo mi sie wydawało niemożliwe. Ale dzięki za link bo wszystkie wątpliwości wyjaśnił. ;) A i tak bym wolał SOHW-812S. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Jak kupowałem moją wypalarę w lutym, to 451S kosztowała prawie 500PLN, więc na to mnie było tylko stać, ale jak widac jest to najniższy model przerabialny na 832S! :) To coś jak Duron 1400@Athlon 2800+ lub Thorton 2000+@Barton 3200+ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...