Guma' Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Ile można wycisnąć z tego sprzętu (sdram 133) i jak ? Jak odblokować mnożnik i zwiększyć napięcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 - wycisnac mozna sporo kolo 600 MHz jak dobra seria proca - mnoznika nie odblokujesz bo to Intel , od P II ma zablokowany mnoznik -zwiekszyc napiecie mozna w biosie a jak nie masz regulacji w biosie to mozesz zakleic odpowiednie piny na prou jesli to Slot 1 oczywiscie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Ile można wycisnąć z tego sprzętu (sdram 133) i jak ? Jak odblokować mnożnik i zwiększyć napięcie ?Mnożnika w prockach Intela się nie da odblokować. (oprócz Intel Confidental bodajże, ale tego zapewne nie masz) Napięcie zmienisz zależnie od płyty w biosie lub zworkami. Zobacz instrukcja lub strona WWW Aopena. Ten procek w zasadzie dobrze się kręci, więc myśle, że realne jest 5,5x83 przy napięciu nominalnym lub trochę zwiększonym zależnie od serii procesora. Przy dobrym chłodzeniu i dobrym egzemplarzu procka realne wydaje się też 5,5x100, ale to już napewno przy zwiększonym o 0,2-0,3V napięciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Już śmigam na magistrali 100 MHz bez zmiany napięcia. Ciekawe, czy jeszcze można go pogonić ? Mam najnowszy bios (to chyba pomogło ?). Całkiem niezła ta płyta.. :) (cach latency 2). Może dać wyższą magistrale i cach 3 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Już śmigam na magistrali 100 MHz bez zmiany napięcia. Ciekawe, czy jeszcze można go pogonić ? Mam najnowszy bios (to chyba pomogło ?). Całkiem niezła ta płyta.. :) (cach latency 2). Może dać wyższą magistrale i cach 3 ??Moje gratulacje 8O To próbuj wyżej oczywiście. Pamięci powinny jeszcze troche cas 2 wytrzymać. Napięcie zwiększ (do 2,2V np) i pochwal się osięgami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 terz mam ta plyte i mi sie srednio podoba chociarz dlatego ze niema zmiany Vcore a nielube siebawic w klejenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Już śmigam na magistrali 100 MHz bez zmiany napięcia. Ciekawe, czy jeszcze można go pogonić ? Mam najnowszy bios (to chyba pomogło ?). Całkiem niezła ta płyta.. :) (cach latency 2). Może dać wyższą magistrale i cach 3 ?? hmmm .. ja na swojej plycie Aopen AX63 Pro .... wyciagnalem na kumpla procku z dosc dobrym chlodzeniem (AC) wyciagnalem 5.5x120=660 MHz ale to byl egzemplaz na PPGA one sie najlepiej krecily .. szedl jak burza na napieciu 2.2 :))) temperatura cos kolo 45 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Do podkrecania tego celka tez polecam programik ktorym mozna zmienic WEWNETRZNY cache latency. Ze swego C333 wyciskalem 560 ale na peltierze i chlodzonku woda. Bez udziwnien chodzil na 500 (FSB 100) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 moj PII nie ma blokady mnoznika a nie jest intel confidental : P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 moj PII nie ma blokady mnoznika a nie jest intel confidental : POd każdej reguły są wyjątki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 moj PII nie ma blokady mnoznika a nie jest intel confidental : Pskad masz tego pe 2 ;)~~~~ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Jak ustawię FSB >100 to nie chodzi :( . Lipa, bo nie mogę podnieść napięcia (nie ma regulacji w biosie i na płycie...(?) ) Można to zrobić innym sposobem ? Jak nazywa się ten programik do ustawiania wewn. cach larency ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...