KIULIK Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 O i dzisiaj kolejne 3 sztuki tym razem na konto na O2 i 2 na WP :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Do mnie dziś znowu 2 sztuki trafiły , w sumie już dostałem 5. Wie może ktoś jak można się uchronic przed takim niechcianym spamem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 buuu a mi nie chce ruszyc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Kolejne ofiary: 81.210.89.22 (ZAMEKNET-BEDZIN) x2 217.97.155.2 (HYPERION-ZADOLE) x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 buehehehe :P masz nauczke zeby nie otwierac zalacznikow od nieznanych adresow :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 I jeszcze jeden misio: 81.210.89.226 (ZAMEKNET-BEDZIN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Dla wszystkich zainfekowanych oto lekarstwo http://www.symantec.com/avcenter/FxDumaru.com co i tak nie zmienia faktu ze jestescie lolkami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 do mnie przychodzi teraz troche maili o tej tresci; The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment.i jest zalacznik 33kb. maile sprawdzam przez skrzynke boogiego, wiec nic na kompa nei trafia. Ciekawe sa adresy z ktorych przychodza te maile. Ostatni bylo cos ze szczecin.pl w roli glownej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 dostalem dzis emaila o tej tresci: Hi ! Here is my photo, that you asked for yesterday. i zalacznik myphoto.zip jak go otworzylem, zobaczelem ze jest zdiecie no to ja kliknolem i wtedy zwis pc i dlugie myslenie pc , poczym kerio cos zglosil ze jakis yan. interia.pl conekt to port i wtedy sie okazalo ze to bylo myphoto.jpg.exe a ja tego .exe nie widzialem email tego kto mi to wyslal to FUCKENSUICIDE@HOTMAIL.COM i od teraz nie moge do nikogo meili slac bo mi przychodzi komunikat: This is the Postfix program at host poczta.vip.interia.pl. I'm sorry to have to inform you that the message returned below could not be delivered to one or more destinations. For further assistance, please send mail to <postmaster> If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the message returned below. The Postfix program <spesiu@wp.pl>: host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 550 content rejected czy to jest wirus??? i czy ktos go mial?? iczy jest grozny?? O jacie.... :lol: :lol: :lol: prawie się poszczałem ze śmiechu... jakim lolem trzeba być by na własnie życzenie sobie zrobić takie g*wno ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 do mnie przychodzi teraz troche maili o tej tresci; The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment. i jest zalacznik 33kb. maile sprawdzam przez skrzynke boogiego, wiec nic na kompa nei trafia. Ciekawe sa adresy z ktorych przychodza te maile. Ostatni bylo cos ze szczecin.pl w roli glownej To samo dostałem, załącznik to 'readme.pif' from unknown (HELO muc.cablesurf.de) (80.244.128.12) by 217.168.128.138 with SMTP; 27 Jan 2004 12:26:09 -0000 From: eugen.taranov@muc.cablesurf.de To: dijkstra@tweak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 do mnie przychodzi teraz troche maili o tej tresci; The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment. i jest zalacznik 33kb. maile sprawdzam przez skrzynke boogiego, wiec nic na kompa nei trafia. Ciekawe sa adresy z ktorych przychodza te maile. Ostatni bylo cos ze szczecin.pl w roli glownej To samo dostałem, załącznik to 'readme.pif' from unknown (HELO muc.cablesurf.de) (80.244.128.12) by 217.168.128.138 with SMTP; 27 Jan 2004 12:26:09 -0000 From: eugen.taranov@muc.cablesurf.de To: dijkstra@tweak.pl przyszly kolejne. teraz na tlena a tlen jest tylko uzywany do odbierania powiadomien z forow. Zeby bylo smieszniej to z pod adresow: mailer-deamon@tenbit.pl MAILER-DAEMON@rocket.naverex.net ciekawe to jest. znow zaczni sie taka plaga jak z "use this patch immiadetly" i lolki beda mialy sajgon na kompach. E D I T Alerty wirusowe : Mydoom.A Mydoom.A jest robakiem internetowym, którego działanie polega na rozsyłaniu własnych kopii za pomocą poczty elektronicznej oraz udostępnianiu możliwości przejęcia kontroli nad zainfekowanym komputerem. Robak umożliwia również przeprowadzanie ataku typu Denial of Service. Zwykle robak pojawia się w komputerze ofiary w postaci załącznika do listu elektronicznego o następujących parametrach : Temat: [jeden z poniższych] test / hi / hello / Mail Delivery System / Mail Transaction Failed / Server Report / Status / Error Mydoom.A jest wykrywany oprogramowaniem mks_vir z bazą wirusów z dnia 2004-01-27 i nowszymi. więcej informacji. Ze względu na wyjątkowo silne oddziaływanie wirusa, jeszcze raz informujemy wszystkich, którzy przejawiają słonności do niepotrzebnej irytacji i wysyłania oskarżeń pod adres, z którego rzekomo dostali maila. Adres e-mail w zawirusowanym liście nie należy do osoby która rozsyła tego wirusa, ale pochodzi z listy adresów posiadacza zawirusowanego komputera. Jeśli zatem otrzymacie zawirusowany list od redakcja@benchmark.pl, oznacza to jedynie, że ktoś kto ma nasz adres w swojej książce adresowej, ma w tej chwili zawirusowany komputer. Odpowiednia narzędzia do automatycznego lub ręcznego usuwania wirusów szukajcie m.in. na stronie securityresponse.symantec.com/avcenter/tools. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 a wytlumaczcie mi taka rzecz: Witam. List ten został wygenerowany przez program antywirusowyuruchomionyna serwerze //nazwa serva//.Serwer poczty otrzymał wiadomość od //moj alias// wysłaną do: //adres odbiorcy//która zawierała także zainfekowane lub podejrzane pliki i dlategonie została dostarczona do odbiorcy(odbiorców).(...) Wsystko byloby ladnie- pieknie. Tylko nic nie wysylalem w okresie ostatniego tygodnia, a poza tym - to adres mojego aliasu, a nie e-maila. Acha- aliasu nie mam w return-path wpisanego. Wiec jak moge z niego wyslac poczte, skoro alias (imo) nie jest tozsamy z kontem pocztowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 do mnie przychodzi teraz troche maili o tej tresci; The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment. i jest zalacznik 33kb. maile sprawdzam przez skrzynke boogiego, wiec nic na kompa nei trafia. Ciekawe sa adresy z ktorych przychodza te maile. Ostatni bylo cos ze szczecin.pl w roli glownej To samo dostałem, załącznik to 'readme.pif' from unknown (HELO muc.cablesurf.de) (80.244.128.12) by 217.168.128.138 with SMTP; 27 Jan 2004 12:26:09 -0000 From: eugen.taranov@muc.cablesurf.de To: dijkstra@tweak.pl Ja dzis dostalem 3 maile z tym wirusem z 3 roznych kont... tez na tlena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 ja teraz nie odpalam outloka bo sie rano niechcacy tym zarazilem (mamusia odpalila outloka, nie moge nauczyc, zeby nie ruszala) i teraz z tym walcze :( Ma ktos jakas taka szybka pigulke do usowania tego jak podana pare postow wyzej, bo NAV nic nei widzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 ano jest pigułka tutaj masz adres http://securityresponse.symantec.com/avcen...er/FxNovarg.exe pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 thx. juz powalczylem NAVem, MKSem online i stingerem (http://download.nai.com/products/mcafee-avert/stinger.exe) ze strony McAfee - znalazl jakiegos trojana, ktorego nie wychwycil ani NAV ani MKS. Tym od Ciebie tez pociagne kompa, zabespieczen nigdy za malo bo czasami mozna sie sparzyc tak jak uzywajac samej "gumki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Do mnie dziś znowu 2 sztuki trafiły , w sumie już dostałem 5. Wie może ktoś jak można się uchronic przed takim niechcianym spamem??? najlepiej napisz do admina serwera poczty o uaktualnienie filtrow/antyvirow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Taaak, piszcie dalej swoje adresy emailowe w postach na forum :) To niedlugo bedziecie codziennie odbierac nowy spam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 ja dostlem ok 20 :) jeszcze zanim zobaczylem ten topic to domyslilem ze sie to jest vir :D mysle nie otwieram bo po co ;p ale gowno sie rozsyla...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Dzis 1 luty i szczyt aktywnosci wirusa Mydoom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Dziś odebrałem pocztę i znalazłem w niej maila o następującej treści: --- The message cannot be delivered to the following address. ---brenda@agora.pl Mailbox unknown or not accepting mail.550 5.1.1 <brenda@agora.pl>... User unknownW środku następujące załączniki ATT00048.dat (147 bajtów) fixzyeedtqgenpsiv (23.7 kB) Przeskanowałem dwoma programami, do któtych linki podał Cichy007 i tym, do którego linka dał Niemiec. Nic nie wykryło :( Oprócz tego mam NAV 2003 - praktycznie codziennie sprawdzam czy są jakieś aktualizacje. Return-Path: <AntiVirus_for_SMTP_Gateways@agora.pl>Delivered-To: jabartczak@zak.wshe.lodz.plReceived: (qmail 24867 invoked from network); 31 Jan 2004 01:33:16 -0000Received: from gwx.gazeta.pl (HELO gwxn.gazeta.pl) (193.42.230.4) by 0 with SMTP; 31 Jan 2004 01:33:16 -0000Received: from gwfp.agora.pl (gwfp.agora.pl [10.1.1.180]) by gwxn.gazeta.pl (8.11.1/8.11.1) with SMTP id i0V0uJV08020 for <jabartczak@zak.wshe.lodz.pl>; Sat, 31 Jan 2004 01:56:19 +0100Date: Sat, 31 Jan 2004 01:56:19 +0100Message-Id: <200401310056.i0V0uJV08020@gwxn.gazeta.pl>From: AntiVirus_for_SMTP_Gateways@agora.plTo: jabartczak@zak.wshe.lodz.plSubject: Returned mailMIME-Version: 1.0Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status; boundary="==M2004013101582908595"Oczywiście nic do Agory nidy nie wysyłałem (no, może oprócz Rywina). Co to jest za qrestwo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Paszczu, ja tego goowna już ponad 300 sztuk dostałem. To się rozsyła z zespoofowanych adresów - nic z tym nie zrobisz. Kilka razy dziennie dostaje też info od różnych mail-deamonów, że nie udało się dostarczyć wiadomości z mojego adresu, bo zawiera wirusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrunetWieczorowaPora Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ja mam kilka kont ale nic jeszcze nie dostalem jestem malo popularny : | ale i tak mam maile na yahoo a tego nei da sie sprawdzac przy uzyciuoutlooka wiec raczej nic mi nei grozi .. tak mi sie wydaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ale i tak mam maile na yahoo a tego nei da sie sprawdzac przy uzyciuoutlooka wiec raczej nic mi nei grozi .. tak mi sie wydaje1. How to Configure a POP3 E-mail Client The following are the basic server settings for Yahoo! Mail: Incoming Mail (POP3) Server: pop.mail.yahoo.com Outgoing Mail (SMTP) Server: smtp.mail.yahoo.com Account Name/Login Name: Your Yahoo! Mail name (your address without the "@yahoo.com") E-mail address: Your Yahoo! Mail address (i.e. user@yahoo.com) Password: Your Yahoo! Mail password 2. Ten wirus zbiera maile ze stron www, grup dyskusyjnych, usenetu etc., więc grozi Ci, jeżeli Twój mail pojawia się w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktosiek Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 A ja mam na poczta.fm i jeszcze nigdy nie dostałem zadnego wirusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 A ja mam na poczta.fm i jeszcze nigdy nie dostałem zadnego wirusa.dla tych ktorzy jeszcze nie widzieli: nie polecam :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Ej... moment... wy mowicie caly czas o MyDoom ? O tym strasznie niebezpiecznym [blablabla] wirusie ? On jest az taki prymitywny ? Boze, widzisz i nie grzmisz.... (powinni zmuszac luserow do instalowania opery pod grozba wychlastania nieoheblowana listewka :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...