Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm ciekawe, ale watpie czy to sie prawdzi z kilku powodow.

1. Cena!!!!

2. Procesory kart grficznych sa specjalizowanymi procamu do grafiki, wykonuja zupelnie inne operacje niz zwykle procesory, i nie mozna ich bezsporednio porownywac.

Oczywiscie co do punktu 2 moge sie w jakims tam stopniu mylic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ciekawe, ale watpie czy to sie prawdzi z kilku powodow.

1. Cena!!!!

2. Procesory kart grficznych sa specjalizowanymi procamu do grafiki, wykonuja zupelnie inne operacje niz zwykle procesory, i nie mozna ich bezsporednio porownywac.

Oczywiscie co do punktu 2 moge sie w jakims tam stopniu mylic :)

a propo 2

pomyśl że taką kartę można bybyło dowolnie programować czyli teoretycznie żadna nowa technologia nie zmuszała by do zmiany karty.

to nuymer kwietniowy więc to ma coś wspólnego z 1 dniem tego miesiąca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahahaha ale kolega Mateoosh sie nacial ahhahah, to jest nie do schlodzenia w praktyce, chyba ze jakis pojemniczek z cieklym azotem ;)

nie przesadzaj. wystarczy jakieś wc z blokiem 300x300x300mm i pompa od co :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta w chipie nie miała dodatkowego zasilania i nie specjalnie mam pomysł jak przez agp puścić 300W na zasilanie np. 4xXP2000+ :D .

a nie widziałeś pod spodem wbudowanego zasilacza :lol:

mhaaaaaaa

ja mysler, ze bylo tm ogniwo energetyczne, bo zasilka za dooza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahahaha ale kolega Mateoosh sie nacial ahhahah, to jest nie do schlodzenia w praktyce, chyba ze jakis pojemniczek z cieklym azotem ;)

nie przesadzaj. wystarczy jakieś wc z blokiem 300x300x300mm i pompa od co :wink:

nie no jasne taki blok to w kazdym sklepie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet w kiosku ruchu widziałem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc jak to przeczytałem to trochę zwątpiłem i nie uwieżyłem a potem zapomniałem wogóle o tym artykule i dziś rano (widocznie zbyt rano :wink: ) mnie natchneło i napisałem bez większego namysłu. :oops: :oops: :oops: Total wpadka. Nie pokaże się już na tym forum. :? . Moderatorzy pliz HELP!!! Błagam skasujcie ten wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toby dobre bylo, ale

- ram'y - i to szybkie nieprzeciętnie (DDR400??)

- zasilanie - najlepiej to ogniwo :-)

- bios jakis (duuuuzy) i najlepiej do zmiany "w locie"

No i przyjrzyjcie się obrazkowi - tandetny fotomontaz - jakiś kabelek do coolera idzie i znika pod socket'em ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co *teoretycznie* stoi na przeszkodzie, żeby wiadoma firma zoptymalizowała DirectX-y do pracy wieloprocesorowej? Wtedy np. TNT na czteroprocesorowym Xeonie chodziłby szybciej, niż GF4. Działałby tylko jako bufor ramki, reszte odwalałyby 4 (albo nawet 8 ) Xeony po 2.4GHz i 1MB cache każdy.... i do tego powiedzmy 4GB RDRAM.... echhhh... pomażyć....

I niech ktoś powie, że to bez sensu....

A tak BTW młody kot na forum wita starych żołnierzy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cool by bylo jakby komp skladal sie z jednego poteznego procesora, malej plyty glownej ktora by miala wyjscia na dyski, i sloty na ram. Procesor mioglby wykonywac zadania karty graficznej, karty dzwiekowej, modemu karty tv itp. procek moglby byc wielojadrowy, niebylo by problemu ze sterownikami, byly by tylko kolejne uaktualnienia sterownikow, wszytko to chlodzone woda.

Niebylo by klopotow z niekompatybilnosciami, klutni typu Amd vs Intel, wszcy by mieli tesame kompy, dzieki temu producenci oprogramowania musieli by optymalizowac soft tak zeby dzialal przyzwoicie na tych maszynach..... ale by bylo :) jak w bajce :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc jak to przeczytałem to trochę zwątpiłem i nie uwieżyłem a potem zapomniałem wogóle o tym artykule i dziś rano (widocznie zbyt rano  :wink: ) mnie natchneło i napisałem bez większego  namysłu. :oops: :oops:  :oops: Total wpadka. Nie pokaże się już na tym forum.  :? . Moderatorzy pliz HELP!!! Błagam skasujcie ten wątek.

no troche wpadka hihihihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet w kiosku ruchu widziałem :lol:

a ja na bazarze u babci z warzywami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...