Skocz do zawartości
ANalfabeta

LiteOn 411s vs 451

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle o zakupie nagrywarki DVD Liteona i myslalem na poczatku o modelu 411s (wiadomo przerobka na 811), ale patrze po sklepach i jest rowniez model 451s !

Mam wiec pytanie jakie sa roznice pomiedzy nimi, bo z wielu opisow niestety nic niewynika. Czesto przy 451s podane jest ze jest DUAL (o ile wiem 411 rowniez obsluguje +/-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie mod sie powiodl poczekamy na plytki x8 to bedzie lepszy test.

I tak płytek nagranych taką prędkością nie przeczyta 9/10 stacjonarnych odtwarzaczy DVD 8) Z 4x są problemy, a co dopiero 8x 8O

Ja mam jakiś egzotyczny odtwarzacz Norcent LHNT-2000 i płytki DVD-R nagrane x4 czyta bez żadnego problemu!

Sprawdzałem na dwóch markach. Może starsze odtwarzacze DVD (sprzed 2000 roku) nie radzą sobie z takimi płytami.

Tutaj problemem nie jest prędkość, lecz fakt, że z prędkością x8 nagrywane są jedynie płytki DVD+R, których wiele odtwarzaczy stacjonarnych nie obsługuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak najczesciej nagrywam plytki zdanymi. Na filmy przyjdzie czas.

wojs Co daje mod na 812s ??

UPDATE.  

Doczytalem DVD-RW x4 a nie x2

Yeeeeeeeeeeessssssss!!!

Ten mod też u mnie działa! 8)

Analfabeta, jeśli masz 451S lub 851S, to myślę, że bez problemu możesz pokusić się o kolejną modyfikację :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Zadnej z tych nagrywarek nie bierz. Pierwszy porządny model to dopiero SOHW-812S, którego za 320-360zł kupisz. Na firmowych płytkach nagrywa idealnie, a i na słabszych nieźle.

A modele z serii LDW to słabiutka jakość nagranych płytek (851S tylko na Verbatimach dobrze nagrywa).

EDIT. Sorry, nawet nie spojrzałem na date tematu. Jak żeś 451S przerobił na 832S??? I wątpie żeby ci to dobrze nagrywało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Sorry, nie chciałem konkretnie o linka do przeróbki tylko spytałem sie jak on to zrobił bo mi sie wydawało niemożliwe.

Ale dzięki za link bo wszystkie wątpliwości wyjaśnił. ;)

A i tak bym wolał SOHW-812S. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupowałem moją wypalarę w lutym, to 451S kosztowała prawie 500PLN, więc na to mnie było tylko stać, ale jak widac jest to najniższy model przerabialny na 832S! :) To coś jak Duron 1400@Athlon 2800+ lub Thorton 2000+@Barton 3200+ ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi