Skocz do zawartości
NIEZNAJOMY

Pamięci HYNIX a płyta ASUS A7N8X Deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze nie krzyczeć na mnie żebym poszukał !!!! :(

Szukałem i niegdzie nie znalazłem :(:(:(:(

Jestem posiadaczem płyty jak w tytule , do niej mam Bartona 2600 i w chwili obecnej pamięci TwinMos 2x512DDR400.

NIestety wyżej wymienione pamięci nie chcą mi chodzić synchronicznie z prockiem na magistrali 200:( Wywalają mi system ,musiałem im zapodać mniejszą częstotliwość do procka czyli w chwili obecnej procek idzie na 215 a pamięci na 83% do tego czyli na jakieś 179 inaczej nie chcą chodzić :(

I tu pojawia sie moje pytanie :

1 - czy ktoś z Panów ma pamięci HYNIX na takiej płycie jak ja ????

2 - na jakiej magistrali chodzą u niego te pamięci HYNIX ?????

3 - na jakich trymingach i na jakim zasilaniu są te pamięci ????

4 - i czy ma je w dualu czy w singlu ?????

Dodam jeszcze ze moje pamięci są na kościach TwinMosa więc powinny chodzić niby ok :(

Z góry dziękuję za szybką odpowiedż , Radę i WYROZUMIAŁOŚĆ :):):)

Dodam jeszcze że interesują mnie pamięci 2 x 512 DDR 400 bo moje obecne mogę wymienić właśnie na takowe pamięć za pamięć bez dopłaty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze od tegop typu tematów jets odpowiedni topik http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33457

Po drugie te pamiątki i A7N8X to w pratyce 230-240 na słabych timingach. Beno21 osiągnął 247, ale płyta zaliczyła zgon. ://http://forum.purepc.pl/viewtopic.ph...liczyła zgon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi