Jump to content
spyker (banan)

Jak wyglądają artefakty GPU?

Recommended Posts

moje pytanie moze sie wydac glupie ale nie wiem jak wygladaja artefakty podkrecilem mojego radeona 9100 sapphire rdzen i pamiec o 50 mhz i w 3dmarku nie widze nic niepokojacego moze nie zwracam uwagi na artefakty czy moglby mi ktos powiedziec jak to wyglada dodam jescze ze mam standardowe chlodzenie karty nie mam radiatorkow na pamieciah

U mnie np. Pojawily sie male prostokaty na ekarnie w granicach 5x3 mm,, jak sie okazalo ze na moim gf3 przestal sie krecic wiatrak 8O

Artefakty odrazu zauwazysz, beda to jakies znieksztalcenia obrazu, ktore niepowinny wystepowac.

Pozdrawiam

No niepowiem, ale ten temat to chyba podstawówka jeśli chodzi o podkrcanie GPU :?

Poprzednicy napiasli już coto jest ;) , dodam tylko ze syfy w grach i w windzie (rózowy "start" :D )!

Umnie prz przekręceniu pamięci i teście w 3dm2k1 latały cyferki zieloniutkie, normalnie Matrix na zywo :D :lol:

Arnie dobry przykład, dałbym Ci moje cd-romki z betowaną Tomb Raider Angel of Darkness bez żadnego patcha i miałbyś artefakty na niekręconym gpu :D

KIULIK piwko.pl rulezz :lol:

W dniu 23.01.2004 o 19:29, 9100konrad napisał(a):

śmieszne pytanie 🙂

są to taki sporkawe zielone trójkąty ale jak pojawiaję się migające kropeczki zielonego koloru to początek przegrzewania

ale najgorsze są ZIELONE LUDZIKI

Mam na swoim gtx 1080 ti takie "ZIELONE LUDZIKI" 🙂 ktoś wie jak to naprawić ?

Podaj więcej informacji - kiedy to występuje, kiedy nie, zaraportuj tu temperatury podczas obciążenia (za pomocą HWInfo64). Standardowa procedura poniżej, jeśli nie pomoże to znaczy że karta umiera i pora wymienić na nową. Pominę wypiekanie w piekarniku - odpuść sobie, szkoda zachodu i ryzyka.

1. Usuń sterowniki za pomocą DDU i zainstaluj nowe

2. Wyczyść styki na karcie graficznej i slot PCI-express za pomocą alkoholu izopropylowego (tym i tylko tym - żadnym acetonem, żadną benzyną ekstrakcyjną), opcjonalnie też przedmuchaj.

3. Jeżeli temperatury okażą się za wysokie - wymień pastę oraz thermopady (Arctic MX-6 na rdzeń i k5 pro tram gdzie były thermopady). Jeśli nie wiesz jak to zrobić, daj komuś stówę i niech zrobi to za ciebie.

Swoją drogą, odkopywać ponaddwudziestoletni temat - chapeau bas.

• Haha 1