Skocz do zawartości
Guma'

Celeron 366 i Aopen AX6BC

Rekomendowane odpowiedzi

- wycisnac mozna sporo kolo 600 MHz jak dobra seria proca

- mnoznika nie odblokujesz bo to Intel , od P II ma zablokowany mnoznik

-zwiekszyc napiecie mozna w biosie a jak nie masz regulacji w biosie to mozesz zakleic odpowiednie piny na prou jesli to Slot 1 oczywiscie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile można wycisnąć z tego sprzętu (sdram 133) i jak ? Jak odblokować mnożnik i zwiększyć napięcie ?

Mnożnika w prockach Intela się nie da odblokować. (oprócz Intel Confidental bodajże, ale tego zapewne nie masz)

Napięcie zmienisz zależnie od płyty w biosie lub zworkami. Zobacz instrukcja lub strona WWW Aopena. Ten procek w zasadzie dobrze się kręci, więc myśle, że realne jest 5,5x83 przy napięciu nominalnym lub trochę zwiększonym zależnie od serii procesora. Przy dobrym chłodzeniu i dobrym egzemplarzu procka realne wydaje się też 5,5x100, ale to już napewno przy zwiększonym o 0,2-0,3V napięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już śmigam na magistrali 100 MHz bez zmiany napięcia. Ciekawe, czy jeszcze można go pogonić ? Mam najnowszy bios (to chyba pomogło ?). Całkiem niezła ta płyta.. :) (cach latency 2). Może dać wyższą magistrale i cach 3 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już śmigam na magistrali 100 MHz bez zmiany napięcia. Ciekawe, czy jeszcze można go pogonić ? Mam najnowszy bios (to chyba pomogło ?). Całkiem niezła ta płyta.. :) (cach latency 2). Może dać wyższą magistrale i cach 3 ??

Moje gratulacje 8O

To próbuj wyżej oczywiście. Pamięci powinny jeszcze troche cas 2 wytrzymać. Napięcie zwiększ (do 2,2V np) i pochwal się osięgami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm .. ja na swojej plycie Aopen AX63 Pro .... wyciagnalem na kumpla procku z dosc dobrym chlodzeniem (AC) wyciagnalem 5.5x120=660 MHz

ale to byl egzemplaz na PPGA one sie najlepiej krecily .. szedl jak burza na napieciu 2.2 :))) temperatura cos kolo 45 C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ustawię FSB >100 to nie chodzi :( . Lipa, bo nie mogę podnieść napięcia (nie ma regulacji w biosie i na płycie...(?) ) Można to zrobić innym sposobem ? Jak nazywa się ten programik do ustawiania wewn. cach larency ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...