Skocz do zawartości
MarkPL

Linux Fedora na serwer czy moze Mandrake 9.2 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem początkujacym uzytkownikiem Linuxa i potrzebuje zrobic serwerek :)

Co bedzie lepsze ( stabilniejsze, latwiejsze w instalacji ) - Fedora czy moze Mandrake 9.2 ??

Dzieki za wyrozumialosc (to bedzie pierwsza instalacja Linuxa :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO powinienes zainteresowac sie czyms lepszym [slack, debian, etc.] - w necie masz tyle poradnikow kro-po-kroku, ze nie powinno nic sprawic problemow a bedziesz miec stabilniejszy i bardziej sekurny serwer ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec narazie poprobuje na tym :)

Ale mam takie pytanko - jesli to ma dzialac jako serwer a on za kazdym uruchomieniem sprawdza ( kilkadziesiat sekund ) czy nie ma czego nowego zainstalowanego i zawsze chce sie logowac ( root itp )

Da sie to jakos wylaczyc zeby za kazdym razem jak np wylacza prąd nie robil tego od nowa i zeby serwer odpalal ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec narazie poprobuje na tym :)

Ale mam takie pytanko - jesli to ma dzialac jako serwer a on za kazdym uruchomieniem sprawdza ( kilkadziesiat sekund ) czy nie ma czego nowego zainstalowanego...

rozumiem ze chodzi o nowy sprzet....

jesli to mandaryna to wylacz uruchamianie przy starcie 'harddrake' i masz po klopocie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem początkujacym uzytkownikiem Linuxa i potrzebuje zrobic serwerek :)

Co bedzie lepsze ( stabilniejsze, latwiejsze w instalacji ) - Fedora czy moze Mandrake 9.2 ??

Dzieki za wyrozumialosc (to bedzie pierwsza instalacja Linuxa :) )

to może odrazu gentoo - system zawalisty - aktualizacja pakietów to banał - trochę trzeba sie osiedzieć przy instalce tego ale warto

gentoo.org

gentoo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi