Skocz do zawartości
birdman

problem z podkrecaniem

Rekomendowane odpowiedzi

A nie wydaje Wam sie, ze 11x210 to i tak juz duzo jak na tego proca ?

Czemu zwalacie wine na zasilacz skoro proc jest prawie na maxa wykrecony ?

Podkreciles proc o 25%, mysle ze przy kiepskiej serii to normalny wynik.

za jakis dwa tygodnie bede mial nowa plyte i wtedy sie okaze czy to jest slaba seria; aczkolwiek chodzi na 11x221 na 1.8v co nie jest raczej zlym rezultatem; windows laduje sie tez na 11x225 ale jest nie stabilny a po podwyzszeniu napiecia na 1,85v windows sie juz nie uruchamia (tu sie chyba zasilacz odzywa);

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMOCY! seria mojego bartka to:

AXDA2500DKV4D Y90S7S4L31300

PQXEA 0346MPMW

na tym bartku wiesza mi sie komp na 11*200 i nie wina karty, ramu zasiłki, więc czego? włożyłęm proc o seri

AXDA2500DKV4D 4166476240061

AQXEA 0327MPM

i też sie wieszał! oco tutaj chodzi? dlaczego mój bartek ma PQ? każdy ma AQ! POMOCY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez msi k7n2 delta jest towarem na socket. Potestuj sobie ją! spoko płytka! naprawdę! Powodzenia!

Witam...wlasnie ja tez mam taka plyte, tylko ze delta2:)i mam problem z przekreceniam procka, ale chyab wiem czego to wina, zasilacz mam jedyne 350W...radeon9600,dwa dyski sata 160G, bartona, 2 napedy...jaki zalecany jest zalilacz do tego??I prosze Cie o podanie napiec jakie masz ustawione czy takim podkreceniu Bartona, ja mam takiego sameo, juz ruszyl na 200FSB, ale dziala "bez wysilku", jak mu gre jakas dalem, albo cos do meczenia to zaraz sie restartowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@fasol

nie odkopuj tak starych topiców skoro i tak nie wnosisz nic nowego. zależy jaką masz zasilke, jakiej firmy. Bo jeśli Codegena itp. to wymień na coś lepszego.

a skoro tak stary topic już odkopany to ja miałem taki sam problem. monit gasł na pare sekund. wtedy okazało się ze to była wina zisilki (Codegen, później Feel obie 300W) Mój GF po lekkim o/c(jak w podpisie) stał się bardzo prądożerny i zjadł obie te zasilki. ale Chieftec'owi 420W nie da rady :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...