Nuttie Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/Rade...o/strona-5.html .... dlaczego uważasz że 4000 w 3dmark2003 to za mało???? Jak niepodkręcaną karte to chyba ok wynik.....Ja bez zadnego OC robie 4100 na czteropotokowcu 9600xt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 ja mam podobnie na 9700, tylko proc 2000XP .... jak wymienię na Bartka 2500 to chętnie sprawdzę rożnicę .... Niestety mam monitor 15'' i nie mogę looknąć jak sytuacja wygląda w wysokich rozdziałkach, a to w nich przeiceż 8 potoków daje kopa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Prośba - ma ktoś z Was może oryginalny bios z Radka 9700? Ten z Waszej karty bo mi dysk padł i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ło mi plik :( Tylko prosiłbym nie o ten ze strony ale zachowany przez Was z karty. FrstJob@wp.pl Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Aż mi się odniechciało na radka przesiadać... Zawsze są takie problemy? Może przy radku 9800 jest lepiej - napiszcie, że tak :) nie kupuj radka niema sensu slaba wydajnosc i kiepska jakosc wyjscia TV ;) a tak serio to dzisiaj odpalilem sobie demo dawn w wersji ultra na radku i mnie rozwalilo na lopatki :) na moim starym poczciwym ti 4200 mialem pokaz obrazkow a na radku plynnie ze az milo popatrzec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Aż mi się odniechciało na radka przesiadać... Zawsze są takie problemy? Może przy radku 9800 jest lepiej - napiszcie, że tak :) Ehh ,ale czasami mnie takie podejscie denerwuje. Przeciez to nie jest wina Ati ,ze ta wspaniala nVidia robi takie piekne sterowniki ,ktore robia syf w systemie i czasami nie da sie wszystkiego wywalic. Czasami sa problemy czasami nie. Ja np u siebie zmienilem gf4 na to co w podpisie i nie mialem problemow. Uzylem dodatkowo DriverCleanera i wszystko chulalo. Ale mam kumpla ,ktory po przesiadce z gf3 mial problemy. Ogolnie w 90% aplikacji wszystko bylo ok ,ale w tych pozostalych 10% wydajnosc byla bardzo niska ,albo byl efekt "zaby". No i oczywiscie tu nie ma roznicy czy to bedzie r9600 czy r9800 ,zawsze moga pojawic sie problemy...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion66 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Hej to znowu ja Słuchajcie, zrobilem przeinstal i mam oto takie wyniki. Napiszcie mi czy to juz jest ok. Na najnowszych catalysach 4,10 3d Mark 2001 SE ------> 12 800 3d Mark 2003 -----------> 4 230 Aqumark 2 -------------> 30 100 I jak? Mam 2600+, 512mb ale plyta jest juz troszke leciwa to MSI VIA KT333 z AGPx4 Czy jak zmienie na Nforca2 wyniki beda lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Nadal za malo ( nawet jak na te plyte ) PZDR$ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion66 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Chyba jednak nie jest za mało. Spójrzcie tu: http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/Rade...o/strona-5.html Przecież tam jest raz że szybszy procesor to jeszcze testują R9700 PRO a ja mam zwykłego 9700. Moje wyniki są minimalnie niższe niż lepszej platformy testowej. Kto się ze mną zgodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Nadal za malo ( nawet jak na te plyte ) PZDR$ALL Wyniki raczej poprawne - dla porównania Tom`s Hardwear http://www.de.tomshardware.com/graphic/200...o-cards-20.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 hehe... nie wymagajcie od karty OEM że bedzie zasuwałą na starcie jak dpoieszczony Herc 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 myszaqu---> głupoty pleciesz. Wszystkie karty są identyczne. Herc najwyżej różni się PCB i wiatrakiem(w przypadku karty jak moja) i lepszą podkręcalnoscią. Wydajnosć bez OC jest taka sama jak w każdej innej karcie. Czy to bedzie Herc, czy BBA, czy Supergrace to nie ma różnicy. Pocieszę cię, twoje wyniki są ok - ja na swoim sprzęcie(bios od XT) mam: 3Dmark 2003: 6400pkt 3Dmark 2001SE: 14,500pkt Aquamark- 39,000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion66 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 srekal34 ---------> zaraz masz R9700 a BIOS z R9800XT????? I czemu nie moge podkręcić mojego R9700? Czy to prawda że ma zablokowaną opcję kręcenia? Trzeba wymienić BIOS? Jak to zrobić i czy to bezpieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Nie no, ja mam 9800 od herca. Pocieszałem cię, bo mimo znacznie lepszej karty mam neiwiele wyższe wyniki. Ograniczają nas bardzo proce i mobo. Jeśli nie mozesz swojej karty podkręcić, to znaczy ze ma zablokowany BIOS. Musisz go zmienić. Jak to zrobić masz napisane tu: http://in4.pl/recenzje.htm?rec_id=172 , a BIOS mozesz ściągnąć stąd: http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No niestety cie zmartwie - masz SALBIUTKIE wyniki :) Ja [po OC co prawda, no ale na DUUUZO slabszej karcie] mam cos takiego 3d01 ----> 13200 3d03 -----> 4200 Aqua -----> 25000 Wiec sam widzisz - a twoja karta jest sporo lepsza a ja mam CATALYSTY [nie omegi]... moze zes zamowil 9500 a nie 9700 :)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ja nic oc mam 2k1 13624 pkt w 2k3 800/600 5380 pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ehh tam wyniki ma raczej ok. PIerwsze ty tylko Kt333 ,agpx4, fsb pewnie tylko 166 i ciekawe jeszcze na jakich timingach. No i co najwazniejsze karta wogole nie podkrecona. Czyli taktowanie 275/550. Ja na tym co w podpisie robie ponad 15k i ponad 4.5k w 3dm2k1. NF2 power!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion66 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No niestety cie zmartwie - masz SALBIUTKIE wyniki :) Ja [po OC co prawda, no ale na DUUUZO slabszej karcie] mam cos takiego 3d01 ----> 13200 3d03 -----> 4200 Aqua -----> 25000 Wiec sam widzisz - a twoja karta jest sporo lepsza a ja mam CATALYSTY [nie omegi]... moze zes zamowil 9500 a nie 9700 :)?? Stary ale zobacz masz przecież, szybszy procesor i podkręconą grafikę. Co sie dziwisz? Pozatym sam widzisz ze w Aqua masz 5000 mniej a w 3d M 2003 masz wynik identyk. Wiec wcale nie mam zlych wynikow: dowod: http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/Rad...0/sapphire.html i http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/Rade...o/strona-5.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No jak dla mnie to 9700 powinna w 3dmarku03 ciagnac powyzej 5000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Spróbuj sterów DNA opartych na catalystach 4.1, właśnie je testuję i wyniki są zachęcające Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No jak dla mnie to 9700 powinna w 3dmarku03 ciagnac powyzej 5000. Panie daj Pan spokuj u mnie na slabym procu - palomino @ 1586MHz na radku 9700pro @ 9800pro max pojechalem 5280pkt w '03 ten bench jest totalnie vpu relejted - zeby leciec na nim wiecej potrzeba miec na grafice mhz a tego 9700 w swej rodzinie duzo nie ma, za to po o/c z kazfdym mhzetem beda wyniki skakac do przodu... inna sprawa z '01 - w nim szaderki etc sa na jaja - wystarczy miec DUZO MHZ i DUZO FSB a do tego np gf4ti o/c i juz masz kilkanscie tysiecy na moim konfigu w '01 polecialo 11500 ale tylko raz puszczalem po reinstalu systemu - ktory nie byl potrzebny ze wzgl na grafike - wyniki nie podskoczyly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No jak dla mnie to 9700 powinna w 3dmarku03 ciagnac powyzej 5000. No to dziwnie powinna miec "jak dla Ciebie" 5000 to ciągnie 9700Pro po OC http://www.amd-insight.de/tests/grafik/r96...700_9800/9.html na takiej konfiguracji( :!: ): http://www.amd-insight.de/tests/grafik/r96...700_9800/7.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Jezuu! Ale bicie piany TO WSZYSTKO JUZ BYLO!!! Przerabiane tam i z porotem na niezliczonych topicach o Radku 9700 z komputronika. ORION 66 - dobra rada przeszukaj troche topicow a nie wyplakuj sie na forum. Karta jest rewelacyjna - mialem poprzednio Ti 4800SE MSi, nie mialem zadnych problemow ze sterownikami, nie musialem instalowac windy, karta na omegach popierdala az milo. Zalozylem arctica i rdzen poszedl na 400Mhz w 3Dmarku 01 mam 17000 a w 03-6000. Jakoscia obrazu radek bije Nvidie na kolana. To tyle. Jezeli masz problem z jej podkreceniem to ... szukaj :) Absolutnie jest to w tej chwili najlepsza karta w relacji cena/wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Jezuu! Ale bicie piany TO WSZYSTKO JUZ BYLO!!! Przerabiane tam i z porotem na niezliczonych topicach o Radku 9700 z komputronika. ORION 66 - dobra rada przeszukaj troche topicow a nie wyplakuj sie na forum. Karta jest rewelacyjna - mialem poprzednio Ti 4800SE MSi, nie mialem zadnych problemow ze sterownikami, nie musialem instalowac windy, karta na omegach popierdala az milo. Zalozylem arctica i rdzen poszedl na 400Mhz w 3Dmarku 01 mam 17000 a w 03-6000. Jakoscia obrazu radek bije Nvidie na kolana. To tyle. Jezeli masz problem z jej podkreceniem to ... szukaj :) Absolutnie jest to w tej chwili najlepsza karta w relacji cena/wydajnosc. Na jakim biosie podkręcałeś, czy może edytowałeś oryginalny? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Co do 3DMarka 2001 to wynik za niski. Ale faktem jest, że przy tym benchmarku kopa daje FSB i procesor. Ale sama zmiana FSB bez oc CPU u mnie dała sporo. Na swoim 9600TX po OC z 297/275@390/303 przy magistrali 133Mhz miałem 13300. A na FSB 215 w dualu wynik skoczył do 15200pkt 8O . Także stawiam u Ciebie na FSB. A płyta na nForce napewno wynik podniesie. Przed tą miałem ECSa na SIS 746. Teraz mam EPOXA 8RDA3i i w końcu wyniki są ok. A sens wymiany płyty widzę pod warunkiem wykorzystania wysokiego FSB. Inaczej to niewiele zmieni. Chyba, że szykujesz się na CPU 64bit! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Nie no, ale tu się <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły plecie :twisted: Każdy średnio inteligentny z wypowiedzi srekala34 zrozumiałby na czy polega różnica w interpretacji wyników 3DMarka 2001 i 03. A tu nadal wałkowane są jakieś rewelacje w stylu Radek9700 to powinien mieć ponad 5000 pkt w 03 :lol: :lol: :lol: LOL, LOL i jeszcze raz LOL. Jakieś pytania o niemożność podkręcania Radeona9700NP 8O Przecież MILIARDY razy na tym forum mówione było o softowych trikach jak i przez edycję BIOSu. Ludzie, trochę pomyślunku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newtom Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 nie zebym chcial kogos dołować ale na 9700pro herca po oc mam 5700 w 3dm03. Niestety narazie nie mam jak tego potwerdzic bo mam zasyfiony dysk i chlodzenie inne niz uzywalem do bicia rekordu ale niedlugo atakuje 6k :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryfek Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Mam następujący problem i proszę o pomoc. nie mogę zainstalować Ati Radeona 9700 Pro w moim kompie (asus a7n8x deluxe, athlon 2600+) pod XP. Podczas instalacji instalują sie dwie karty co powoduje zawieszanie systemu. W ogóle dziwne jest to, że przed instalacją karty widać w menadżerze urządzeń dwa kontrolery wideo (normalny i zgodny z VGA). Ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem? Zaznaczam, że zassałem nowe sterowniki do karty i płyty (orginalne), oraz zainstalowałem packa pod XP. Różnica jest taka, że zamiast wczesniejszych sterowników Radeon 9500/9700 seria instalują się już te prawidłowe do Pro, jednak nadal są to dwa urządzena. odłączanie, usuwanie, format nie pomaga. Proszę o pomoc lub odnośnik do tematu gdzie ta kwestia została poruszona... Pozdr, Ryfek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Mam następujący problem i proszę o pomoc. nie mogę zainstalować Ati Radeona 9700 Pro w moim kompie (asus a7n8x deluxe, athlon 2600+) pod XP. Podczas instalacji instalują sie dwie karty co powoduje zawieszanie systemu. W ogóle dziwne jest to, że przed instalacją karty widać w menadżerze urządzeń dwa kontrolery wideo (normalny i zgodny z VGA). Ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem? Zaznaczam, że zassałem nowe sterowniki do karty i płyty (orginalne), oraz zainstalowałem packa pod XP. Różnica jest taka, że zamiast wczesniejszych sterowników Radeon 9500/9700 seria instalują się już te prawidłowe do Pro, jednak nadal są to dwa urządzena. odłączanie, usuwanie, format nie pomaga. Proszę o pomoc lub odnośnik do tematu gdzie ta kwestia została poruszona... Pozdr, Ryfek radek sie instaluje jako 2 urzadzenia i napewno nie jest to wina zawieszania sie systemu , z tego co wiem to na plytach asusa radki z numerem serio ponizej 30 mialy jakies problemy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Mam następujący problem i proszę o pomoc. nie mogę zainstalować Ati Radeona 9700 Pro w moim kompie (asus a7n8x deluxe, athlon 2600+) pod XP. Podczas instalacji instalują sie dwie karty co powoduje zawieszanie systemu. W ogóle dziwne jest to, że przed instalacją karty widać w menadżerze urządzeń dwa kontrolery wideo (normalny i zgodny z VGA). Ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem? Zaznaczam, że zassałem nowe sterowniki do karty i płyty (orginalne), oraz zainstalowałem packa pod XP. Różnica jest taka, że zamiast wczesniejszych sterowników Radeon 9500/9700 seria instalują się już te prawidłowe do Pro, jednak nadal są to dwa urządzena. odłączanie, usuwanie, format nie pomaga. Proszę o pomoc lub odnośnik do tematu gdzie ta kwestia została poruszona... Pozdr, Ryfek Musisz kupic drugi monitor na jedny nie bedzie prawidlowo dzialac :twisted: jest takie magiczne slowo - SZUKAJ - Eh, Reed gdzie jestes?!!! Opisywany problem byl poruszany w trzech topicach odnosnie radka a nie bede odwalal za Ciebie robote jak sie nie chce uzyc szukajki :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryfek Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Niestety nie znalazłem rozwiązania mojego problemu w innych topickach. Poza tym moja edukacja odnośnie rozwoju sprzętu komputerowego skończyła się na pentium II ;) więc proszę o wyrozumiałość. Ktoś może mi poradzić o co chodzi z tą serią na płycie głównej asusa? ewentualnie może jakaś łaskawa dusza poda jednak odnośnik do odpowiednigo tematu. Z góry przepraszam za kłopot, ale na tym forum jestem jeden dzień i z racji tego nie mogłem kiedy zapoznać sie z jego zawartością. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...