j.h.hudy Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 dostalem dzis emaila o tej tresci: Hi ! Here is my photo, that you asked for yesterday. i zalacznik myphoto.zip jak go otworzylem, zobaczelem ze jest zdiecie no to ja kliknolem i wtedy zwis pc i dlugie myslenie pc , poczym kerio cos zglosil ze jakis yan. interia.pl conekt to port i wtedy sie okazalo ze to bylo myphoto.jpg.exe a ja tego .exe nie widzialem email tego kto mi to wyslal to FUCKENSUICIDE@HOTMAIL.COM i od teraz nie moge do nikogo meili slac bo mi przychodzi komunikat: This is the Postfix program at host poczta.vip.interia.pl. I'm sorry to have to inform you that the message returned below could not be delivered to one or more destinations. For further assistance, please send mail to <postmaster> If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the message returned below. The Postfix program <spesiu@wp.pl>: host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 550 content rejected czy to jest wirus??? i czy ktos go mial?? iczy jest grozny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 ale z ciebie LOLek :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plobek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 chcialo sie gole baby :P ogladac to sie ma oj nie ladnie nie ladnie, a mama o tym wie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 hehe zrobile ghosta i juz wira nie mam mam nadzieje ze sie nieprzenosl na druga partycje?? czy wy macie w tej lokalizacji C:Documents and SettingsKuba plik pod nazwa ~ ?? u mniie ma on 173 kb kuba zalezy od tego kto jest zalogowany of course Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Buehehehehe, prawie umarłem :D Jak można się nabrać na podwójne rozszerzenie? 8O Teraz już wiesz, czemu każdy normalny człowiek wyłącza ukrywanie rozszerzeń znanych plików w windowsie... a co do pliku (też dostałem :D:D:D) W32.Dumaru.Y@mm is a multi-threaded, mass-mailing worm that opens a backdoor, runs a keylogger, and attempts to steal personal information. It is very similar to W32.Dumaru.M@mm. It uses its own SMTP engine to spread to email addresses that it finds in files on the infected system. The email has the following characteristics: From: "Elene" <F**KENSUICIDE@HOTMAIL.COM> (censored) Subject: Important information for you. Read it immediately ! Message: Hi ! Here is my photo, that you asked for yesterday. Attachment: myphoto.zip The attachment is a zip file which contains the worm executable as "myphoto.jpg .exe". (There are 56 spaces between "jpg" and ".exe".) This worm is packed with FSG. Czyli keylogger -> przechwytuje to, co piszesz na klawiaturze a następnie wysyła protokołem SMTP (jak program pocztowy) do kogoś, kto może zrobić Ci kuku ;] Jeżeli w tym czasie wpisywałeś gdzieś w komputerku jakieś hasła, lepiej je zmień ;] Przezornie znowu zbanuje Cię na tweaku <joke> ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 To cholerstwo sie niezle rozsyla, dostalem 3 szt na konto tweakowe :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja z rok temu sie wpakowalem i uaktywnilem se wirusa bo ktos tam mi meila przeslal. Za to teraz jak widze jakiegos Amerykanskiego meila lub tym podobny odrazu do smieci :D Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 mam 2 partycje po dostaniu wirusa sformatowalem dysk c potem zrobilem ghosta i jestem happy jednak czy wirus mogl sie przeniesc na partycje d?? aha jak robilem skaner mksonlne to nie wykryl zadnych wirow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja z rok temu sie wpakowalem i uaktywnilem se wirusa bo ktos tam mi meila przeslal. Za to teraz jak widze jakiegos Amerykanskiego meila lub tym podobny odrazu do smieci :D Pozdrawiam Harry :) to trzeba byc lolkiem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja z rok temu sie wpakowalem i uaktywnilem se wirusa bo ktos tam mi meila przeslal. Za to teraz jak widze jakiegos Amerykanskiego meila lub tym podobny odrazu do smieci :D Pozdrawiam Harry :) to trzeba byc lolkiem :lol: Jaaaaasne, a ty od razu byles mastahem-wymiataczem tak ?? :evil: Twoja wypowiedz to prawdziwy lol :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Hehe też dostałem tekiego meila ale wcześniej przeczytałem ten topic i od razu go wywaliłem . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Po1. Kto komu fotki przesyła[tym bardziej obcy] Po2. List treści "obejrzyj sobie fotkę" = "fotka.jpg.exe" Po3. Nawet jak masz ukrywanie rozszerzeń to będzie pisało fotka.jpg w wypadku fotka.jpg.exe Po4. Aż trudno uwierzyć że ktoś się może na to nabrać... Po5. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 To cholerstwo sie niezle rozsyla, dostalem 3 szt na konto tweakowe :? Sie rozsyła, bo ludzie używają outlooków, a to czyta z windowsowej książki adresowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 To cholerstwo sie niezle rozsyla, dostalem 3 szt na konto tweakowe :? Sie rozsyła, bo ludzie używają outlooków, a to czyta z windowsowej książki adresowej BTW Właściciel IP 62.179.5.143 (chello) niech się lepiej przeskanuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 tez dostalem takiego mail ale niestety zalacznk byl "pusty" buhehehe :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 blah..... wlasnie to wywalilem z konta naszej gazetki skzolnej :/ ehhhhh :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ja dostalem dzisiaj 12 sztuk :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja dzisiaj "tylko" 8 sztuk tego [ciach!]a :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Jak wy to robicie? Korzystam z OE i jeszcze nigdy nie dostałem niczego takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Jak wy to robicie? Korzystam z OE i jeszcze nigdy nie dostałem niczego takiego. Też korzystam z OE i takie śmieci mi przychodzą. Głównie na skrzynke WP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Do mnie jak na razie trafiłu 3 sztuki :lol: Ps.Może zrobimy jakiś konkurs kto więcej tego dostanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 A ktoś może zobaczył tę Elene? :>>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 U mnie skromnie 9 :D Ale cholerstwa ludzie rozsylaja :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Hmm... a do mnie nic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Paranoik, po prostu nikt nie chce Ci pokazac swoich zdjec :] :] :] bo sie niepotrzebnie slinisz. <joke> Ja ostatnio dostalem tego sporo :/ . Dla mnie hitem ostatnio sa maile, w ktorych jest napisane (po ang.), ze gdzies w Afryce wybuchla wojna i trzeba ratowac jakies tam pieniadze, wiec w tym celu nalezy je przeslac na twoje konto, a ty je potem oddasz. Aby zobaczyc szczegoly przeczytaj zalacznik. Ten sam szpil :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Aaaa co do pliku o nazwie ~ to takiego nie posiadam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Hmm... a do mnie nic ;] Jak ladnie poprosisz :wink: to forwardne Ci kilka sztuk, trzymam je sobie na wszelki wypadek :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Ja dostałem jeden, ni mam pojęcia skąd bo konta tego praktycznie nie używam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 MeHow: pff ;] Do mnie po prostu same się przychodzą pokazać ;]]] reed: i tak pewnie zatrzymają się na filtrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 u mnie na BATmanie nic nie doszlo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...