Skocz do zawartości
Janusz

Overclocking karty Leadtek GF3 Ti200

Rekomendowane odpowiedzi

Karta wspaniale daje sie kręcić. Osiąga parametry takie jak zwykła GF3 bez najmniejszego problemu utrzymując prawie niezmienioną temperaturę.

Moje pytanie: czy i w jaki sposób zmienić BIOS tej karty ( program NVIDIA BIOS Edytor i WinFast 1.0 ), aby startowała ze zmienioną czestotliwością rdzenia i pamięci?

Pytam, bo po pierwszej próbie zmiany ustawień BIOSa karta nie chciała mi wystartować (200/440) . Musiałem na razie wszystko przywrócić do stanu wyjściowego (175/400). bez zmiany BIOSa pracuje spokojnie 240/490 - dalej już nie próbowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko luz jedź dalej ; ) Mój działa już z BIOS'em na 265/560 ; ) Jak chcesz to moge Ci zmodyfikować BIOSik do oodpowidnich wartości : )

Zmieniajac BIOS wprowadziłem tylko w jednym wierszu nowe wartości tj. 200/440. Jest tam po 8 pozycji dla DDR i SDR gdzie pozaostała poprzednia wartość (175):

200 440 | 175 0

175 0 | 175 0

......

tak to u mnie wyglądało. Czy mogło byc to przyczyną zablokowania karty?

PS. Dzięki za ofertę zmiany BIOSa. To nie chyba problem mając do tego dobry program, ale będe wdzięczny za dodatkowe wiadomości - np. co zrobić z FastWrite i SBA które są wyłączone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...