sinus Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Natchnelo mnie ostatnio, zeby moja druga nagrzenice wywalic za okno i tak tez sie stalo, ot tak dla wyniku! :twisted: wrzucilem na nia papsta 17cm, nie powinno mu sie nic stac. I mam nowy rekord! :D 2674.34 MHz na Vcore 2.075 :twisted: Temperatura wody w tej chwili to 0 stopni, nawet -0.5 i spokojnie plynie... ;) Na procku mam 12 stopni :D Jeszcze nic sie nie skrapla! FSB na AC mialem max 215, a teraz 227 ;) Fajna rzecz, chyba to zaizoluje i zostawie na stale! :) Jak ktos ma chwile wolna to polecam, niezla zabawa! ;) Update: woda -2 stopnie... plynie... ;) proc 11* Update 2 : still going... 2714.8 MHz :!: :twisted: :twisted: :twisted: Somebody stop me!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenox Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Witaj w klubie chłodzenia atmosferycznego :D Mam tak już od 2 lat a mój rekord to 8'C na procku i -6'C cieczy chłodzącej (petrygo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Temperatura wody w tej chwili to 0 stopni, nawet -0.5 i spokojnie plynie... ;) Na procku mam 12 stopni :D Jeszcze nic sie nie skrapla! Hmmm, kwestia czasu :lol: Jak wilgotnosc w pomieszczeniu Ci podskoczy, to mozesz miec maly ZONK. A woda plynie, poki plynie. Rano mozesz miec klopot z odpaleniem ulkadu :D Poszukaj tych tablic ktore kiedys witch prezentowal i pilnuj tego... :roll: Ciekawe czy odpiszesz na tego posta na tym samym sprzecie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 ja tez korzystam z atmosferki :) tylko troszke w mniej extremalny sposub... stawiam kompa na parapecie :) nie zbyt wiele ale 5 stopni mniej cieszy i bezpiecznie na 100% :) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Hehe, poszedlem sie kapac i przewietrzylem w pokoju :D Wlaczam kompa, patrze a remperaturka proca 11 stopni a plyty 6 stopni :D Wogule komp sie zresetowal jak wszedlemdo biosu na monitoring, pewnie za zimno mial :D Ogolnie w windows 20 stopni mniej niz zwykle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 pawciu spokojnie.... pracowalem na tym sprzecie kolo 4 godzin i niec sie nie dzialo... :) W niedziele powtorka... :twisted: Heading for 2,8 GHz!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 To ja tylko okienko otworzyłem (z GIGIm) i woda miała 10 stopni ... proc robił Prime na 2,66GHz, max w windach zaliczył 2,8GHz .. Jak bym miał temperaturę cieczy (nie woda a płyn do chłodnic samochodowych z wodą destylowaną) w okolicach 0 lub poniżej to strach myśleć co by się działo :D Myślę że niektóre FC byłoby zagrożone 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 gwoli przypomnienia : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 ta tablice o kant du*y mozna sobie rozbic ja tez mam chlodnice za oknem i bardzo sobie to rozwiazanie chwale SINUS powiedz nadal nic ci sie nie skroplilo bo ja mam termostat i ustawiony jest na 14C bo nie wiem czy nizej moge zejsc teraz za moim oknem jest -10C :))) wiatraczek dziala i nic mu nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ta tablice o kant du*y mozna sobie rozbic ja tez mam chlodnice za oknem i bardzo sobie to rozwiazanie chwale SINUS powiedz nadal nic ci sie nie skroplilo bo ja mam termostat i ustawiony jest na 14C bo nie wiem czy nizej moge zejsc teraz za moim oknem jest -10C :))) wiatraczek dziala i nic mu nie jest Moze masz tak sucho w pokoju :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 raczej w obudowie :) tam pewnie wilgotnosc rowna jest chyba zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 raczej w obudowie :) tam pewnie wilgotnosc rowna jest chyba zero To dobre w obudowie 0 wilgotności a w pokoju różnie ?? :D Musiałbyś mieć szczelną obudowę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Idealnie szczelna, najlepiej prozniowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 No Sinus ładnie i ostro. Mam nadzieje, że ci się nic nie zacznie skraplać i pojedziesz dalej. Swoją drogą jeśli mialłbym płytke na NF2 i dobry zasilacz to też bym poszalał bo na dworzu jest teraz -11C :twisted: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 No dzisiaj mam zamiar isc dalej! :twisted: I'm in my way to 2.8 GHz! 8) Jak sie nie bedzie dalo, to wymyslilem niezly patent na schodzenie procka jeszcze nizej malym kosztem i problemem... ;) Ale o tym za jakis czas... Narazie kombinuje nad izolacja... :) Co myslicie na temat pokrycia bloczkow wierconych na chipset i grafe warstewka silikonu sanitarnego, bezbarwnego... Wiem, ze wygladaloby to brzydko z leksza, ale chyba spelniloby role... Acha... i czy ten silikon do dziurek w sockecie jest konieczny?? Bo wiem, ze kiedys ludzie sie bez tego obywali, wiec nie wiem, czy jest sens... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Narazie kombinuje nad izolacja... :) Nie zapomnij o zaizolowaniu socketu po bokach i od spodu, bo tamtedy tez wlatuje powietrze... Najlepiej juz izolowac tak jak w tych zestawach FC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 a moze ma ktos z was linka do stronki jak to wszystko krok po kroku izolować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 wpisz w google CPU Insulation Guide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Niech w obiegu płynie płyn do chłodnic samochodowych na pewno nie zamarznie do -25 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Niech w obiegu płynie płyn do chłodnic samochodowych na pewno nie zamarznie do -25 :wink: A to w jakim temacie?? Skraplania? MSPANC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Kurde zaczyna mnie kusic żeby chłodniczke wyprowadzić za okno :lol: szkoda tylko ze mój asrock nie ma mozliwości zabawy napięciami :( poczekam na abita i chyba zaczne bić rekordy :evil: BTW czy wrzucając lód w woreczku do zbiorniczka nie osiągnąłby takich samych efektów ?? mam na myśli zabawe powiedzmy prze 1h nie na stałe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 :arrow: Pawciu...Wiem ;) Spoko... Chodzilo mi tylko o izilacje otworow w sockecie... :arrow: Hipo...IMHO niebardzo...da ci to moze poprawe moze 0 2-3 * na CPU na 10 minut.... Jak ja wywalilem nagrzewnice z wentylem 17 cm papsta na 12V na parapet to zeby woda spadla do temp ponizej 5* to musialem czekac kolo godziny... :? Wiec to wcale nie tak latwo schlodzic wode... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...