Moody Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Potrzebuję karty graficznej z wyjściem DVI (mam LCD) i wejściem Video. Najważniejsza dla mnie jest jakość 2D, potem wejścia/wyjści (tu również liczy się szybkość capturingu), a na końcu wydajność 3D (ale z Pixel shaderem). Po cenach do ok. 800zł są Powercolor 8500 Vivo, Gainward GF3 Ti200 128MB DDR PP Ti/500 XP Jumbo GS TV I/O DVI i Prolink 4200 128 MB in/out. Wydaje mi się, że najlepszą jakość 2D powinien mieć Gainward, a Powercolor lepsze In/Out, choć zamierzam korzystać z DVI i nie wiem czy na tym złączu będą jakiekolwiek różnice w 2D... Jescze mam pytanie czy te karty mają porównywalne szybkości Vin? Powercolor może łapać pełny pal przy 30 fps, a jak inne? A może wogóle lepiej kupić Gigabyte'a 8500 za 700 i do tego dokupić tuner TV za ok 250? Czy w tunerach jakość przechwytywania jest porównywalna do tej z w/w kart? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ta ostatnia alternatywa wydaje mi się najlepsza jeśli chodzi o grafike 2D, no chyba, że ten PowerColor też jest udanym klonem Radeona. Więc jeśli chodzi ci o jakość wejść/wyjść TV to polecam Radeona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ja tez Ci polecam Radka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 bierz jakiegos radeonka najlepiej 8500 ati oryginal lub gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 bierz jakiegos radeonka najlepiej 8500 ati oryginal lub gigabyteJak ktoś zainteresowany to byłem w Częstochowie i w sklepie w koło wałow dwernickiego (jakieś tam center to się kiedyś zwało) znalazłem oto w cenniku: Ati Radeon Vivo Tv Dvi 760 brutto. Tu masz linka do sklepu: www.enterprise.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 [/size]TYLKO ATI!!!!! kup ATI Radeona 8500Vivo i juz po klopocie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Problem w tym, ze nie ma wersji VIVO ATI 8500 produkowanej przez samo ATI lub Herculesa czy Gigabyte... niestety :( Jesli chcesz mojego Radeona (orginal) to napisz do mnie maila, moge Ci go sprzedac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...