Skocz do zawartości
dem

GeForce FX5200 i sterowniki OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dwa pytania.

1. Czy zainstalowanie sterownikow Omega (nvidia_wxp_omega_14523a ) do GeForca 5200 jest uzasadnione? I czy cokolwiek to da? A jesli tak, to ile mozna z tego wyciagnac?

Wlasnie sciagnalem ten sterownik z netu, ale zastanawiam sie czy warto go instalowac.

2. Ile mozna wydusic z tej karty i jak to zrobic?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tez by mi sie jakies rady przydaly... rok temu takie cos dostalem... ale nie wiedzialem ze to taki szrot :/ teraz jestem nieco madrzejszy i zastanawiam sie nad kupnem jakiegos Radeona. Jakiego do 300 zł radeona polecacie ? ZAZNACZAM nie zamierzam sie bawic krecic o/c czy co tam jeszcze :o Nie bawi mnie to ;] to prostu potrzebuje wydajnej karty za ta cene ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam dwa pytania.

1. Czy zainstalowanie sterownikow Omega (nvidia_wxp_omega_14523a ) do GeForca 5200 jest uzasadnione? I czy cokolwiek to da? A jesli tak, to ile mozna z tego wyciagnac?

Wlasnie sciagnalem ten sterownik z netu, ale zastanawiam sie czy warto go instalowac.

2. Ile mozna wydusic z tej karty i jak to zrobic?

Pozdrawiam

695074[/snapback]

Osobiście odradzam. Miałem 5700Ultra i instalowałem Omegi. Szczerze mówiąc nie zaobserwowałem żadnej róznicy ani w jakości ani "performance". Po miesiącu testów ostatecznie odinstalowałem gdyż zauważyłem że stery "nie trzymały" ustawinych wartości OC. tzn. zdarzało sie sterownik wracał do wartości defaultowych częśtotliwości taktowania pamięci (i co ciekawe tylko pamięci! OC rdzenia - nie zmieniało sie!)

jak sądzę Omegi mają jakiś znaczący wpływ tylko na karty ATI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi