dem Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Witam. Mam dwa pytania. 1. Czy zainstalowanie sterownikow Omega (nvidia_wxp_omega_14523a ) do GeForca 5200 jest uzasadnione? I czy cokolwiek to da? A jesli tak, to ile mozna z tego wyciagnac? Wlasnie sciagnalem ten sterownik z netu, ale zastanawiam sie czy warto go instalowac. 2. Ile mozna wydusic z tej karty i jak to zrobic? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeadCutter Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 tak tez by mi sie jakies rady przydaly... rok temu takie cos dostalem... ale nie wiedzialem ze to taki szrot :/ teraz jestem nieco madrzejszy i zastanawiam sie nad kupnem jakiegos Radeona. Jakiego do 300 zł radeona polecacie ? ZAZNACZAM nie zamierzam sie bawic krecic o/c czy co tam jeszcze :o Nie bawi mnie to ;] to prostu potrzebuje wydajnej karty za ta cene ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rarog Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Witam. Mam dwa pytania. 1. Czy zainstalowanie sterownikow Omega (nvidia_wxp_omega_14523a ) do GeForca 5200 jest uzasadnione? I czy cokolwiek to da? A jesli tak, to ile mozna z tego wyciagnac? Wlasnie sciagnalem ten sterownik z netu, ale zastanawiam sie czy warto go instalowac. 2. Ile mozna wydusic z tej karty i jak to zrobic? Pozdrawiam 695074[/snapback] Osobiście odradzam. Miałem 5700Ultra i instalowałem Omegi. Szczerze mówiąc nie zaobserwowałem żadnej róznicy ani w jakości ani "performance". Po miesiącu testów ostatecznie odinstalowałem gdyż zauważyłem że stery "nie trzymały" ustawinych wartości OC. tzn. zdarzało sie sterownik wracał do wartości defaultowych częśtotliwości taktowania pamięci (i co ciekawe tylko pamięci! OC rdzenia - nie zmieniało sie!) jak sądzę Omegi mają jakiś znaczący wpływ tylko na karty ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...