MarkPL Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Jestem początkujacym uzytkownikiem Linuxa i potrzebuje zrobic serwerek :) Co bedzie lepsze ( stabilniejsze, latwiejsze w instalacji ) - Fedora czy moze Mandrake 9.2 ?? Dzieki za wyrozumialosc (to bedzie pierwsza instalacja Linuxa :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 jedno i drugie rownie dobrze nadaje sie na serek, czyli przecietnie ;) tak, wiem, zalezy od konfiguracji a nie od distro ;] obydwa zainstalujesz dosc latwo, obojetne ktory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 IMHO powinienes zainteresowac sie czyms lepszym [slack, debian, etc.] - w necie masz tyle poradnikow kro-po-kroku, ze nie powinno nic sprawic problemow a bedziesz miec stabilniejszy i bardziej sekurny serwer ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No wiec narazie poprobuje na tym :) Ale mam takie pytanko - jesli to ma dzialac jako serwer a on za kazdym uruchomieniem sprawdza ( kilkadziesiat sekund ) czy nie ma czego nowego zainstalowanego i zawsze chce sie logowac ( root itp ) Da sie to jakos wylaczyc zeby za kazdym razem jak np wylacza prąd nie robil tego od nowa i zeby serwer odpalal ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Słucham? :OOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 co do sprawdzania to chyba sie to kudzu zwalo ;) uruchom w trybie interactive -> 'I' na poczatku, jak sie pyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Kudzu mozna wyrzucic ze skryptow startowych. Co do logowania to... hmm to jest mozna rzec podstawa tego systemu. Nie mozna/nie ma sensu uniknac logowania :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 No wiec narazie poprobuje na tym :) Ale mam takie pytanko - jesli to ma dzialac jako serwer a on za kazdym uruchomieniem sprawdza ( kilkadziesiat sekund ) czy nie ma czego nowego zainstalowanego... rozumiem ze chodzi o nowy sprzet.... jesli to mandaryna to wylacz uruchamianie przy starcie 'harddrake' i masz po klopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Jestem początkujacym uzytkownikiem Linuxa i potrzebuje zrobic serwerek :) Co bedzie lepsze ( stabilniejsze, latwiejsze w instalacji ) - Fedora czy moze Mandrake 9.2 ?? Dzieki za wyrozumialosc (to bedzie pierwsza instalacja Linuxa :) ) to może odrazu gentoo - system zawalisty - aktualizacja pakietów to banał - trochę trzeba sie osiedzieć przy instalce tego ale warto gentoo.org gentoo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...