petrumi Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 witam. jutro będę montował na r9700 chłodzenie Arctic Coolng VGA Silencer. Na radiatorkach na BGA mam taśmę przewodzącą ciepło. Czy motować je na tą taśmę czy zerwąc i przykleić na THERMOPOX 85 CT- klej termoprzewodzący ? Ile go nałożyć? Jak doprowadzic do szybszego stwardnienia kleju? drugie pytanie związane z tym tematem: po założeniu chlodzenia na vga (dość sporego, zajmującego dodatkowe dwa sloty PCI) pojawi sie problem z chłodzeniem SB na Epoxie 3RDAEI. Dedykowany Zalman na SB raczej nie wejdzie ze względu na wysokość. Czy mogę zamontować stary radiator od P233MMX -wysokością będzie pasował , najwyżej przytnę boki ? Czy szukać innych modeli? ps.2 tak dla upewnienia sie zapytam o demontaż seryjnego radiotrora z r9700. Mam wsadzić kartę do zamrażalnika w ściśle zamkniętej torebce foliowej na 3-5 godzin i później podważyć radiator? Osłonke wokół GPU - podobną do coppershima - mam zostawić ?? dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zamocujesz na thermpox- potem nie oderwiesz. Tasma tez dobrze przwodzi cieplo a w razie sprzedazy karty mozesz zerwac radiatorki. PS2- NIGDY NIE PODWAZAJ !!!!!! Ukrec radiator. Zreszta nie bardzo wiem po co chcesz wkladac karte do lodowki, jesli radiator jest zamocowany za pomoca kolkow. Zejdzie bez zadnych zabaw z lodowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikohR Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Tez mam zamiar montowac radiatory na pamiątki (OCZ Alu) i kleju nie użyję bo stracę gwarancję na kartę... A radiator dał się bez problemu zdjąć bez żadnej lodówki - wręcz przeciwnie! - wygrzałem najpierw kartę porządnie w 3DMarku i po wyłączeniu kompa szybko zdjąłem radiator - klej (taka twarda guma do żucia) bez problemu puścił po tym jak chwilkę pokręciłem leciutko radiatorem (broń boże odrywać radiator - można oderwać razem z chipem!) Odczyscilem rdzen i shima z resztek kleju (patyczek do uszu + spiryt) i założyłem cooling - chodzi Suuper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newtom Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 po jaką cholere chcesz zjdąć tego shima??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...