Skocz do zawartości
Moody

Jaka karta z DVI i ViVo?

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję karty graficznej z wyjściem DVI (mam LCD) i wejściem Video. Najważniejsza dla mnie jest jakość 2D, potem wejścia/wyjści (tu również liczy się szybkość capturingu), a na końcu wydajność 3D (ale z Pixel shaderem). Po cenach do ok. 800zł są Powercolor 8500 Vivo, Gainward GF3 Ti200 128MB DDR PP Ti/500 XP Jumbo GS TV I/O DVI i Prolink 4200 128 MB in/out.

Wydaje mi się, że najlepszą jakość 2D powinien mieć Gainward, a Powercolor lepsze In/Out, choć zamierzam korzystać z DVI i nie wiem czy na tym złączu będą jakiekolwiek różnice w 2D...

Jescze mam pytanie czy te karty mają porównywalne szybkości Vin? Powercolor może łapać pełny pal przy 30 fps, a jak inne?

A może wogóle lepiej kupić Gigabyte'a 8500 za 700 i do tego dokupić tuner TV za ok 250? Czy w tunerach jakość przechwytywania jest porównywalna do tej z w/w kart?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ostatnia alternatywa wydaje mi się najlepsza jeśli chodzi o grafike 2D, no chyba, że ten PowerColor też jest udanym klonem Radeona. Więc jeśli chodzi ci o jakość wejść/wyjść TV to polecam Radeona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz jakiegos radeonka najlepiej 8500 ati oryginal lub gigabyte

Jak ktoś zainteresowany to byłem w Częstochowie i w sklepie w koło wałow dwernickiego (jakieś tam center to się kiedyś zwało) znalazłem oto w cenniku:

Ati Radeon Vivo Tv Dvi 760 brutto.

Tu masz linka do sklepu:

www.enterprise.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...