Skocz do zawartości
LukeSky

Monitor ciemnieje - POMOCY !

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już kupiłem kompa (gdzieś 5 lat temu) to był cud techniki. Ale miał oczywiście parę małych wad i jedną z nich był ciemny monitor (chodzi mi o obraz). Oczywiście doszłem do opcji ekranu i pojaśniłem na maxa, co dało piękny efekt. Co dobre to szybko się kończy i znów ekran powoli się zciemniał. Znalazłem w opcjach systemowych pojaśnienie karty graficznej i teraz mam trochę lepiej, ale ekran dalej robi swoje... Mam dopalacz Voodoo i gry na nim to istna noc w środku dnia ! Nie wiem co robić - Wgrywałem wszystkie nowsze sterowniki i nic. Może mam wymienić karte graficzną ? a może monitor ? Podam dane swego kompa:

333 Mhz

64 RAM

S3 Inc. Trio3D - karta graficzna

Voodoo - nie wiem jaki model, ale działa z sterownikami z OpenGL

Daytek DT-1531D - monitor

Proszę Was o pomoc ! Za wszystkie posty bardzo dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po mojemu monitor chce emyrytury :(

jezeli sadzisz ze to grafa to nic prostszego jak porzyczyc od jakiego kumpla i przetestowac - no chyba ze ktos mieszka blisko to moze i monitora na pol godziny porzyczy ;)

tak najlatwiej znalesc winowajce ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest monitor, mam to samo u siebie: przed dluzszy czas monitor coraz robil sie ciemniejszy wzialem go do naprawy zgarneli bodajze 50 lub 100 zl (juz niepamietam) i wszystko ok . Ale tak po roku znowu dzieje sie to samo. Znowu musze rozjasniac monitor programem od k. graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne pany moj moonitor HP UEVGA 2806B 15" juz 2 x ściemniał mi ze jest za stary na przebłyski, dawalem go do wyregulowania co pochłonęło jakieś 90-100zł. Maszynka ta ma juz 10 l i właśnie w tym tg mam zamiar kupić sobie nówke a starego odstawiam juz na dobre. Przemyśl to dobrze czy warto Ci go "reanimować" może lepiej jest załatwic cos mało używanego w pełni blasku lub nówke. Ja mam zamiar kupic Miro P17F98i

http://miro.pl

Szanuj wzrok !!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi