marcinsz0 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 tak jak w temacie szukałem ale nie moge nic znalesc ,padł mi bios na płycie NF7-S i po zaprogramowaniu zmienił mi się MAC adres teraz nie mam dostepu do internetu ,czy mozna jakosc wprowadzić do biosu swój stary numer ??????? czy to jest niemozliwe do wykonania :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Mozesz uzyc programiku o nazwie SMAC ktory potrafi zmienic w windzie MAC'a sieciowki (ale nie na stale,tylko puki winda smiga) .... Nie lepiej by bylo jakbys zadzwonil do ISP i podal mu swoj nowy numer MAC ?? bo watpie zebys stary pamietal...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 stary MAC mam zapisany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 poszukaj w biosie opcji zmiany maca w 8rda+ jest taka opcja ale zmienic mozna tylko 8 ostatnich znakow bo pierwsze to identyfikacja producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mil0n Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Miałem podobny problem na ECS k7s5a i jak się okazało producent był przewidujący i zamieścił odpowiedni programik, który to potrafił. Poszukaj może będzie takowy na stronce producenta. Jak nie pozostaje zmiana w windzie. Nie wiem jak z innymi, ale 98 i XP potrafi to bez dodatkowych programów i spełnia to swoje zadanie w 100%. Wiem, bo kiedyś sam tak robiłem i serwer się oszukiwał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Zamiast siedziec bez neta nie i zastanawiac sie jak zmienic mac nie lepiej zadzwonic do isp i podac nowy numer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Sajmon i Timm mają rację :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 marcinsz0 a nie lepiej wpisać adres w windzie zamiast auto we właściwościach karty wpisz recznie ja tak dałem i jak dam teraz cmd-ipconfig/all to mi wykrywa nr który wpisałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...