Skocz do zawartości
memorando

barton 2500 jaka temperaturea jest oki?

Rekomendowane odpowiedzi

temp nie jest dobra ale 100% akceptowalna przy zalozeniu ze nic sie nie wiesz, nie powinno i nic o tykm nie piszesz.

imo hjak na to chlodzenie - temp powinna byc nizsza - napisz co masz pod radiatorem - pasta czy std glutex

napisz jeszcze o warunkach w budzie tj czy powietrze tam sie rusza - czy jest wentylowana i jak w niej jest temperatura

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam przeciętnie 50C , ale wahania są w granicy 49C-56C. Wentyl mam "Cooler Master DP5-6I31D" za 30-pare złotych.Wydaje mi sie ze gdybym wymienił paste na jakąś z dodatkiem srebra to temp. spadła by o kilka stopni bo teraz mam jakieś białe g.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jno chłopaki jestem w szoku!

właśnie zamontowałem na winfasta zalmna ZM80C-HP i wyobrażcie sobie że tak jak miałem wcześniej w aidzie ok. 35* na bartoniku to po inastalacji na kartę tej rewelacji mam 24* :)

niestety nie mogę przeprowadzić pełnych testów bo jadę teraz na pożyczonych 200W Rubikona!

ale SZOK 24*!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam temperaturę od 42 do 59 w stresie podajcie jakie są normalne podczas pracy temperatury dla tego proca chlodzenie cooler master aero mam i mobo msik7n2 delta ilsr (temperatura mobo jest 35 czy jest normalna?)

Przepraszam ze sie wtrace ale jakos dziwnie wysokie masz temp. na tym procu . Jak masz ustawione obroty na Aero ? Masz podkreconego proca czy standard ? U mnie na tym co w podpisie jest w stresie max 50 stopni i to naprawde jak komp sie mocno zgrzeje . Obroty ustawione lekko ponad minimum bo dalej to juz sie suszrka odzywa... :) [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w swoim niepodkreconym Bartku 2500+ mam nastepujace temeratury :

stres (prime 95) - 61 - 62

spoczynek - 40-42

temeratura w budzie wynosi okolo 35 stopni

to chyba troche za duzo?

myslalem o przekreceniu procka na 3200+ tylko wczesniej musialbym zniwelowac temeraure, ktos mi radzil zebym w budzie wrzucil jakies wentyle. miejsca w obudowie na nie sa pod zasilaczem i z przodu, u dołu.

czy zainstalowanie tych wentylatorow zmniejszy temp. procka zebym mogl bezpiecznie ustawic fsb na 200?

sam proc jest chlodzony boxowym coolerkiem :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na tym, co poniżej:

Normalnie: 54*C

W stresie : 66*C

I wszystko cichutko działa :) (Wentyl na procu i w zasilaczu po 1750RPM) :D

Aha. Prawdziwa temperatura procka zczytywana z jądra w BIOSie podaje zawsze o 10-12*C więcej. Wygląda na to, że mój procesor osiąga nawet 80*C! Jego górna granica wytrzymałości, jaką ustawiłem w BIOSie to 85*C, a jego fizyczna, to 90*C. Mam jeszcze troszkę zapasu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi