Skocz do zawartości
jasda

Czym można wygładzić powierzchnię radiatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Powierzchnia radiatora stykająca się z moim prockiem jest porowata (maleńkie rowki) czy można wypolerować ją tak aby była możlwie jak najgładsza! I jeśli tak to czym? Wydaje mi się że mój cooler, Coolmaster HHC-001 Heat Pipe, ma tutaj spore rezerwy.

Wiem o płytkach z miedzi robionych techniką laserową ale nie o to mi chodzi. Bardziej o to czy jakąś (może nawet laserem ale to chyba nie na moją kieszeń) techniką można wygładzić mój radiator. Nie wiem, drobnym papierem ściernym czy co :?:

Athlon1800XP+, Gigabyte GA7VTXE+ KT266A, 256MB RAM DDR266 Kingston, Gigabyte Maya Radeon 8500 Pro (250/500), SB Live 5.1, LCD NEC 1550M, Baracuda IV 80GB, obudowa Modecom Platinium, DVD Toshiba SD-M1612, ISDN AVM Fritz Card PCI, Cooler combinowany Radiator Coolmaster HHC-001 Heat Pipe a wentyl od Glacialtech Igloo 2310 (3000 obr/min) Taki zestaw jest mniej wydajny niż oryginał (6800obr/min) ale za to w porównaniu super cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do ostatecznego wygładzania stosuje gazete ( a już najlepiej nadaje sie do tego papier z okładki dużego formatu lub telewizyjna gazeta wyborcza ). Oczywuście papier trzeba przyłożyć do czegoś twardego i równego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zrobic to tak:

1. kładziesz na równy stół szybę

2. nakładasz na ro szmatke

3. na szmatke troche pasty polerskiej np. automax

4. i polerujesz trzymając równo ooler.

efekt.... lustro :D

Mozesz tez papierem sciernym zaczyanjąć od grubszego a koncząc na papierze o bardzo drobnym uziarnieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie taka paste sie dostanie? Bo w OBI za 18 zeta to lekkie przegiecie  :(

Ja je kupiłem w sklepie motoryzacyjnym ,nawet na niektórych CPN są.. nIe wiem jakie sa ich teraz ceny, bo kupowałem wczesniej jak mialem "nowe auto" po crash tescie wymagające polerki i zostało mi sporo. Trzeba tylko zwrócić uwage na to jak opisane sa tubki z automaxem. Są niebieskie duże (słabo scierają, chyba że na sam koniec mozna ja użyć) i mniejsze tubki zielonego koloru z napiswm lekko scierna pasta polerska(ja tej używam)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...